Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 03

Las Palme kritusio „Lietkabelio“ vairininkas K.Maksvytis: „Tikiu, kad pamokas išmoksime“

Panevėžio „Lietkabelis“ iš Las Palmo grįžta su pralaimėjimu, kadangi trečiadienį Europos taurės A grupės mače 67:86 nusileido „Gran Canaria“ ekipai.
Kęstutis Maksvytis
Kęstutis Maksvytis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vyriausiasis panevėžiečių treneris Kazys Maksvytis po dvikovos teigė, kad prasta pirmojo kėlinio pabaiga turėjo didžiulės įtakos galutiniam rezultatui, nes varžovai susikrovė itin solidų pranašumą.

Nepaisant to, panevėžiečiai nenuleido rankų ir trečiojo ketvirčio pradžioje sumažino deficitą iki 9 taškų, bet neišnaudotos progos greitajame puolime ir varžovų taiklūs metimus neleido sugrįžti į kovą dėl pergalės.

„Žaidėme prieš stiprią komandą ir akcentavome dalykus, kuriais jie gali dominuoti. Gaila, kad nepavyko jų sustabdyti. Kai tik sugebėdavome geriau pasiginti, pavykdavo grįžti į rungtynes. Pralaimėjome pirmąjį kėlinį ir supanikavome pabaigoje, kas leido varžovams įgyti 20 taškų pranašumą. Tai buvo vienas iš veiksnių.

Taip pat leidome puolime sugriebti 18 kamuolių. Trečiąjį ketvirtį pradėjome neblogai, turėjome galimybių užsikabinti, bet dukart nepataikėme greitajame puolime. Varžovai sugebėjo susigrąžinti persvarą. Esame nauja komanda, todėl grūdinamės. Tikimės, kad toks mačas padės ateities kovose“, – vylėsi K.Maksvytis.

– Ko galima pasimokyti iš tokių rungtynių?

– Žaidžiant su tokiomis komandomis kaip „Gran Canaria“, reikia griežtai laikytis žaidimo plano ir kažką aukoti. Jų biudžetas daug didesnis, žaidėjai labai geri. Tik laikantis plano galima sėkmingai kovoti ar net juos įveikti. Tikimės, kad išmoksime pamokas ir antrajame rate revanšuosimės.

– Kaip vertinate pasirodymą pirmajame rate?

– Norėjosi dar geriau – norėjome laimėti prieš „Nižnij Novgorod“. Jeigu iškovojome gražią pergalę Zagrebe, tai tas pralaimėjimas panaikino gražų laimėjimą. Manau, kad šansai mūsų išlieka geri. Tikslai nesikeičia – patekti į kitą etapą ir užimti kuo geresnę vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas