Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 06

Laukia sugrįžimas? „Žalgirio“ taikinyje – Kaune jau žaidęs amerikietis

Kauno „Žalgiris“ projektuoja artėjančio sezono komandą. 15min šaltiniai informuoja, jog Lietuvos čempionai norėtų susigrąžinti Bavarijoje šį sezoną žibantį Augustine'ą Rubitą, kurio paslaugų kauniečiai atsisakė praėjusią vasarą.

15min šaltiniai trimituoja, jog Kauno „Žalgiris“ ieško krepšininko į Pauliaus Jankūno poziciją, galinčio rungtyniauti ketvirtoje ir penktoje pozicijose, o pagrindiniu taikiniu šiuo metu yra sirgaliams puikiai pažįstamas 32-ejų metų 203 cm ūgio amerikietis Augustine'as Rubitas.

Aukštaūgis žaliai baltą aprangą vilkėjo 2020–2021 metų sezone, demonstravo solidų žaidimą, tačiau netiko tuomečio trenerio Martino Schillerio filosofijai.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./ Augustine'as Rubitas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./ Augustine'as Rubitas

15min žiniomis, A.Rubitas turėjo „pliusą“ su „Žalgiriu“, kurio metinis atlygis siekė 575 tūkst. eurų, bet galiausiai amerikietis už gerokai mažesnius pinigus (apie 200–250 tūkst. eurų) nusileido Miuncheno „Bayern“ klube.

„Galvoju, kad esmė buvo pinigai, – apie „Žalgirio“ sprendimą nepratęsti sutarties šių metų sausį 15min kalbėjo pats A.Rubitas. – Niekas iš klubo į mane nesikreipė ir niekas nebandė manęs išlaikyti. Mes su šeima norėjome grįžti į Kauną, bet nesulaukiau jokio skambučio. Aš tikrai nedvejodamas būčiau susimažinęs algą dėl galimybės likti „Žalgiryje“, nes man patiko būti šios organizacijomis dalimi. Bet niekas su manimi nekalbėjo, tad turiu suprasti ir šio verslo pusę. Jei treneris ar klubo vadovas nori kito žaidėjo, kuris labiau tiktų sistemai, tuomet aš suprantu. Nepriėmiau asmeniškai, bet tikėjausi grįžti.“

Šį sezoną Eurolygos turnyre A.Rubitas per 26 minutes fiksuoja po 10,9 taško (51,4 proc. dvit., 33,3 proc. trit., 85,2 proc. baud.), atkovoja po 4,9 kamuolio, atlieka po 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 12,8 naudingumo balo.

Pagal rezultatyvumą puolėjas Miuncheno komandoje yra trečias pagal rezultatyvumą, antras pagal atkovotus kamuolius bei antrąja vieta dalijasi ir pagal efektyvumą kartu su Darrunu Hilliardu.

„Bayern“ antrą sezoną paeiliui užsitikrino vietą Eurolygos atkrintamosiose, bet galutinė dar nėra aiški.

Vokietijos čempionate A.Rubitas renka po 13,1 taško (59,3 proc. dvit., 46,7 proc. trit., 81 proc. baud.), atkovoja po 4,9 kamuolio, atlieka po 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja po 15,2 naudingumo balo.

Bundeslygoje Andrea Trinchieri auklėtiniai žygiuoja antroje vietoje, į priekį užleisdami Sauliaus Kulviečio atstovaujama Bonos „Telekom Baskets“.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – didžiausia „Ryto“ problema ir pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams

M.Schillerio diriguojamoje „Žalgirio“ komandoje Eurolygos turnyre A.Rubitas rungtyniavo po 19 minučių, per kurias rinko po 8,1 taško, 4,2 atkovoto kamuolio bei 9,4 naudingumo balo.

15min jau rašė, jog „Žalgirio“ vairą vasarą perims treneris Kazys Maksvytis, o norimų gynėjų sąraše ryškiai švyti Vitorijos „Baskonia“ lyderio Wade'ui Baldwino pavardė, kuris pirminio Kauno ekipos pasiūlymo nepriėmė.

15min šaltinių Ispanijoje teigimu, W.Baldwino atlygis baskų klube siekia 700 tūkst. eurų, o „Žalgirio“ pasiūlymas buvo kiek mažesnis.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – didžiausia „Ryto“ problema ir pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas