Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 17

Užsiliepsnojęs M.Fosteris sudegino PAOK ir išvedė „Rytą“ į „Top-16“

Šešis taškus pelnęs ir penkias klaidas per pirmus du kėlinius padaręs Marcusas Fosteris tiesiog degė po didžiosios pertraukos, o jo vedamas Vilniaus „Rytas“ laimėjo išgyvenimo mūšį FIBA Čempionų lygoje.

Užsiliepsnojęs Lietuvos čempionų lyderis smeigė tris tritaškius trečiajame kėlinyje, o Giedriaus Žibėno auklėtiniai galutinai palaužė Saloninkų PAOK tikėjimą ir nutildė triukšmingus svečių sirgalius – 82:63 (18:15, 23:22, 22:13, 19:13).

„Rytas“ laimėjo lemiamą įkrintamųjų mūšį, uždarė seriją 2-1 ir žengė į FIBA Čempionų lygos „Top-16“ etapą.

Jame vilniečiai žais J grupėje kartu su Bonos „Telekom Baskets“ (Vokietija), Manresos BAXI (Ispanija) ir Stambulo „Bahčešehir Koleji“ (Turkija), kuri antradienį po pratęsimo 87:81 palaužė Ostendės „Filou“.

Naudingiausiai nugalėtojų gretose žaidė Martynas Echodas, pelnęs 16 taškų (7/10 dvit., 2/3 baud.), sugriebęs 7 kamuolius ir surinkęs 20 balų.

Kertinis lūžis po pertraukos įvyko ir kovoje dėl atšokusių kamuolių. Per pirmus du kėlinius PAOK savo metimus kartojo net 13 sykių, tačiau per likusius du – jau tik 2 kartus.

„Rytas“: Marcusas Fosteris 19 (4/8 dvit., 3/6 trit., 2/3 baud., 6 klaid.), Martynas Echodas 16 (7 atk. kam.), Elvaras Fridrikssonas 12 (6 rez. perd., 1/5 trit.), Benedekas Varadi 8 (6 atk. kam., 2/6 trit.), Margiris Normantas 7, Gytis Radzevičius (8 atk. kam.) ir Evaldas Kairys – po 6.

PAOK: Jalenas Riley 21 (6 klaid.), Yannickas Franke 8 (1/6 dvit., 1/5 trit.), Christos Soloustros 7 (7 atk. kam.), Evangelos Margaritis ir Tyleris Polley – po 6.

Ketvirtas kėlinys

40 min. „Rytas“ neberengia paskutinės atakos, o „Jeep“ arena ploja atsistojusi – Lietuvos čempionų sezonas Europoje tęsiasi.

39 min. Kelį susimušęs J.Riley šlubuodamas sėda ant suolo. PAOK lyderis šiose rungtynėse pelnė 21 tašką (3/8 dvit., 5/8 trit.), neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo ir suklydo 6 kartus.

37 min. J.Riley slysta, pameta kamuolį, „Rytas“ atakuoja 5 prieš 4, M.Echodas deda iš viršaus ir plačiai šypsosi. Viskas šiose rungtynėse jau yra aišku (76:56).

34 min. G.Žibėnas baudžiamas technine pražanga, nors aikštėje, atrodytų, viskas jau klostosi pagal „Ryto“ planą (70:55). M.Echodui teisėjai dar prideda ir nesportinę pražangą už greitos PAOK atakos stabdymą. Bet varžovai iš trijų baudų pataiko tik vieną (70:56).

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Giedriaus Žibėno emocijos
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Giedriaus Žibėno emocijos

33 min. Marcusas Fosteris toliau siautėja ir uždarinėja rungtynes (67:50).

Trečias kėlinys

30 min. M.Normantas kėlinio pabaigoje prideda tritaškį ir „Rytas“ prieš lemiamą lemiamų rungtynių atkarpą turi 13 taškų atsargą (63:50).

26 min. Per pirmą pusę 6 taškus pelnęs M.Fosteris trečiajame kėlinyje jau yra surinkęs 11, o „Rytas“ bėga (59:47).

23 min. M.Fosterio rankos trečiojo kėlinio pradžioje tiesiog liepsnoja. Pirmoje pusėje prastai žaidęs amerikietis duria tris tritaškius, o „Rytas“ šauna į priekį (50:39). „Ryto“ sirgaliai erzina PAOK sirgalius skanduodami kito Salonikų klubo „Aris“ pavadinimą.

Antras kėlinys

20 min. Po dviejų kėlinių „Rytas“ priekyje 41:37, tačiau didžiausia bėda daugiau nei akivaizdi. PAOK po šeimininkų krepšiu sugriebė net 13 kamuolių (po savo – vos 6), o antrųjų rungtynių didvyris Jalenas Riley, prieš kelerius metus žaidęs Palangos „Kuršiuose“ NKL lygoje, žiba iš Vilniuje – turi jau 13 taškų. „Rytui“ daugiausiai taškų kol kas yra pelnęs E.Fridrikssonas (7). Lyderio M.Fosterio sąskaitoje – 6 taškai ir 5 klaidos.

15 min. Dar užpernai Pasvalio „Pieno žvaigždėse“ žaidęs olandas Yannickas Franke veda į priekį PAOK ekipą – 6 taškai ir 2 rezultatyvūs perdavimai (29:25). „Ryto“ ekipoje tik antrojo kėlinio viduryje pirmuosius taškus iš žaidimo pelno lyderis M.Fosteris (31:25).

13 min. Gytis Radzevičius ir Benedekas Varadi įskraidina tolimus metimus ir „Rytas“ atitrūksta (26:20).

Pirmas kėlinys

PAOK stratego Ario Lykogiannio reakcija:

10 min. Kėlinys baigiasi vilniečiams pirmaujant 18:15, tačiau būtina gerinti kovą dėl atšokusių kamuolių. PAOK puolime jų sugriebė jau 8, dvigubai daugiau nei po savuoju krepšiu.

8 min. M.Normantas meta per rankas, bet pataiko tolimą dvitaškį nuo lentos ir lygina rezultatą. Ekipas kausto įtampa, nes aikštėje kol kas žaidžiamas tikrai ne aukščiausio lygio krepšinis... (11:11).

FIBA.com nuotr./Jarvis Williamsas
FIBA.com nuotr./Jarvis Williamsas

6 min. „Rytas“ jau yra praradęs 5 kamuolius ir net 6 sykius leidęs varžovams atkovoti kamuolį puolime. G.Žibėnas nieko nelaukdamas prašo pasitarimo (7:10).

5 min. Kaip ir antrosiose rungtynėse, „Rytas“ kenčia dėl klaidų ir po savuoju krepšiu neatkovotų kamuolių (7:6).

FIBA.com nuotr./Vilniaus „Ryto“ aistruoliai „Jeep“ arenoje
FIBA.com nuotr./Vilniaus „Ryto“ aistruoliai „Jeep“ arenoje

2 min. E.Fridrikssonas pelno pirmuosius rungtynių taškus, pataikydamas tritaškį ir pakeldamas „Jeep“ areną ant kojų (3:0). Tačiau kitoje pusėje tuo pačiu atsako antrųjų rungtynių herojus J.Riley (3:3).

Prieš rungtynes

„Rytas“ galingai pradėjo seriją su PAOK nupūsdamas svečius pirmosiose rungtynėse net 85:62. Antrosiose vilniečiai išvykoje taip pat pirmavo dviženkliu skirtumu ketvirtajame kėlinyje, tačiau galiausiai subyrėjo ir pralaimėjo 78:81.

VIDEO: G. Žibėnas: „Mūsų fanai tikiuosi užpildys areną iki paskutinės raudonos kėdutės“

Antradienio vakarą „Jeep“ arenoje Vilniuje turėtų būti itin karšta. Įtampą žada ne tik mačo reikšmė, bet ir sirgalių priešprieša. Ištikimiausi „Ryto“ gerbėjai Graikijoje buvo atsidūrę areštinėje, tad namie žadėjo išskirtinį palaikymą. Triukšmingais aistruoliais garsėja ir PAOK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas