Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 11

Lemiamu metu prabilęs S.Llullas ištraukė „Real“ iš nesėkmių liūno

Keturių pralaimėjimų seriją turėjęs Madrido „Real“ (17-6) buvo arti ir penktosios nesėkmės, tačiau sugebėjo išnešti sveiką kailį tiesioginėje kovoje dėl antrosios vietos Eurolygoje. „Karaliai“ namuose per pratęsimą 92:88 (25:16, 16:25, 23:23, 17:17, 11:7) palaužė Milano „Olimpia“ (16-7) klubą.
Sergio Llullas
Sergio Llullas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Madrido klubas Eurolygoje buvo nelaimėjęs ilgiau nei mėnesį, o rungtynių prieš „Olimpia“ ketvirtajame kėlinyje buvo atsidūręs itin sudėtingoje padėtyje.

Likus mažiau nei trims minutėms Malcolmas Delaney baudos metimu suteikė Milano komandai 7 taškų pranašumą (81:74) ir atrodė, kad „Real“ gresia dar vienas pralaimėjimas.

Vis dėlto tuomet baudas sumetė Trey Thompkinsas, dvitaškį pataikė Gabrielis Deckas, o paskutinių minučių specialistas Sergio Llullas likus 51 sek. tritaškiu išlygino santykį – 81:81.

Per likusį laiką abi komandos dar turėjo galimybes išplėšti pergalę, bet Devonas Hallas ir Guerschonas Yabusele suklydo, o M.Delaney tritaškis aidint sirenai buvo netikslus ir komandos keliavo į pratęsimą.

Jį „Real“ pradėjo galingai ir po S.Llullo penkių taškų iš eilės pabėgo 88:81, tačiau „dizaineriai“ atsitiesė ir likus 36 sek. sumažino atsilikimą iki vieno metimo – 88:90.

Apsigynę Ettore Messinos auklėtiniai netgi turėjo galimybę išlyginti rezultatą, bet Davide Alviti metimas tikslo nepasiekė, antrą šansą gavęs M.Delaney suklydo prasižengdamas puolime, o „Real“ pergalę baudų metimais įtvirtino Nigelas Williamsas-Gossas.

Pergalę pasiekęs „Real“ išsaugojo antrąją vietą turnyre, Italijos klubą palikdamas trečioje pozicijoje.

„Real“: Sergio Llullas 20 (3/11 trit.), Guerschonas Yabusele 16 (4/6 trit.), Gabrielis Deckas 15 (6/6 dvit., 6 atk. kam.), Nigelas Williamsas-Gossas 12.

„Olimpia“: Devonas Hallas 21, Nicolo Melli 18 (8 atk. kam.), Troy Danielsas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas