Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 18

„Lietkabelį“ pasitinkantis „Lokomotiv“ strategas: „Norime sugrįžti į pergalių kelią“

Trečiadienio vakarą Panevėžio „Lietkabelio“ laukia sunkus Europos taurės išbandymas. Po trijų savaičių pertraukos be dviejų naudingiausių žaidėjų grįžtanti Aukštaitijos ekipa išvykoje stos į mūšį prieš vieną stipriausių turnyro komandų, kurioje rungtyniauja ir du lietuviai – Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas.
Kyle Vinales
Kyle Vinales / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Lietuviškoji Krasnodaro „Lokomotiv“ praėjusią savaitę namuose 83:89 nusileido C grupės lyderei Bolonijos „Virtus“, o šią savaitę bandys sugrįžti į pergalingą kelią.

Neturėtų būti sunku – koronaviruso iškankintas Panevėžio „Lietkabelis“ į krepšinio aikštelę grįžta po beveik trijų savaičių pertraukos.

Problemas didina ir tai, jog Nenadas Čanakas negalės remtis dviem naudingiausiais žaidėjais – Gyčiu Masiuliu (vid. 14,8 naud. bal.) ir kroatu Marinu Maričiumi (vid. 9,4 naud. bal.).

Priekinę „Lietkabelio“ liniją artėjančiame mače sudarys Gabrielius Maldūnas bei jaunieji Erikas Venskus ir Paulius Poška.

Kvepia nemalonumais, nes „Lokomotiv“ gretose išsiskiria galingo stoto amerikietis Alanas Williamsas, per mačą vidutiniškai renkantis po 15,7 taško, 13,4 atkovoto kamuolio bei 22,6 naudingumo balo.

Solidžiai Rusijos klube atrodo ir lietuviai – Mantas Kalnietis varžovams atseikėję po 6,5 taško, 8,5 rezultatyvaus perdavimo ir 14 naudingumo balų, Mindaugas Kuzminskas – 10,4 taško, 4 atkovotus kamuolius bei 11,4 efektyvumo balo.

„Gynyboje privalome žaisti susikoncentravę ir agresyvūs, – prieš trečiadienio mačą sakė Krasnodaro ekipos treneris Jevgenijus Pašutinas. – Turime grįžti prie gynybinės filosofijos. Varžovų komandoje išsiskiria Kyle'as Vinalesas, bet svarbūs yra ir Valinskas, Lipkevičius ir Normantas, kurie yra pavojingi atakuojant krepšį iš toli. Gynėjų linija gali puikiai atakuoti krepšį, tad privalome tam užkirsti kelią. Negalime leisti varžovams bėgti į greitas atakas bei kontroliuoti kovą dėl atšokusių kamuolių. Puolime turime staigiai judinti kamuolį, nesiremti tik individualiu žaidimu. Nuo pirmųjų minučių reikės rodyti tinkamą energiją. Sieksime sugrįžti į pergalių kelią bei atiduosime visą energiją kovodami dėl pergalės.“

Vieną pergalę po pirmojo rato turintis „Lietkabelis“ tęsia kovą dėl bilieto į „Top16“, nes ketvirtojo vietoje žygiuojanti Andoros „MoraBanc“ savo sąskaitoje turi vienu laimėjimu daugiau.

Rungtynių tarp „Lokomotiv“ ir „Lietkabelio“ startas – 18.30 val. Lietuvos laiku. Pirmąsias rungtynes „Cido“ arenoje Krasnodaro krepšininkai laimėjo 105:76.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas