Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 13

„Lietkabelio“ ateities dėlionė: neišlaikomas žaidėjas ir P.Murausko laukianti Arizona

Panevėžio „Lietkabelis“ užbaigė savo penktąjį sezoną Europos taurės turnyre, kuriame antrą kartą iš eilės prasibrovė į turnyro atkrintamąsias, tačiau abu kartus nesugebėjo peržengti aštuntfinalio barjero, o šįkart Nenado Čanako kariaunos neapsaugojo ir namų aikštelės pranašumas. 15min pažvelgė į Aukštaitijos klubo žaidėjų kontraktų situacijas – kurie jų tikrai liks Panevėžyje, o kurie jų yra pasiruošę vasarą pakelti sparnus iš „Kalnapilio“ arenos?

„Gaila, nes tikrai tikėjau, kad šiandien prie savo nuostabių sirgalių mes turėjome šansą laimėti“, – po nesėkmės pirmajame Europos taurės atkrintamųjų etape „Paris“ komandai kalbėjo apmaudo neslėpęs Panevėžio „Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas.

Nors „Kalnapilio“ arenoje trečiadienio vakarą susirinko įspūdinga minia žiūrovų (4261 sirgalius), vieningai traukusi naujuoju klubo himnu tapusią „Visi už „Lietkabelį“!“ eilutę, tačiau dramatiškame mūšyje šalies vicečempionai nusileido 97:98.

Tai buvo devintasis „Lietkabelio“ pralaimėjimas tarptautiniame fronte šį sezoną per 19 žaistų mačų. Pergalių ir nesėkmių balansas – teigiamas, tad mažiausią biudžetą (1,7 mln. eurų) turnyre turėjusi Panevėžio ekipa už savo žygį antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre nusipelnė tik aplodismentų ir pagyrimų.

Bet ir kaip po kiekvieno „Lietkabelio“ sezono – nežinomybė klubo viduje dėl didžiosios dalies žaidėjų ateities.

Trys Panevėžio klubo žaidėjai turi garantuotas sutartis ir kitam sezonui, o dviejų krepšininkų kontraktuose yra nurodytas „pliusas“. Ne vienas „Lietkabelio“ žaidėjas per šį sezoną pasikėlė vertę, o vienas krepšininkas klubo piniginei tapo neįkandamu. Žinoma, yra ir tokių krepšininkų, kurių akcijos per šį sezoną nusimušė.

Bet apie viską nuo pradžių.

„Lietkabelio“ kito sezono komplektacija atsispirs nuo dviejų dalykų – žaidimo Europos turnyre, kuris tampa papildomu faktoriumi viliojant žaidėjus, ir penktąjį sezoną klube dirbančio Nenado Čanako sprendimo. Šie dalykai – tampriai susiję, kadangi specialistas iš Serbijos nori dirbti viename iš dviejų pagrindinių Senojo žemyno turnyrų – Eurolygoje arba Europos taurėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas