Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 09

„Lietkabelyje“ nutūpęs Leo ir Joffrey draugas: „Belgrade sukūrėme amžiną draugystę“

Džordže Gagičius kadaise rungtyniavo Serbijos rinktinėje šalia didžiųjų šios šalies krepšinio žvaigždžių, o du sezonus petys į petį Eurolygoje kovojo su gerai Lietuvoje žinomais prancūzais Leo Westermannu ir Joffrey Lauvergne'u. Dabar šis 211 cm ūgio milžinas nusileido Aukštaitijos regione, o tam prireikė vos vieno pokalbio su treneriu Nenadu Čanaku. 15min kviečia susipažinti su naujuoju Panevėžio „Lietkabelio“ pirkiniu.

Trečiadienis | Europos taurė | „Telenet Giants“ – „Lietkabelis“ | 21:00 | Antverpenas

Trečiadienio vakarą Panevėžio „Lietkabelis“ žais labai svarbias rungtynes Belgijoje dėl vietos Europos taurės „Top 16“ etape. Aukštaitijos ekipai šioje dvikovoje padės ir praėjusį savaitgalį LKL pirmenybėse debiutavęs serbas Džordže Gagičius.

29-erių metų 211 cm ūgio centras gali pasigirti solidžiu CV – nuo žaidimo žvaigždžių pilnoje Serbijos rinktinėje Europos čempionate 2013-aisiais iki dviejų sezonų Eurolygoje, vilkint Belgrado „Partizan“ marškinėlius.

Krepšininkas šį sezoną pradėjo Aleksandravo „Igokea“ klube iš Bosnijos ir Hercegovinos.

15min šaltiniai skelbia, jog Dž.Gagičius buvo sudaręs 180 tūkst. eurų kontraktą, tačiau į pasiruošimo stovyklą atvyko su antsvoriu, tad „Igokea“ sutartį nutraukė dar rugpjūtį.

Prieš savaitę „Lietkabelį“ paliko Splito klubo pasiūlymo sulaukęs Marinas Maričius, bet naujoko paieškos Panevėžyje neišsitempė.

„Pasižiūrėjau, kad „Lietkabelis“ žaidžia stipriose lygose. Žinojau trenerį Nenadą Čanaką, su kuriuo man yra tekę dirbti praeityje. Žinau jį ir jo darbo metodus. Tokie dalykai palengvina viską, adaptacija naujoje komandoje tampa lengvesnė. Panevėžys turi solidžią komandą, rezultatai yra geri, o ambicijos – didelės. Šiame klube dirba geri žmonės, girdėjau, jog „Lietkabelio“ organizacijoje yra sveika darbinė atmosfera. Nebuvo sunku apsispręsti keltis į Panevėžį, juk Lietuva – krepšinio šalis“, – 15min aiškino Džordže Gagičius.

Kartu su dabartiniu „Lietkabelio“ vairininku Nenadu Čanaku krepšininkas iš Serbijos dirbo „Partizan“ ekipoje. Šis duetas uždarė 2017-2018 metų sezoną, kai kartu laimėjo Serbijos taurę. Jie pradėjo ir 2018-2019 metų sezoną, kol N.Čanakas atsistatydino ir persikėlė į Lietuvą.

„Pažįstu jį labai seniai, – apie pažintį su N.Čanaku sakė krepšininkas. – Jis buvęs „Partizan“ žaidėjas, tad yra tekę dirbti kartu. Mes kartu atvykome į „Partizan“ 2017-aisiais, o po karjeros etapo Belgrade vis palaikėme ryšį. Galiu pasakyti, kad jis man yra kaip draugas. Kartu dirbome, pasiekėme neblogų rezultatų. Mums patiko dirbti kartu, gerai komunikavome. Tokiu atveju nesunku tęsti bendradarbiavimą ir ateityje.

Nenadas yra geras žmogus. Jis draugiškas ir sąžiningas su tavimi, jei treniruotėse ir rungtynėse atsiduodi 100 proc. Tu aukojiesi dėl trenerio, treneris aukojasi dėl tavęs. Jis tėviškas ir teisingas, tikras kovotojas, o tai man labai patinka.“

„Scanpix“ nuotr./Nenadas Krstičius ir Džordže Gagičius
„Scanpix“ nuotr./Nenadas Krstičius ir Džordže Gagičius

Dž.Gagičius yra žaidęs Serbijos jaunimo rinktinėse bei atstovavo savo šaliai Universiadoje Kazanėje, o 2013-aisiais, būdamas 22-ejų metų amžiaus, sulaukė svajonės išsipildymo, kai jam paskambino treneris Dušanas Ivkovičius ir pakvietė prisijungti prie nacionalinės Serbijos rinktinės Europos čempionate Slovėnijoje.

Tai buvo kartų kaitą išgyvenusi Serbijos komanda, kuri sau kėlė paprastą tikslą – patekti į pasaulio čempionatą Ispanijoje. Serbai liko septinti, tad tikslas buvo įgyvendintas.

Dž.Gagičius ant parketo išbėgo visose 11 rungtynių, žaidė po 10 minučių, pelnė po 3,5 taško ir atkovojo po 2,5 kamuolio.

„Man buvo garbė užsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius. Kai mane kviečia į rinktinės stovyklą ar rinktinių langą, niekada neatsisakau. Man garbė. Džiaugiuosi, jog teko žaisti pas Dušaną Ivkovičių. Mano nuomone, jis geriausias treneris istorijoje. Tai buvo lyg svajonės išsipildymas“, – mintimis dalijosi serbas.

Serbijos rinktinėje netrūko gerai žinomų krepšininkų bei kylančių žvaigždžių.

Kapitono raištį dėvėjo septynerius metus NBA žaidęs Nenadas Krstičius, šalia žaidė tokie perspektyvūs žaidėjai kaip Bogdanas Bogdanovičius, Nemanja Bjelica, Nemanja Nedovičius, Vasilije Micičius ar Nikola Kaliničius.

„Tuo metu Bogdanovičius nebuvo toks žaidėjas, koks yra dabar. Tai jam irgi buvo debiutas rinktinėje. Nors jis buvo kylantis talentas, auganti Serbijos krepšinio žvaigždė, bet jau tuomet buvo labai stiprus krepšininkas. Mes vis dar kovojame kartu. Tai puikūs žaidėjai“, – įspūdžiais iš 2013-ųjų Serbijos rinktinės dalijosi „Lietkabelio“ naujokas.

Dvikovoje su Lietuvos rinktine aukštaūgis taškų nepelnė, prametė abu metimus bei atkovojo vieną kamuolį. Pasak krepšininko, tai yra ryškiausias jo karjeros atsiminimas, susijęs su lietuvišku krepšiniu.

Euroleague.net nuotr./„Partizan“ priekinėje linijoje – žinomi veidai
Euroleague.net nuotr./„Partizan“ priekinėje linijoje – žinomi veidai

Profesionalo karjerą centras pradėjo Baro „Mornar“ klube 2009-aisiais. Jam ne kartą teko pakuotis lagaminus ir vykti į naują komandą.

Dž.Gagičius spėjo pabuvoti Vršaco „Hemofarm“, „Partizan“, „Gaziantep“, Brindizio „Happy Casa“, Tenerifės „Iberostar“, Minsko „Tsmoki“, Stambulo „Buyuksehir“, Giresuno „Yesilgiresun Belediyespor“, Salonikų „Aris“, „Igokea“, o dabar – „Lietkabelio“ klube.

Didžiausi pasiekimai užfiksuoti Belgrade, kai „Partizan“ komandai vadovavo komandos legenda tapęs Duško Vujoševičius.

Vilkėdamas juodus „Partizan“ marškinėlius „Lietkabelio“ naujokas du sezonus žaidė Eurolygoje, dar du – Europos taurėje.

Geriausias sezonas stipriausiame Senojo žemyno turnyre Dž.Gagičiui buvo 2012–2013 metų sezone, kai per 14 minučių rinko po 5,7 taško ir atkovojo po 3,3 kamuolio. Jis dukart turėjo galimybę sužaisti ir prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“.

2013–2014 metų sezone serbui dukart teko išbandyti save ir prieš Kauno „Žalgirį“.

„Mes buvome jauniausia Eurolygos komanda, – prisiminė Dž.Gagičius. – Tai puikus laikas, vieni geriausių metų mano karjeroje. „Partizan“ sirgaliai yra nuostabūs. Šis klubas yra mano namai, o atsiminimai – tik geriausi. Tuo metu neturėjome daug pinigų, bet visi ten žaidžia ir galvoja tik apie krepšinį. Prie trenerio D.Vujoševičiaus dirbome labai sunkiai, bet buvome kaip šeima. Tai ryškiausias atsiminimas.“

„Scanpix“ nuotr./Džordže Gagičius ir Leo Westermannas
„Scanpix“ nuotr./Džordže Gagičius ir Leo Westermannas

Pirmasis krepšininko karjeros etapas Belgrade nesibaigė maloniai – dėl vėluojančių atlyginimų jis 2015-aisiais nutraukė sutartį, o kitą dieną „Partizan“ klubas viešai krepšininko pasitraukimą įvertino kaip išdavystę.

Vis dėlto abi pusės surūkė taikos pypkę ir po trejų metų krepšininkas sugrįžo į Serbijos sostinę. Belgrade sukurtos draugystės, pasak Dž.Gagičiaus, yra amžinos.

„Lietkabelio“ naujokas „Partizan“ rūbine prieš šešerius metus dalijosi su Leo Westermannu ir Joffrey Lauvergne'u, kurie anksčiau ar vėliau rungtyniavo ar vis dar žaidžia „Žalgiryje“.

„Mes buvome labai jauni, bet turėjome artimą ryšį, buvome lyg šeima, – prisiminęs laikmetį Belgrade sakė Dž.Gagičius. – Mes vis dar bendraujame Leo ir Joffrey, kurie kiekvieną vasarą atvyksta į Belgradą. Mes kartu laimėjome titulą, sukūrėme stiprų ryšį, o ši draugystė tęsis amžinai. Manęs nestebina į kokius žaidėjus jie išaugo. Talentingi vyrukai, kurie dirbo daug. Džiaugiuosi, jog jų karjeros susiklostė sėkmingai.“

2013-aisiais metais „Partizan“ tapo Adrijos ir Serbijos pirmenybių čempionais, o pastarąjį pasiekimą pakartojo ir 2014-aisiais.

„Scanpix“ nuotr./Džordže Gagičius
„Scanpix“ nuotr./Džordže Gagičius

Dž.Gagičiaus debiutinės rungtynės Lietuvoje buvo keistos. Centras dvikovoje Klaipėdoje prieš „Neptūną“ per 9 minutes pelnė 6 taškus, tačiau sulaukė dviejų nesportinių pražangų. Diskvalifikacija ir tiesus kelias į rūbinę.

„Pradėjau neblogai, bet užbaigiau padarydamas dvi klaidas. Man trūko energijos, – prisiminė serbas. – Kartais taip būna, nors tokių rungtynių dar niekada gyvenime nesu turėjęs. Negaliu paaiškinti situacijos, bet niekada to nekartosiu. Komandos draugai nesijuokė, jie puikūs vaikinai, kurie man padeda kuo greičiau adaptuotis. Jie rodė paramą, o tai yra labai svarbu. Tai viena priežasčių, kodėl esu čia.“

Tiesa, netekęs pagrindinio vidurio puolėjo, po trijų savaičių pertraukos dėl COVID-19 židinio komandoje „Lietkabelis“ vis tiek iškovojo pergalę uostamiestyje 90:80.

Dž.Gagičius konkrečiais tikslais nesišaudo, pabrėždamas COVID-19 akivaizdoje vykstančio sezono trapumą. Bet viliasi, kad turės galimybę pakutenti padus vietiniame fronte dešimtmetį dominuojančiam Kauno „Žalgiriui“.

„Tikiuosi, kad galime įveikti „Žalgirį“, nors tai ir yra stipriausia komanda Lietuvoje. Bet aš tuo tikiu, nesvarbu, ką apie tai galvoja kiti. Nenoriu užbėgti įvykiams už akių, bet svarbiausias sezono tikslas – visada kovoti 100 proc.“, – teigė „Lietkabelio“ naujokas.

VIDEO: „urBONUSas“: vidinis „Žalgirio“ susirinkimas, nemeilė D.Sirvydžiui ir avarinis „Rytas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas