Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 05

Lietuvą nukalęs vokiečių vunderkindas apie lyginimus su D.Nowitzki: „Man nepatinka“

Dirkas Nowitzki gali būti ramus: Vokietijos krepšinio ateitis patikimose, nors ir jaunose, rankose.

Lietuvos krepšinio rinktinė ir vėl buvo arti pirmosios pergalės Europos čempionate, bet ją iš panosės mūsiškiams pačiupo vokiečiai, kurių gretose pirmu smuiku griežė 21-erių vaikis iš Berlyno.

Dar prieš kelerius metus Roką Giedraitį Berlyno ALBA gretose keitęs Franzas Wagneris vakar išrašinėjo devyneriais metais vyresniam lietuviui nemokamas krepšinio pamokėles.

Įvairiais būdais – nuo įkirtimų į baudos aikštelę iki prasiveržimų prieš aukštaūgius po išsikeitimų ar tritaškių per tiesioginių oponentų rankas, F.Wagneris plėšė į skutus Lietuvos rinktinės gynybą ir sužaidė taip, kaip kol kas šiame čempionate pavyko tik dviem aukštaūgiams iš NBA.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Franzas Wagneris ir Dennisas Schroderis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Franzas Wagneris ir Dennisas Schroderis

208 cm ūgio įspūdingo krepšinio intelekto žaidėjas į lietuvį krepšį suvertė 32 taškus (8/13 dvit., 4/7 trit., 4/4 baud.) ir „EuroBasket 2022“ kovose nusileido tik Jonui Valančiūnui (34 taškai prieš Vokietiją) ir suomiui Lauri Markkanenui (33 taškai prieš Izraelį).

Toks aštuntu šaukimu pernai NBA naujokų biržoje pašaukto ir jau pirmajame sezone „Orlando Magic“ gretose 15,2 taško vidurkį turėjusio jaunojo vokiečio žaidimas buvo pergalingas – jo vedama Vokietija dviejų pratęsimų trileryje 109:107 paguldė Lietuvos rinktinę ir laimėjo jau trečią kartą iš eilės.

„Buvo smagu. Žinoma, rungtynėse tu koncentruojiesi į kiekvieną ataką, bet reikia atiduoti pagarbą Lietuvai, jie labai gera komanda, o žiūrovai juos aistringai palaikė. Buvo labai smagu žaisti tokioje atmosferoje, man labai patiko, mėgavausi kiekviena sekunde“, – po mačo su šypsena veide kalbėjo pirmą kartą dideliame turnyre Vokietijai atstovaujantis puolėjas.

F.Wagneris jau ir anksčiau buvo vadinamas didžiausiu Vokietijos talentu po Dirko Nowitzki, o vakarykštis jo pasirodymas Kelno „Lanxess“ arenoje tik dar labiau paskatino palyginimus su legendiniu vokiečiu. Bet pačiam „Magic“ žaidėjui tokie sugretinimai ne prie širdies.

„Nežinau dėl šito, man nepatinka, kai žmonės mane su kažkuo lygina, o ypač kai tai daro su tokiais didžiais žaidėjais kaip Dirkas. Tai sukuria spaudimą man ir kažkiek sumenkina Dirką, nes jis neturėtų būti lyginamas su niekuo“, – sakė F.Wagneris, kurio vyresnis brolis Moritzas taip pat rungtyniauja NBA lygoje.

Nors rungtyniauja mirtininkų B grupėje, vokiečiai išlieka vieninteliais nepralaimėjusiais – pirmame ture jie nuėmė olimpinių vicečempionų prancūzų skalpą (76:63), o antrame ture parklupdė ir bosnius (92:82).

Vokietijos rinktinė jau užsitikrino vietą kitame etape, vyksiančiame Berlyne, nors prieš turnyrą buvo nemažos dalies gerbėjų ir ekspertų nurašyta.

„Esame labai savimi pasitikinti komanda. Prieš turnyrą neturėjome didelių lūkesčių, bet pasitikėjome savimi ir nesiklausėme tų, kurie apie mus kalbėjo ir galbūt mus nurašė. Rungtynių baigtį gali nulemti tik šie dvylika vyrukų, tad apie tai tik ir galvojame“, – sakė F.Wagneris.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Franzas Wagneris
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Franzas Wagneris

Po mačo su Lietuva 15min paklausė jaunojo vokiečių vunderkindo ir apie kitą ant „Lanxess“ arenos siautėjusį žaidėją – lietuvį Joną Valančiūną.

Uteniškis prieš vokiečius buvo sunkiai sulaikomas, surinkdamas 34 taškus, atkovodamas 14 kamuolių, atlikdamas 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokuodamas 13 pražangų ir surinkdamas net 57 naudingumo balus.

Tai – neabejotinai vienas geriausių visų laikų pasirodymų Lietuvos rinktinėje.

„Jis sužaidė nuostabias rungtynes. Jis buvo labai fiziškas, sukėlė mums daug problemų po krepšiu, taip pat kovoje dėl kamuolių ir savo išprovokuotomis pražangomis. Žinojome, kad prieš jį bus sunku, bet buvo smagu žaisti prieš tokio lygio žaidėjus“, – apie oponentą kalbėjo F.Wagneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas