Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 09 08

Lietuvos rinktinė prislėgta po netikėto pralaimėjimo Belgijai

Krepšininkai dažnai traukia žurnalistus per dantį už klausimą „kokios nuotaikos?“, tačiau po tokių rungtynių šis klausimas – labai tikslus ir suprantamas. O Jono Kazlausko asistento Gintaro Krapiko atsakymas – toks spalvingas, kad puikiai iliustruoja atmosferą rinktinėje. „Būtų geriau, kad tos laisvos dienos net nebūtų ir būtume turėję galimybę pataisyti sau nuotaiką, o ne laisvą dieną praleisti, atsiprašant, kaip ką nors artimo (palaidojus. – Red.)...“ – LNK laidai „Kamuolys apvalus“ ironiškai kalbėjo G.Krapikas.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nacionalinė komanda neabejoja teisėjų klaida, atėmusia iš rinktinės pratęsimą ir padovanojusia belgams istorinę pergalę 76:74, bet G.Krapikas nesėkmės teisėjų klaidai nenurašo.

„Aišku, tas pralaimėjimas tikrai netikėtas. Gaila, kad po tokios nesėkmės dar reikia kažkam rašyti ir skųstis, nors pralaimėjimo priežastis esame patys, – kalbėjo G.Krapikas. – Kad neklaidintume žmonių, vis tiek reikia į tai atkreipti dėmesį, nes įsivaizduokite, jei tai būtų pusfinalis ir tos rungtynės lemtų patekimą į olimpines žaidynes. Niekas mums tų rungtynių ir taško negrąžins, bet reikia į tai atkreipti dėmesį.“

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gintaras Krapikas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Gintaras Krapikas

J.Kazlausko dešiniajai rankai apmaudu, kad po rungtynių nebuvo priežasties pateikti protestą – jie pasitikėjo arbitro sprendimu.

Niekas negalėjo pagalvoti, kad penkias minutes paskutinio metimo vaizdo įrašą žiūrėjęs vyriausiasis teisėjas priims klaidingą sprendimą.

„Truputį keista. Dėl to ir prašėme paaiškinimo, kaip nemato akivaizdaus dalyko“, – nukirto G.Krapikas.

„Kita vertus, dar esame normalioje situacijoje, kad įvykdytume savo tikslą ir užimtume grupėje pirmąją vietą. Komanda puikiai supranta, kad nebegalime sau leisti netikėtų pralaimėjimų, jei norime į kažką pretenduoti“, – LNK pasakojo G.Krapikas.

D grupės situacija likus dviem turams
Vieta Komanda Pergalės/Pralaimėjimai
1. Čekija 2/1
2. Belgija 2/1
3. Lietuva 2/1
4. Latvija 2/1
5. Estija 1/2
6. Ukraina 0/3

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas