Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 12

Lietuvos rinktinės varžovai atskleidė kortas: sąraše – net du „Chicago Bulls“ bokštai

Prieš Lietuvos rinktinę pasaulio krepšinio žaisianti Juodkalnija paskelbė išplėstinį kandidatų sąrašą.
Domantas Sabonis prieš Nikolą Vučevičių
Domantas Sabonis prieš Nikolą Vučevičių / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

24 krepšininkų sąraše – net du „Chicago Bulls“ komandos aukštaūgiai: Nikola Vučevičius ir Marko Simonovičius.

32-ejų N.Vučevičius ką tik užbaigė 12-ąjį savo sezoną stipriausioje pasaulio lygoje, o „bulių“ gretose rinko po 17,6 taško ir 11 atkovotų kamuolių.

23-ejų M.Simonovičiui tai buvo antras sezonas NBA lygoje. Visgi kol kas jis Čikagoje atlieka tik epizodinį vaidmenį ir per du sezonus ant NBA parketo išbėgo vos 16 kartų.

Juodkalnijos rinktinės sąraše yra ir du natūralizuoti žaidėjai – Malagos „Unicaja“ lyderis Kendrickas Perry ir „Valencia“ gynėjas Jonah Radebaugh. Komandos vyr. treneriui Boško Radovičiui teks pasirinkti vieną iš jų.

FIBA.com nuotr./Kendrickas Perry
FIBA.com nuotr./Kendrickas Perry

Juodkalnijos rinktinė į pasirengimo stovyklą rinksis liepos 21-ą dieną. Pasiruošimo etape jie žais draugiškas rungtynes prieš Prancūziją, Serbiją, taip pat keliaus į turnyrą Sakartvele, kur rungtyniaus prieš šeimininkų komandą ir Iraną.

Pasaulio čempionate Juodkalnija pateko į D grupę Filipinuose, kurioje rungtyniaus su Lietuvos, Meksikos ir Egipto rinktinėmis. Į kitą etapą pateks dvi geriausios komandos.

Juodkalnijos rinktinės išplėstinis sąrašas: Nikola Ivanovičius („Crvena zvezda“), Kendrickas Perry („Unicaja“), Igoris Drobnjakas („Budučnost“), Balsa Živanovičius („Mornar“), Masanas Vrbica („Sutjeska“), Luka Bogavacas („Mega“), Petaras Popovičius („Budučnost“), Vladimiras Mihailovičius („Mornar“), Fedoras Žugičius („ratiopharm“), Jonah Radebaugh („Valencia“), Dino Radončičius („Casademont“), Andrija Slavkovčius („SC Derby“), Zoranas Vučeljičius („SC Derby“), Džordže Jovanovičius („Partizan“), Emiras Hadzibegovičius („SC Derby“), Radosavas Spasojevičius („Krka“), Andrija Grbovičius („Mega“), Aleksa Iličius („Budučnost“), Bojanas Dubljevičius („Valencia“), Nikola Vucevičius („Bulls“), Nemanja Radovičius („Murcia“), Marko Simonovičius („Bulls“), Zoranas Nikoličius („Igokea“), and Vasilije Bacovičius („SC Derby“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas