Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 09 08

Lietuvos teisėjų asociacijos prezidentas: „Rinktinė tapo teisėjų klaidos auka“

„Teisėjai suklydo“, – konstatuoja LKF teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas. Patyręs arbitras mano, kad belgų pergalę prieš lietuvius lėmė teisėjų klaida. Arbitrus jis galėtų pateisinti nebent vienu atveju.
Teisėjai atėmė iš lietuvių pergalę?
Teisėjai atėmė iš lietuvių pergalę? / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nekalbant apie žaidimą, o vertinant paskutinį metimą, rinktinė tapo teisėjų klaidos auka“, – 24sek.lt pareiškė K.Pilipauskas.

Jis matė metimo vaizdo įrašą televizijoje ir papildomą pateiktą medžiagą internete. Jos jam užteko nustatyti, kad Matto Lojeski pataisytas metimas – po laiko.

„Man kyla didelis klausimas: ar jiems pritrūko kantrybės, ar jie neturėjo techninių galimybių peržiūrėti epizodą iš visų galimų kampų, – svarstė K.Pilipauskas. – Teisėjams buvo sudėtinga. Klausimas, kiek jie galėjo naudoti kamerų, žiūrėdami pakartojimą. Nes iš kameros, kuri rodo iš galo, labai sunku nustatyti.

VIDEO: Pergalingas Matto Lojeski metimas

Bet čia jau reikėtų žiūrėti kadrą po kadro. Galbūt jiems pritrūko kantrybės išreikalauti reikiamo filmavimo kampo ir sulėtinimo.

Pagal teisėjų kūno kalbą galima pasakyti, kad žiūrėdami vaizdo įrašą jie nerado patvirtinimo ir pasiliko su savo pirmuoju sprendimu, kurį būtina padaryti prieš einant žiūrėti vaizdo peržiūrą.“

Gaila, kad teisėjai turėdami galimybę peržiūrėti vaizdo įrašą, suklydo. Mes visada sakome – teisėjas negali matyti mažiau, nei mato eilinis sirgalius ar komandos skautai.

Tas sprendimas buvo skausmingas – belgai nugalėjo lietuvius 76:74 ir pateikė rinktinę supurčiusią sensaciją.

K.Pilipauskas dabar stebisi rinktinės reakcija į teisėjų klaidą. Lietuviai nepateikė protesto, bet vėliau patys peržiūrėję epizodą, kreipėsi į FIBA piktindamiesi, kad iškart po mačo, prieš pasirašant rungtynių protokolą, jiems nebuvo suteikta galimybė matyti vaizdo pakartojimo.

Todėl lietuviai nedrįso parašyti protesto, kuris dar būtų galėjęs teoriškai pakeisti rungtynių su Belgija baigtį.

„Aišku, komanda tada buvo šoko būsenos ir pasitikėjo teisėjų vaizdo peržiūra. Bet reaguoti reikėjo iš karto – rašyti protestą“, – teigė K.Pilipauskas.

Pateikiant protestą, vėliau reikia sumokėti 1,5 tūkst. Šveicarijos frankų įnašą, kuris grąžinamas, jei protestas patenkinamas.

Dabar belieka dūsauti.

„Gaila, kad teisėjai turėdami galimybę peržiūrėti vaizdo įrašą, suklydo. Mes visada sakome – teisėjas negali matyti mažiau, nei mato eilinis sirgalius ar komandos skautai. Teisėjas turi matyti visus aspektus ir priimti teisingą sprendimą. Vienintelis pateisinimas – jei jie neturėjo normalių pakartojimo sąlygų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas