Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 28

Linas Kleiza – apie link Kauno dreifuojantį M.Grigonį ir į „Ryto“ lietuvį panašų A.Polonarą

Po Keenano Evanso traumos Ignas Brazdeikis tapo tikru Kauno „Žalgirio“ lyderiu, o skambaus pirkinio Achille Polonaros žaidimas vis dar kelia klausimų. Kiek dar lauksime italo iššovimo ir ar artėjančią vasarą į Nemuno salą nesugrįš Marius Grigonis, 15min laidoje PIKENROLAS svarstė Linas Kleiza ir sporto komentatorius Rytis Vyšniauskas.

Eurolygos vicečempionų testą Kauno „Žalgiris“ pasitiko pačiu blogiausiu metu – gandais apipintas Madrido „Real“ buvo įniršęs po fiasko Ispanijos taurėje ir turėjo penkias dienas pasiruošti komandos iš Lietuvos atvykimui.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai stipriai pradėjo rungtynes, pirmąjį ketvirtį laimėję 24:22, bet likusius tris kėlinius „Žalgiris“ žaidė blogiausiai šį sezoną, pralaimėjo šią atkarpą net 45:74 ir patyrė didžiausią nesėkmę.

„Blogiausios mūsų rungtynės šį sezoną, jei kalbėtume apie viską – gynybą, puolimą, koncentraciją, energiją“, – po nesėkmės kalbėjo Kauno komandos vyriausiasis treneris iš Darbėnų.

„Žaidimas pirmajame kėlinyje nebuvo idealus, nors rezultatas galėjo tai suponuoti. Tai buvo kėlinys, kuris uždavė „Real“ komandai palankų tempą, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė komentatorius Rytis Vyšniauskas. – Buvo akivaizdu, kad „Žalgiris“ tokių procentų neišlaikys visos dvikovos metu, o mačas prasidėjo ataka po atakos. „Žalgiris“ užpuldavo per 8 sekundes, bet atgal gaudavo „Real“ ataką per 5 sekundes. Matėme, kad pirmąjį „Žalgirio“ kėlinį gerai žaidė vienas Ignas Brazdeikis, pataikęs ir pirmąjį sudėtingą metimą dešine ranka, o tuomet pridėjęs tritaškį po driblingo. Kas atsitiko vėliau? „Real“ pabėgo dėl „Žalgirio“ blogų atakų. Blogas sprendimas puolime virsdavo dėjimu kitoje aikštelės pusėje. Tai yra „Real“ krepšinis – bėgimas, greiti perdavimai ir dėjimai ar lengvi taškai iš po krepšio. Pamatėme ir tai, kad Edgarui Ulanovui sunku yra žaisti trečioje pozicijoje, kai varžovas yra Gabrielis Deckas. Pasikartosiu, bet pirmas „Žalgirio“ kėlinys man nepatiko, nes tai uždavė gerą tempą „Real“ komandai.“

„Galvoju, kad „Žalgiris“ po KMT liko bare Šiauliuose. Atvažiuoji į Madridą ir prieš „Real“ žaidi tokiu stiliumi... Su kuo tu jį pramuši? Su kuo tu išlaikysi tokį greitą krepšinį? Veliesi į taškų lenktynes ir tikiesi laimėti... „Žalgiris“ žaidė visiškai ne taip, kaip reikėtų prieš „Real“ žaisti. Jie ir taip turbūt būtų pralaimėję, bet rungtynės būtų panašesnės į rungtynes. Reikėjo bandyti klampinti varžovą ir atakas daryti kuo ilgesnes, bet „Žalgiris“ nutarė žaisti lengvai. Jie galvojo pro Madridą praskristi su gražiu ir greitu puolimu“, – 15min laidoje PIKENROLAS stebėjosi Linas Kleiza.

„Žalgiris“ antrą sezoną iš eilės paguldė „Real“ krepšininkus ant menčių namuose, bet „WiZink Center“ arenoje neturėjo jokių šansų.

„Normalu, kad „Žalgiris“ pralaimėjo Madride. Visada prieš sezoną manome, kad „Žalgiris“ laimi prieš „Real“ namuose, bet išvykoje pralaimi. Toks gyvenimas, kai žaidžiama prieš labai stiprų varžovą, turintį kokybės ir talento visose pozicijose“, – sakė R.Vyšniauskas.

Užtrukusi Igno Brazdeikio adaptacija kėlė klausimų dar sezono viduryje, tačiau lietuvis iššovė sulig Keenano Evanso sezoną užbaigusia Achilo sausgyslės trauma.

Per šį devynerių rungtynių ruožą „Žalgirio“ lyderiu tapęs Iggy fiksavo 14 taškų vidurkį.

„Ignas palieka labai solidų įspūdį, – sakė L.Kleiza. – Manau, kad jis bus geras taškų rinkėjas Eurolygoje. Jis turės dar daugiau patirties, o jei atsidurs kitoje komandoje ir dar palankesnėje jam sistemoje, galimai žais dar geriau. Ignas yra toks žaidėjas, kuriam reikia kamuolio ir laisvės kurti bei daryti taškus. Tuomet jis spindi.“

Praėjusią vasarą I.Brazdeikis su „Žalgiriu“ sudarė dvejų metų kontraktą, tačiau 23-ejų krepšininkas ne kartą viešai teigė, jog svajonė ir tikslas – grįžti į NBA ir joje įsitvirtinti.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

L.Kleizos teigimu, labai realu pamatyti į Kauną grįžtantį buvusį šios komandos sirgalių dievuką Marių Grigonį, užstrigusį Atėnų „Panathinaikos“ komandoje.

Graikijos klubas praėjusią vasarą, kaip praneša 15min šaltiniai, sumokėjo 315 tūkstančių eurų išpirką Maskvos CSKA klubui, su kuriuo M.Grigonį siejo dar dvejų metų sutartis.

15min šaltinių teigimu, Lietuvos rinktinės gynėjas suraitė parašą ant dvejų metų kontrakto, kurio vertė – 1,6 milijono eurų.

Lietuviui buvo numatytas svarbus vaidmuo, tačiau dar sezono starte ji vėl užklupo nugaros problemos, o dar labiau reikalus sujaukė Dwayne'o Bacono atvykimas „Panathinaikos“.

M.Grigonis tapo situacijos įkaitu Atėnuose. Kaip skelbia 15min šaltiniai, šį sezoną lietuvio Graikijos pirmenybėse nebeišvysime dėl šios lygos užsieniečių žaidėjų registracijos ypatumų, o Eurolygoje jam liko žaisti vos devynerios rungtynės.

Praėjusią savaitę „Panathinaikos“ nesivežė į Milaną septynių traumuotų ar sergančių žaidėjų, tačiau M.Grigonis vis tiek gavo žaisti vos keturias minutes.

„Atgal laiko neatsuksi ir negrįši, kad ir kokia dabar yra nepalanki situacija, tokia ji jau yra, – sakė L.Kleiza. – Jei sezonas baigsis anksčiau laiko, Marius turės laiko išsispręsti nugaros problemas, pasiruošti vasarai ir atvažiuoti į rinktinę sveikas. Manau, kad laukia svarbi vasara M.Grigoniui. Ką jis dabar gali daryti, tai surasti pozityvių dalykų. Negali sėdėti ir verkti, kad nežaidi, nes tu jau nepakeisi to, kas vyksta „Panathinaikos“ klube. Laikas suskaičiuotas ir viskas baigta. Situacija panašėja į tai, kad vasarą M.Grigonis gali grįžti į „Žalgirį“. Pinigai turėtų būti nukritę, o M.Grigonis norės save įrodyti. Tai gali būti idealus variantas abejoms pusėms – ir „Žalgiriui“, ir M.Grigoniui.“

Šį sezoną Eurolygoje gynėjas per beveik 16 minučių renka po 6,7 taško, 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir 5,3 naudingumo balo.

„Scanpix“ nuotr./Marius Grigonis
„Scanpix“ nuotr./Marius Grigonis

Kitas 15min laidos PIKENROLAS dalyvių dėmesio sulaukęs krepšininkas – vis dar savęs „Žalgiryje“ nerandantis italas Achille Polonara.

„Kada grįš Tyleris Cavanaugh? Nežinau, gal reikėtų stumti A.Polonarą į antrąją poziciją, – juokėsi L.Kleiza. – Pradžioje tai atrodė kaip perspektyvus „Žalgirio“ įsigijimas, bet kol kas italas žengia Gyčio Masiulio tempu. Žinoma, jis dar turi šansų įsivažiuoti, tačiau visi kalbėjome, kad A.Polonaros įsigijimas uždarys T.Cavanaugh klausimą, o dabar sėdime ir laukiame grįžtančio ir pailsėjusio Tylerio (juokiasi). Dabar aš žaisčiau su T.Cavanaugh, o ne A.Polonara.“

Neskaitant vieno kėlinio su Belgrado „Crvena zvezda“, kai puolėjas per ketvirtį surinko 10 taškų ir užvedinėjo „Žalgirio“ arenoje susirinkusius sirgalius, likęs A.Polonaros etapas Kaune pažymėtas itin slogiais pasirodymais.

Ne išimtis buvo ir mačas Madride, kai antrajame ketvirtyje „Žalgirio“ legionieriaus gynyba buvo itin varpoma varžovų.

„Tikrai yra problemų, kad A.Polonara neįsipaišo. Jis kol kas duoda tiek efekto, kiek pernai davė sezono viduryje atvykęs Regimantas Miniotas, bet A.Polonara yra brangus Eurolygos žaidėjas, – sakė R.Vyšniauskas. – Nekrentantys metimai yra vienas dalykas, tačiau man nepatinka italo gynyba. Susikeitimuose jis prasileidžia Vanja Marinkovičiaus prasiveržimą į dešinę, o „Real“ komandoje jį apibėginėjo visi, kas netingėjo. Komandinėje gynyboje A.Polonara irgi nesusigaudo staigiai. Jis tikrai nepalieka įspūdžio. Jei gynyboje Achille atidirbtų, pramesti metimai nebūtų tokia problema, bet dabar turime situaciją, kai Rolandas Šmitas vis tiek yra nepakeičiamas „Žalgirio“ rotacijas žaidėjas.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirka

Savaitę nuo rungtynių pailsėjęs „Žalgiris“ grįžta į Ispaniją, kur šį ketvirtadienį K.Maksvyčio kariaunos lauks dar vienas Europos grandas – Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

„Jie sužaidė labai gerą mačą su „Monaco“ ir po fiasko Ispanijos taurėje atėjo tikrai pasiruošę“, – apie „Barca“, kuri per pastarąsias 12 rungtynių pralaimėjo tik dukart (abu kartus per pratęsimą), kalbėjo R.Vyšniauskas.

„Manau, kad mažai variantų „Žalgiriui“ bus ir Barselonoje“, – sakė L.Kleiza.

Visa 15min laida PIKENROLAS su Linu Kleiza ir Ryčiu Vyšniausku:

VIDEO: PIKENROLAS: rinktinės šviesuliai, „Žalgirio“ vizitas Barselonoje ir R.Kaukėno liapsusas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas