Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 05

Linas Kleiza įvertino „Žalgirio“ šansus Eurolygoje: „Matau juos atkrintamosiose“

Legendinis šalies krepšininkas Linas Kleiza tiki, jog ir be Igno Brazdeikio įpėdinio Kauno „Žalgiris“ gali pakartoti pernykščio sezono sėkmę. Svarbiausia – nenuklysti nuo savo filosofijos.

Ketvirtadienio vakarą Bolonijos mieste Šiaurės Italijoje prieš vietos „Virtus“ ekipą Kauno „Žalgiris“ pradės naująjį Eurolygos sezoną.

Kazys Maksvytis pažadino Lietuvos flagmaną ir iš paskutinės stipriausio Senojo žemyno turnyro vietos praėjusį sezoną pakėlė iki 7-osios pozicijos bei trečio šiame amžiuje atkrintamųjų bilieto.

Vasaros metu „Žalgiris“ išsaugojo branduolį žaidėjų ir įsigijo vos tris naujokus – Nazą Mitrou-Longą, Brady Maneką ir Danielių Lavrinovičių, o artimiausiu metu turėtų atvykti ir netikėtai prieš sezoną Nemuno salą palikusio Igno Brazdeikio įpėdinis.

Draugiškų ir oficialių rungtynių prieš Eurolygos startą K.Maksvyčio komanda sužaidė šešerias, iš kurių penkios baigėsi pergalėmis.

15min laidoje PIKENROLAS savo įspūdžiais apie šio sezono „Žalgirio“ vaizdą dalijosi legendinis šalies krepšininkas Linas Kleiza bei Lietuvos rinktinės ir „Boston Celtics“ skautas Benas Matkevičius.

„Susižaidimo „Žalgiriui“ dar trūksta. Nazas Mitrou-Longas yra naujas žaidėjas, o Keenanas Evansas grįžo po traumos. Įdomu, kada jis pagaus ritmą. Vienas dalykas yra žaisti pasiruošimo etape, kitas – kai ateina Eurolygos sezonas ir rungtynės yra visai kito intensyvumo. Trauma buvo tikrai sunki, jis nežaidė ilgai, tad mažai tikėtina, kad ritmą pagaus iškart. Matome, kad K.Evansas priima greitus sprendimus, meta tritaškį greitoje atakoje, bet koks po traumos bus jo atletiškumas? – 15min laidoje PIKENROLAS kalbėjo Linas Kleiza. – Geras dalykas tas, kad K.Evansas turėjo pilną treniruočių stovyklą, žaidė pasiruošimo etape, tačiau dabar ateina tikros rungtynės, kuriose bus kitoks greitis, intensyvumas.

Kartais per daug nori parodyti, kad sėkmingai grįžai po traumos. Achilo sausgyslės trauma yra labai sudėtinga, po kurios visiškai atsistatyti nepavyksta niekam, išskyrus Keviną Durantą, kuris gali permesti visus ir yra geriausiai vienas prieš vieną žaidžiantis žaidėjas pasaulyje. Bet mes kalbame apie įžaidėją, kurio žaidime atletiškumas buvo labai svarbus. Su Achilo sausgyslės trauma tu prarandi greičio ir sprogstamosios jėgos. Tikrai bus labai įdomu pamatyti, kaip K.Evansui pavyks atsistatyti.“

LKL.LT/Keenanas Evansas
LKL.LT/Keenanas Evansas

Sudėtingą traumą karjeros metu buvo patyręs ir Linas Kleiza, kai dėl pažeistos kelio kremzlės nerungtyniavo beveik metus laiko, o grįžo tiesiai į NBA reguliaraus sezono sūkurį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas