Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 01

M.Blaževičius savęs „Žalgiryje“ visą karjerą nemato: „Noriu pajusti ir kitus klubus“

Marekas Blaževičius antrąjį sezoną žaidžia Kauno „Žalgiryje“, bet visos karjeros stipriausioje Lietuvos komandoje aukštaūgis praleisti nenorėtų. Apie tai 20-metis vilnietis kalbėjo Eurolygos legendos Kyle'o Hineso tinkalaidėje „Kėlinys“.
Eurolygos rungtynės Kaune
Eurolygos rungtynės Kaune / Erikas Ovčarenko/BNS

Keturiskart Eurolygos čempionas Kyle'as Hinesas laidos svečią Mareką Blaževičių pristatė kaip kylančią žvaigždę.

„Tikiuosi, jog turėsiu puikų etapą „Žalgiryje“, kuriame žaisiu galbūt dar keletą metų. Negaliu pasakyti, jog šioje komandoje noriu žaisti visą karjerą. Aš noriu pajusti ir kitus klubus, susipažinti su kitais žaidėjais ir treneriais, pasisemti kitokios patirties, – kalbėjo vienas perspektyviausių šalies krepšininkų Marekas Blaževičius. – Galbūt vieną dieną norėčiau žaisti ir NBA, jei būsiu pakankamai tam geras žaidėjas. Bet viskas prasideda nuo darbo. Apie tokius dalykus galiu tik galvoti, tad geriau būti tyliam ir dirbti. Viskas išsispręs savaime.“

Tiesa, 211 cm ūgio centras, su kuriuo 2020-ųjų vasarą Kauno „Žalgiris“ sudarė trejų metų sutartį pagal formulę „2+1“, geriausiais žodžiais atsiliepė apie stipriausią Lietuvos klubą.

„Nėra abejonių, jog tai geriausias klubas Lietuvoje. Kiekvienas svajoja vieną dieną atsidurti „Žalgiryje“ ir žaisti Eurolygoje. Jei būsi sėkmingas, galėsi žiūrėti į kitus klubus. Galvoju, jog „Žalgiris“ yra aukščiausios lentynos klubas. Manau, kad organizacija yra tarp penkių geriausių Europoje. Galiu pasakyti tik gerus žodžius“, – sakė M.Blaževičius.

M.Blaževičiaus debiutas įvyko praėjusio sezono pradžioje, kai tuometis treneris Martinas Schilleris jauniausią komandos žaidėją į aikštę metė dvikovoje su Tel Avivo „Maccabi“ ketvirtajame kėlinyje.

Šį mačą „Žalgiris“ pralaimėjo net 57:85.

„Jaudulio nebuvo, nes tai buvo COVID-19 sezonas. Nežinojau, ar gausiu progą žaisti. Treneris leido mane į aikštę, varžovai prasižengė, o aš pataikiau abu baudų metimus. Nebuvau laimingas, nes stipriai pralaimėjome. Rūbinėje visi buvo liūdni. Po dvikovos atėjo klubo vadovas Paulius Motiejūnas ir trenerio asistentas Tautvydas Sabonis. Jie pasveikino mane, sakė, jog tai visko pradžia. Tai buvo žmonės, kurie pirmieji mane pasveikino“, – sakė M.Blaževičius.

Jei prie M.Schillerio daug progų žaisti Marekas negavo, tai šansai pasipylė prie Jure Zdovco. Prie to stipriai prisidėjo ir komandą taršiusios traumos bei COVID-19 atvejai.

M.Blaževičius ėmė žaisti ne tik „šiukšlių“ minutes, jis kartais mačus pradėdavo ir starto penkete.

„Pradžioje buvo sunku suvokti, jog žaidžiu Eurolygoje prieš aukščiausio lygio varžovus, turnyro legendas ar buvusius NBA žaidėjus. Net ir dabar sudėtinga suvirškinti, ką man davė šis sezonas, – kalbėjo M.Blaževičius. – Žaidžiau daug, patirties irgi gavau daug. Tarkime, patirtis žaisti pilnoje „Žalgirio“ ar „Crvena zvezda“ arenoje yra didžiulė. Tikiuosi, kad visos tos minutės ant parketo man duos naudos ateityje, kad galėčiau tapti dar geresnis žaidėjas.“

Būtent prieš „Maccabi“ aukštaūgis sužaidė ir geriausią karjeros mačą, kuris sekė po solidaus pasirodymo Milane prieš K.Hineso atstovaujamą „Olimpia“.

Dvikovoje su Tel Avivo ekipa M.Blaževičius surinko 20 taškų, 4 rezultatyvius perdavimus ir 26 naudingumo balus.

Apskritai šį sezoną „Žalgirio“ centras Eurolygoje fiksuoja po 5,7 pelnyto taško ir 2,7 atkovoto kamuolio vidurkius per 12 minučių.

Ar toks žaidimas paties Mareko nestebina, klausia K.Hinesas.

„Nebuvau nustebintas. Aš esu labai savikritiškas ir matau daug taisytinų dalykų, ypatingai gynyboje, bet problemų yra ir puolime bei taktiniuose dalykuose. Turiu puikų pagalbininką Tautvydą Sabonį, kuris man kasdien padeda. Jis lengvų minučių neduoda ir už aikštelės ribų, visada spaudžia mane. Mes kasdien dirbame ties tuo, ko man trūksta, ypatingai gynyboje. Nebuvau nustebęs dėl savo žaidimo. Aš nebuvau laimingas, nes viskas nesiklostė tobulai“, – sakė M.Blaževičius.

VIDEO: A quarter with Kyle Hines and Marek Blazevic

Lietuvos krepšinis garsėja aukštaūgiais – Arvydas ir Domantas Saboniai, Jonas Valančiūnas, Paulius Jankūnas, Žydrūnas Ilgauskas, Donatas Motiejūnas.

Koks jausmas būti vidurio puolėju šalyje, kuri yra išauginusi ne vieną žinomą aukštaūgį?

„Smagu ne tik būti viename kontekste su šiais krepšininkais, bet norėčiau kartu su jais treniruotis ir Lietuvos rinktinėje, pamatyti jų darbo etiką bei turėti progą su jais pabendrauti. Būtų nuostabu, laukiu to. Aš vis dar jaunas, tad apie tai negalvoju. Tiesiog koncentruojuosi į kasdienį darbą“, – teigė M.Blaževičius.

„Žalgirio“ komandoje jis turi progą dirbti su puikiai Europoje žinomais žaidėjais – Pauliumi Jankūnu ir Joffrey Lauvergne'u, kurie jaunajam lietuviui negaili patarimų.

„Joffrey yra puikus vyrukas. Darbo etika – neįtikėtina. Jis yra buvęs NBA, o Eurolygoje atstovavo puikioms komandoms. Kiek prisimenu, tiek Paulius Jankūnas žaidžia „Žalgiryje“. Praėjusį sezoną komandoje turėjome ir Augustine'ą Rubitą. Puikus vyrukus, puikūs ir judesiai krepšinio aikštelėje. Galiu vardinti žaidėjus ir vardinti, kuriuos turėjome komandoje ir kurie davė man daug gerų patarimų. Jie stengėsi, jog tobulėčiau. Joffrey negaili patarimų rungtynių metu – žengti į priekį ar atgal. Šie maži dalykai padeda. Galbūt rungtynių metu susierzinu, bet grįžęs namo suprantu, jog jie nori man gero. Turiu būti dėkingesnis“, – sakė M.Blaževičius.

Erikas Ovčarenko/BNS/LKL rungtynės „Neptūnas“ – „Žalgiris“
Erikas Ovčarenko/BNS/LKL rungtynės „Neptūnas“ – „Žalgiris“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas