Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 13

M.Echodas – apie išvaikytas abejones savimi ir Europoje dominuoti galintį Ą.Tubelį

Galingai prieš Klaipėdos „Neptūną“ sužaidęs Martynas Echodas džiaugiasi visišku atsistatymu po traumos ir išvaikytomis abejonėmis savimi. Krepšininkas teigė, jog su Vilniaus „Rytu“ ilgam susisiejęs Ąžuolas Tubelis gali dominuoti Europoje.

Vilniaus „Rytas“ ruošiasi žūtbūtiniam FIBA Čempionų lygos mačui – antradienio vakarą Giedriaus Žibėno auklėtiniai „Avia Solutions Group“ grupėje žais ir privalės įveikti turnyro autsaiderę „Opava“.

Čekijos čempionai pirmąsias dvi Čempionų lygos dvikovas pralaimėjo bendru net 86 taškų skirtumu.

Tai bus pirmos šio turnyro rungtynės, kurias „Rytas“ pasitinka visos sudėties – į rikiuotę prieš kurį laiką grįžo Martynas Echodas, o pirmą kartą į aikštelę šį sezoną praėjusį šeštadienį išbėgo ir Gytis Radzevičius.

Arvydo Macijausko pagerbimu paženklinta „Ryto“ dvikova su Klaipėdos „Neptūnu“ buvo geriausia M.Echodui nuo balandžio vidurio. Jis per 20 minučių pelnė 20 taškų (10/13 dvit.), atkovojo 8 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą ir surinko 28 efektyvumo balus, o Vilniaus ekipa 93:75 pranoko svečius iš uostamiesčio.

„Po traumos fiziškai jaučiuosi visiškai atsigavęs, – 15min sakė M.Echodas. – Man tokių rungtynių labai reikėjo, nes prieš tai sužaidžiau du blogus mačus, po kurių gal kiek psichologiškai nusėdau. Juk pastarąjį kartą gerai sužaidęs buvau seniai, dar praeitą sezoną, tad buvo atsiradusios galbūt kažkokios dvejonės savimi. Po tokių rungtynių su „Neptūnu“ atsigavau, žinoma, žinau, kad laukia dar daug darbo, nes nesu visiškai įėjęs į ritmą, bet psichologiškai jaučiuosi žymiai geriau.“

15min portalui M.Echodas teigė, jog vasaros sprendimas likti Vilniuje krepšininkui buvo super lengvas.

„Didelio sprendimo vasarą nebuvo – tiesiog turėjau sutartį, kurią prasitęsiau, ir tiek. Žinojau, kad „Rytas“ leis man išsigydyti traumą, neforsuos sugrįžimo, tad sprendimas tikrai nebuvo sudėtingas“, – sakė M.Echodas.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas, Martynas Echodas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Edgaras Ulanovas, Martynas Echodas

Sugrįžęs į rikiuotę Martynas komandoje rado penkis naujokus – Arną Veličką, RJ Cole'ą, Keithą Hornsby, Oskarą Pleikį ir Javiną DeLaurier.

„Pirmiausia, tai visų naujokų charakteriai yra puikūs. Jie yra gana ramūs už aikštelės ribų, bet imlūs naujoms taktikoms ir taisyklėms“, – sakė „Ryto“ centras.

VIDEO: PIKENROLAS: „Žalgirio“ priklausomybė, magiškas kėlinys Panevėžyje ir įsibėgėjusi „Wolves“

M.Echodas pakomentavo ir „Ryto“ sprendimą ilgam susisieti su 21-erių metų 208 cm ūgio Ąžuolu Tubeliu, kuris šį sezoną užbaigs Klaipėdoje.

„Ąžuolo ilgalaikis kontraktas su „Rytu“ yra didelis klubo laimėjimas, – 15min sakė M.Echodas. – Manau, kad jis yra labai tinkamas žaidėjas Europos krepšiniui ir čia jis gali dominuoti.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ąžuolas Tubelis („Philadelphia 76ers“) – 508 tūkst. JAV dolerių
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ąžuolas Tubelis („Philadelphia 76ers“) – 508 tūkst. JAV dolerių

Praėjusį sezoną tik „Jeep“ arenoje namų rungtynes žaidęs M.Echodas džiaugėsi atmosfera ASG arenoje per nesėkme paženklintas rungtynes su Kauno „Žalgiriu“.

„Net neabejojau, kad pavyks „Jeep“ arenos atmosferą perkelti į ASG. Žinojau, kad čia susirinks labai daug mūsų sirgalių. Manau, kad „Jeep“ arena tokioms rungtynėms yra per ankšta, o mes įrodėme, kad sirgalius galime surinkti ir į ASG“, – sakė 26-erių metų 206 cm ūgio krepšininkas.

Ar „Rytui“ šioje arenoje yra sunkiau laimėti didelius mačus nei „angaru“ vadinamoje „Jeep“?

„Sunkiau ASG laimėti ne dėl atmosferos tribūnose, o dėl pačios ASG salės, kurioje negalime daug treniruotis, tik dieną prieš ar net rungtynių dieną. Tik dėl to. „Jeep“ yra mūsų namų arena, kurioje treniruojamės kasdien, tad ten jaučiame pranašumą“, – sakė M.Echodas.

VIDEO: PIKENROLAS: „Žalgirio“ priklausomybė, magiškas kėlinys Panevėžyje ir įsibėgėjusi „Wolves“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas