2021 12 26

M.Grigonio tritaškiai išgelbėjo CSKA nuo gėdos prieš Sibiro klubą

Eurolygoje nusileidę stipriai nukraujavusiam Madrido „Real“ klubui, Maskvos CSKA (7-2) žaidėjai vos nepatyrė skaudžios nesėkmės ir vietinėse pirmenybėse. Maskvos klubą į pergalę 97:88 (23:23, 20:23, 21:23, 33:19) prieš Krasnojarsko „Jenisej“ (3-7) ištempė sužibėjęs Marius Grigonis.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Praktiškai stipriausia sudėtimi – tik be Johanneso Voigtmanno – žaidusi CSKA didelę rungtynių dalį vijosi komandą iš Sibiro.

„Jenisej“ turėjo 5 taškų persvarą po trijų ketvirčių (69:64) ir buvo arčiau pergalės sužaidus tris minutes lemiamame ketvirtyje (73:70).

Bet tada išmušė M.Grigonio valanda. Kaunietis pataikė du tritaškius iš eilės, dar vieną tolimą metimą pridėjo likus dviem minutėms, o CSKA, sulaukusi dar ir Aleksejaus Švedo tritaškių, išsigelbėjo nuo sensacingos nesėkmės.

M.Grigonis šiose rungtynėse iš toli atakavo nepriekaištingai. Jis per 21,5 minutės pelnė 16 taškų (5/5 trit., 1/2 baud.), atkovojo 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, dusyk suklydo, triskart prasižengė ir surinko 16 naudingumo balų.

Tai – rezultatyviausios ir naudingiausios M.Grigonio rungtynės vilkint CSKA aprangą. Prieš tai jo rezultatyvumo rekordas buvo 11 taškų, o naudingumo – 11 balų.

Tiesa, pergalė nepraėjo be pasekmių. Traumą patyrė CSKA italas Danielis Hackettas, aikštę palikęs su ašaromis akyse.

Nors iš pradžių buvo įtarta Achilo sausgyslė, netrukus paaiškėjo, kad gynėjas susižeidė čiurną – tai reiškia, kad Maskvos komandos gynėjas netrukus vėl galės rungtyniauti.

Septintą kartą laimėjusi CSKA žengia trečioje VTB vietoje – aukščiau yra išsišokėlis Saratovo „Avtodor“ (8-1) ir Kazanės UNIKS (8-1).

CSKA: Marius Grigonis (5/5 trit.) ir Aleksejus Švedas (4/10 trit.) po 16, Willas Clyburnas 15, Joelis Bolomboy'us 12.

„Jenisej“: Corey Ware'as 29 (5/9 trit., 30 naud. bal.), Darralas Willisas 18, Jamesas Thompsonas 13, Bryntonas Lemaras 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas