Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 25

M.Ponitka apie netikėtą perėjimą į „Panathinaikos“: „Buvo kiek beprotiška“

Mateuszas Ponitka ir Marius Grigonis šypsodamiesi jau pozuoja fotografams OAKA arenoje ir laukia naujo sezono Graikijoje. Lenkas ir lietuvis pečius surems Atėnų „Panathinaikos“ klube, kuris 29-erių M.Ponitką suskubo pagriebti po šių metų Europos čempionato.
Vokietija – Lenkija
Mateuszas Ponitka / FIBA nuotr.

M.Ponitka buvo sudaręs trijų mėnesių sutartį su italų „Reggio Emilia“ komanda, bet įspūdingas žaidimas žemyno pirmenybėse atkreipė ir kitų klubų dėmesį. „Panathinaikos“ buvo apsukriausias.

„Kai atėjo „Panathinaikos“ pasiūlymas, apsisprendimas buvo lengvas. Ypač kai įvertini klubo istoriją ir turimus sirgalius. Garbė būti šio klubo dalimi“, – gana standartiškai diplomatiškai ERT.gr kalbėjo M.Ponitka.

Jis pripažino, kad įvykių posūkis buvo netikėtas.

„Viskas buvo kiek beprotiška, mat jau buvau susikrovęs lagaminus sugrįžimui į „Reggio Emilia“. Paskambino vadybininkas ir pasakė, kad esu pageidaujamas Atėnuose. Turėjome rasti būdą, kad tai virstų tikrove. Noriu labai padėkoti „Reggio Emilia“ klubui, kuris elgėsi labai profesionaliai. Padėjo ir tai, kad „Panathinaikos“ buvo atviri ir sąžiningi šiame procese“, – kalbėjo M.Ponitka.

Įspūdingu žaidimu M.Ponitka padėjo Lenkijai Europos čempionato ketvirtfinalyje eliminuoti Slovėnijos rinktinę. Ketvirtą vietą užėmusios Lenkijos kapitonu buvęs M.Ponitka pirmenybėse pelnė po 13,4 taško, atliko po 5,7 rezultatyvaus perdavimo, atkovojo po 5,4 kamuolio.

Eurolygoje jis žais savo šeštąjį sezoną. Atstovaudamas „Asseco Prokom“, „Zielona Gora“ ir „Zenit“ Eurolygoje iki šiol fiksavo 8,2 taško vidurkį.

„Aš stengsiuosi kiek galiu, kad laimėtume rungtynes. Žinau, kad čia viskas sukasi aplink pergales. Jei žaisime gerai ir laimėsime – visi bus patenkinti. Žiūrėsim, kiek kur aš galėsiu būti naudingas. Judėsime į priekį diena po dienos. Sezonas yra ilgas, laukia daug rungtynių. Pamatysime, kaip pavyks mūsų delionė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas