Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 09

„Maccabi“ ketina keltis į kitą šalį, nori korekcijų Eurolygos tvarkaraštyje

Karo epicentre atsidūręs Tel Avivo „Maccabi“ klubas ieško išeičių. Pranešama, kad Eurolygos komanda planuoja keltis į Kiprą bei prašo pakoreguoti tvarkaraštį.
Kauno „Žalgiris“ – Tel Avivo „Maccabi“
Kauno „Žalgiris“ – Tel Avivo „Maccabi“ / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Izraelis buvo užpultas palestiniečių grupuotės „Hamas“ šeštadienio ankstyvą rytą. Per kelias dienas Izraelyje ir Gazos Ruože žuvo šimtai žmonių, dar tūkstančiai – sužeisti.

Izraelyje iš karto buvo suspenduoti visi sporto renginiai, o užsieniečiams sportininkams buvo leista palikti šalį.

Dabar „Maccabi“ praneša, kad ketina laikinai įsikurti Kipre. Ten jau keliauja Tel Avivo komandos legionieriai, kurių „Maccabi“ turi septynis, o kelių dienų bėgyje prie jų prisijungs ir izraeliečiai.

Dėl kilusio karo buvo atšauktas sekmadienį planuotas „Maccabi“ susitikimas Izraelio lygoje su Kirjat Atos „Lati“ klubu. Nukeltas ir ketvirtadienį numatytas Eurolygos mačas tarp „Maccabi“ ir Milano „Olimpia“ komandų.

Vis dėlto Tel Avivo ekipa svarsto žaisti trečiojo Eurolygos turo mačą, kuris numatytas spalio 18-ąją, kai „Maccabi“ namuose turėtų priimti „Valencia“. Anot „Walla Sport“ žurnalistų Oro Shkedy ir Arale'o Weisbergo, Izraelio ekipa siūlo turnyro organizatoriams ir varžovams iš Ispanijos pakoreguoti tvarkaraštį – kitos savaitės mačą žaisti Valensijoje, o antrajame rate (kovo 28-ąją), kai karo aistros jau galimai bus nurimusios, atsakomąjį susitikimą sužaisti Izraelyje.

Žaisti namų rungtynes jų arenoje „Maccabi“ klubą oficialiai jau pakvietė Belgrado „Partizan“ komanda, pasiūliusi naudotis savo infrastruktūra Serbijos sostinėje.

Primename, kad dėl karo buvo nukeltas ir Tel Avivo „Hapoel“ bei Vilniaus „Wolves“ komandų susitikimas Europos taurėje, turėjęs šią savaitę vykti Izraelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas