Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 21

Misija – įsirašyti į istoriją: čempionai sieks nekartoti ir „Barcos“, ir savo klaidų

Stambulo „Anadolu Efes“ komanda praėjusiais metais kėlė Eurolygos trofėjų į viršų, bet apetitas talentingai ekipai kyla bevalgant. Su 15min kalbėjęs vienas ekipos lyderių Shane'as Larkinas prieš finalą įvardino ambicingą tikslą – tapti viena ryškiausių komandų lygos istorijoje.
Shane'as Larkinas
Shane'as Larkinas / „Scanpix“ nuotr.

Kosminis Vasilije Micičiaus tritaškis atvedė „Anadolu Efes“ komaniją į finalą, kuriame šeštadienio vakarą lauks Madrido „Real“ ekipos barjeras.

„Madridas puiki komanda, labai patyrusi, – kalbėjo Sh.Larkinas. – Jie jau žino, ką reiškia laimėti titulą čia – Serbijoje. Bus kova. Manau, turėsime labai koncentruotis į gynybą, į atkovotus kamuolius, jų didelius vyrukus, o patys turėtume bandyti bėgti į greitas atakas. Jei tas pavyks, tikrai turėsime neblogus šansus.“

Pusfinalyje 21 tašką pelnęs Stambulo ekipos amerikietis matė „Barcelona“ ir „Real“ rungtynes ketvirtadienį, kuomet „madridiečiai“ suvertė net 52 taškus po pertraukos ir nužygiavo į finalą.

15min paklaustas, kaip bandys pasimokyti iš „Barcos“ klaidų, Sh.Larkinas kalbėjo: „Manau, „Barca“ pirmoje pusėje darė daug darbo teisingai, pagal savo gynybos schemas, o po pertraukos Madridas kiek pakėlė tempą, pralaužė gynybą, geriau žaidė po krepšiu, ėmė kamuolius puolime.

Iš esmės, „Barca“ laido varžovams daryti tai, ką jie ir norėjo. Mums svarbiausia bus gynyba. Daug įvairiausių gynybinių schemų šį sezoną prieš mus naudojo: besikeičianti, dvigubinimas, trapas ir taip toliau. Tikrai nežinome, ką darys Madridas, tai labai protinga komanda.

Praėjusiame sezone su jais žaidėme atkrintamosiose, todėl žinome, kiek skirtingų sistemų jie gali mesti prieš mus. Reikės susirinkti kamuolius po jų metimų ir spausti į priekį.“

„Kaip sakėte, jie pelnė daugybę taškų, todėl mūsų gynyba bus kertinis faktorius. Bandysime juos surakinti“, – komandos draugui antrino pusfinalyje 16 taškų pasižymėjęs Elijah Bryantas.

Nors pusfinalis „Anadolu Efes“ ekipai buvo labai emocingas, Sh.Larkinas tikina, jog komanda jau yra pakankamai patyrusi, kad mokėtų valdyti save tokiose situacijose.

„Scanpix“/AP nuotr./Eurolygos pusfinalis: Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Anadolu Efes“: Thomas Walkupas ir Shane'as Larkinas.
„Scanpix“/AP nuotr./Eurolygos pusfinalis: Pirėjo „Olympiakos“ – Stambulo „Anadolu Efes“: Thomas Walkupas ir Shane'as Larkinas.

„Buvome tokioje situacijoje keletą kartų ir viską geriau suprantame. Pirmaisiais metais, kai iki čia atkeliavome, pergalė pusfinalyje mums buvo kažkas tokio.

Buvome pernelyg laimingi laimėję ir tai lėmė, jog išėjome ne tokie finalo rungtynėse, – prisiminė Sh.Larkinas 2018-19 metų sezoną, kuomet pusfinalyje pavyko 92:73 nugalėti „Fenerbahče“, bet mače dėl aukso 83:91 buvo pralaimėta Maskvos CSKA. – Dabar suprantame, kad vakar buvo vakar.

Taip, emocijų netrūko, buvo ir nuostabių momentų, bet mes laimėjome ir tai yra viskas. Dabar turime pamiršti, kas ten buvo, ir bandyti tapti viena geriausių visų laikų Eurolygos komandų – laimėti antrą titulą iš eilės.“

Finalo startas Belgrado „Štark“ arenoje – šeštadienį, 20 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas