Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 12

N.Čanakas – apie paleistą šansą, sezoną Europos taurėje ir „Lietkabelio“ progresą

Panevėžio „Lietkabelis“ antrą sezoną iš eilės prasibrovė į Europos taurės atkrintamąsias varžybas, tačiau antrą kartą nesugebėjo peržengti aštuntfinalio barjero. Šįkart Nenado Čanako kariaunai nepadėjo nei namų aikštelės pranašumas, nei rekordinis sirgalių skaičius „Kalnapilio“ arenoje, nors įtempto mačo pabaigoje „Lietkabelio“ žaidėjas Željko Šakičius vos nesukūrė stebuklo.

Europos taurės aštuntfinalio rungtynes tarp Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ ir „Paris“ komandų „Kalnapilio“ arenoje susirinko pažiūrėti net 4261 žiūrovas, vis drąsiau lingavęs pagal naująją komandos skanduotę „Visi už „Lietkabelį“!“.

Pirmajame ketvirtyje tribūnas užkūrė trys „Lietkabelio“ tritaškiai iš eilės greitose atakose, staigiai atitolinę šeimininkus nuo „Paris“ komandos per dviženklį atstumą.

Pradžioje Nenado Čanako vyrai gryno oro gūsį įkvėpdavo tik staigiuose išpuoliuose, pozicinėse atakose vis dūstant Prancūzijos komandos gynybos gniaužtuose, o puolimas visiškai sustojo į aikštelę žengus trenerio naudojamos rotacijos paraštėje pastaruoju metu atsidūrusiam Stefanui Peno, kurio vėlyvesnį pasodinimą ant suolo sirgaliai pasitiko itin gausiomis ovacijomis.

Pranašumą išbarstęs „Lietkabelis“ ilgąją pertrauką pasitiko atsilikdamas minimaliu skirtumu 45:46. Varžovų gretose per pirmuosius du ketvirčius išsiskyrė centras Ismaelis Kamagate, kuris per 13 minučių surinko net 20 naudingumo balų.

Herojaus kostiumą trečiajame ketvirtyje užsivilko Giorgi Golomanas, pirmiausia pasižymėjęs dviem blokuotais metimais, o tuomet per mažiau nei 5 minutes įkratė 12 taškų. Jamelas Morrisas pridėjo 9 taškus, o „Lietkabelis“ prieš lemiamas 10 dvikovos minučių buvo priekyje 74:71.

Ketvirtasis Kristiano Kullamae tritaškis ketvirtojo kėlinio viduryje šeimininkus išvedė į priekį 84:82, tačiau tolimu metimu atsakė ir „Paris“ atstovas. Dar po kelių atakų – rezultatą išlyginęs Željko Šakičiaus tritaškis.

Priešpaskutinę mačo minutę – „Paris“ tritaškis greitoje atakoje, į kurį atsakė puskabliu G.Golomanas, bet tuomet – dar viena tolima svečių komandos bomba.

Dvikovos pabaigoje stebuklo vos nesukūrė iš vidurio aikštės metimą pataikęs ir dar pražangos prašęs Željko Šakičius. Vis dėlto arbitrų švilpukai tylėjo, o švieslentė rodė „Lietkabelio“ nesėkmę 97:98.

„Sveikinimai Paryžiaus komandai. Nepadarėme paprastų dalykų, kuriuos akcentavome prieš rungtynes. Leidome varžovams per daug ir per lengvai rinkti taškus greitose atakose, kurios gimė net ne po mūsų klaidų. Jie tiesiog bėgo, o mes jų nesustabdėme. Žinoma, turiu paminėti ir atkovotus kamuolius. Kai juos pralaimi, visada esi bėdoje. Sezonas Europos taurėje yra baigtas. Gaila, nes tikrai tikėjau, kad šiandien prie savo nuostabių sirgalių mes turėsime šansą laimėti. Gaila, bet turime tęsti kovą vietiniame čempionate“, – po mačo kalbėjo Nenadas Čanakas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nenad Čenak
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nenad Čenak

– Kaip jums atrodė paskutinis Željko Šakičiaus metimas?

– Ką dabar pasakyti? Arbitrai pražangos nesušvilpė, o pakartojimo nemačiau. Negaliu nieko pasakyti.

– Ką pasakėte komandai po tokio pralaimėjimo?

– Labai sunku pasakyti kažką protingo. Buvome kartu, kai situacija buvo gera, tad privalome tokiais išlikti ir dabar. Dar liko nudirbti daug darbo vietiniame čempionate. Patyrėme nokdauną, bet turime atsistoti ir tęsti kovą.

– Kaip vertinate visą „Lietkabelio“ sezoną Europos taurėje?

– Sunku dabar kalbėti, nes paskutinis įspūdis yra skaudžiausias ir sunkiausias. Jei kalbėsime po kelių dienų, pasakyčiau visai kitokius dalykus nei dabar. Dabar man gaila, nes jaučiau, kad turime šansą. Deja, bet mums labai trūko Gedimino Oreliko. Jis buvo puikioje sportinėje formoje bei galėjo bausti varžovų 4-5 numerius, kurie keitėsi gynyboje. Jis yra protingas žaidėjas, kuris buvo gerame ritme. Tokia jau yra situacija.

Dabar jaučiuosi labai blogai. Supraskite mane, kad dabar nenoriu kalbėti apie sezoną. Ketvirtoji vieta grupėje yra pakankamai geras rezultatas, bet to atkrintamosiose neišnaudojome.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Kokia yra Gedimino Oreliko situacija?

– Bandėme jį vakar treniruotėje, bet Gediminas pajuto skausmą. Jis nežais dar bent 7-10 dienų. Neskubinsime jo.

– Ar žvelgdamas į „Lietkabelio“ organizaciją matote jos augimą?

– Tikrai taip. Noriu pasveikinti klubo vadovybę už tai, ką ji daro. Vadovybė atlieka nuostabų darbą, nors dirba vos keli žmonės. Jie yra nugalėtojai. Organizacija nuo mano atvykimo pasikeitė kaip diena ir naktis.

– Miesto savivaldybė padidino paramą klubui. Kaip dėl to jaučiatės?

– Atsiprašau, bet tai nėra klausimas man. Ką aš matau, kad turime puikias sąlygas. Neturime jokių finansinių problemų. Nežinau, kaip jie viską sutvarko, bet iš mano pusės viskas „Lietkabelyje“ yra puiku.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Ką manote apie Europos taurės atkrintamųjų formatą?

– (Juokiasi). Kai pralaimi, tai yra blogas formatas. Jei būtume laimėję, jis būtų nuostabus. Žinojome dar prieš sezoną, kad formatas bus toks. Turėjome namų aikštelės pranašumą, bet juo nepasinaudojome. Viskas.

– Kokius tikslus keliate LKL čempionatui?

– Žiūrėkime iš rungtynių į rungtynes. Šio sezono LKL yra labai konkurencinga. „Žalgiris“ puikiai žaidžia Eurolygoje, bet vietiniame čempionate dar nėra užsitikrinęs pirmosios vietos. „Rytas“ puikiai žaidžia LKL. Dar yra „Wolves“, „Juventus“... Nėra lengva kalbėti apie tikslus. Galiu pasakyti, kad tikslas yra titulas, bet žiūrėkime iš rungtynių į rungtynes.

VIDEO: PIKENROLAS: kertinė Lietuvos klubų savaitė Europoje bei peštynės Lietuvoje ir NBA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas