Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 16

N.Čanakas nusivylęs, bet didžiuojasi savo žaidėjais: „Paskutinis metimas buvo loterija“

Nenadui Čanakui nepavyko nuvairuoti savo komandos į kitą Europos taurės etapą, bet po lemiamų rungtynių Panevėžio „Lietkabelio“ strategas auklėtinius ne peikė, o jiems dėkojo.
Nenad Čanak
Nenad Čanak / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Panevėžiečiai svarbiausiose Europos taurės rungtynėse 77:69 palaužė Andoros „MoraBanc“ klubą, bet to neužteko.

Pirmąjį tarpusavio mačą prieš pagrindinį oponentą grupėje „Lietkabelis“ pralaimėjo 66:76 ir dėl prastesnio tarpusavio taškų santykio grupėje jau nepakils aukščiau nei ketvirtoji vieta.

Iki reikiamos pergalės panevėžiečiams trūko nedaug – Paulius Valinskas likus maždaug 5 sekundėms metė iš toli, bet kamuolys į krepšį neįkrito ir pergalė „Lietkabelio“ žaidėjams apkarto.

Nepaisant to, N.Čanakas po rungtynių nukėlė kepurę prieš savo žaidėjus, kurie dar prieš daugiau nei mėnesį vadavosi iš COVID-19 pančių, tačiau vis tiek išsilaikė kovoje dėl bilieto į kitą etapą.

„Negaliu būti patenkintas, nes praradome šansą išgyventi mūsų grupėje. Bet didžiuojuosi savo žaidėjais, kurie nenustojo kovoti po sunkaus periodo, kai mus užpuolė koronavirusas. Paskutinis metimas buvo loterija. Šį kartą nepataikėme, kitą kartą pataikysime“, – po mačo sakė serbas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenad Čanak
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenad Čanak

Nors ir apkartusią, tačiau „Lietkabelis“ įsirašė antrą pergalę šį sezoną, galimai leisiančią panevėžiečiams grupėje nelikti paskutiniams šeštiems.

„Kontroliavome kovą po krepšiu ir nedarėme klaidų. Nedarėme nieko ypatingo, tiesiog atlikome paprastus dalykus“, – paprastas pergalės priežastis įvardijo N.Čanakas.

Naudingiausiai „Lietkabelio“ gretose žaidęs Gytis Masiulis, kuris surinko 24 naudingumo balus, po mačo taip pat buvo praradęs ūpą ir kaltino klaidas, kurias jis ir jo komandos draugai darė pirmoje rungtynių pusėje, per kurią susikrovė tik 2 taškų persvarą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gytis Masiulis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Gytis Masiulis

„Svarbiausias klaidas padarėme pirmajame ir antrajame kėliniuose. Padarėme daug kvailų klaidų, neatsitvėrėme varžovų kovoje po krepšiais. Jeigu būtume susikrovę didesnį pranašumą pirmoje pusėje, pabaigoje būtų buvę gerokai lengviau. O dabar tai buvo lyg monetos metimas – galėjome ir laimėti, ir pralaimėti“, – sakė G.Masiulis.

Paskutines turnyro rungtynes penktadienį „Lietkabelis“ namuose žais prieš „AS Monaco“ komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas