Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 04

Naujas FIBA Čempionų lygos sezonas prasidės, kai dar nebus pasibaigęs senasis

FIBA Čempionų lyga prieš kelis mėnesius priėmė drastišką sprendimą 2019-2020 m. sezoną, sustabdytą koronaviruso pandemijos, užbaigti prieš 2020-2021 m. sezono pradžią. Tai reikš net persidengsiančius dviejų sezonų tvarkaraščius.
FIBA Čempionų lygos taurė
FIBA Čempionų lygos taurė / FIBA nuotr.

Kovo 12-ąją įšaldžius 2019-2020 m. sezoną, pačiame įkarštyje buvo aštuntfinalio etapas, kuriame komandos varžėsi kovodamos iki 2 pergalių.

Šešios komandos susitvarkyti reikalus spėjo dar iki pandemijos, laimėdamos serijas 2-0, tačiau dvejose porose prireiks trečiųjų rungtynių, kurios perkeltos į rugsėjo 16 dieną.

Aštuonios komandos, iškopsiančios į ketvirtfinalį, varžysis finaliniame aštuonete. Jis vyks rugsėjo 30 – spalio 4 dienomis, o po finalo bus išaiškintas 2019-2020 m. sezono FIBA Čempionų lygos nugalėtojas.

Finalinio aštuoneto vieta dar nėra paskelbta, tačiau balandį buvo pasirodę pranešimų, kad turnyro kulminacija greičiausiai vyks Jeruzalėje.

Įdomu tai, kad vykstant kovoms dėl titulo, prasidės jau kito – 2020-2021 m. – sezono kvalifikacinės kovos. Jų etapai numatyti rugsėjo 15-18 ir rugsėjo 22-25 dienomis, o po jų paaiškės visos 32 kito sezono Čempionų lygoje dalyvausiančios komandos.

Turnyro reguliarusis sezonas prasidės praėjus vos 9 dienoms nuo 2019-2020 m. sezono finalo – spalio 13-ąją dieną.

FIBA jau numatė ir kelias kitas svarbias datas – iki birželio 5-osios, t.y. rytojaus, komandos turi priduoti paraiškas dalyvauti turnyre, o liepos 15-ąją planuojama burtų traukimo ceremonija.

Praėjusiame sezone FIBA Čempionų lygoje dalyvavo dvi Lietuvos komandos – Klaipėdos „Neptūnas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“. Visgi abi jos kovas baigė dar iki pandemijos – uostamiesčio ekipa iškrito po reguliariojo sezono, o panevėžiečiai aštuntfinalio seriją prieš Saragosos „Casademont“ pralaimėjo 0-2.

Kitame sezone lietuviškos pajėgos FIBA organizuojamame turnyre bus pakitusios. Jau aišku, kad Čempionų lygoje varžysis Vilniaus „Rytas“, o vietos kvalifikaciniuose etapuose siekia ir paraišką pateikęs Utenos „Juventus“ klubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas