Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

NBA gynybos specialistas: „Jure Zdovcas – vienas geriausių trenerių“

Patrickas Beverley jau ilgiau nei dešimtmetį žaidžia NBA lygoje, bet amerikietis neužmiršo Europos, kur padėjo pamatus savo karjerai.
Temos: 2 NBA Jure Zdovcas

NBA lygoje vertinamas gynybos specialistas savo tinklalaidėje pasidalino mintimis apie savo etapą Senajam žemyne.

„Europoje kiekvienose iš komandų reikalaujama pergalių. NBA kai kuriais vakarais neturi žaidžiančių žaidėjų ir viskas yra kitaip, o Europoje visada stengiesi laimėti ir kauniesi nepaisant nieko. Žaidėjai nepraleidžia rungtynių nebent patiria rimtas traumas“, – pasakojo P.Beverley.

Jis 2009-2010 m. sezone gynė Pirėjo „Olympiakos“ garbę ir žaidė su dviem iškiliais Europos įžaidėjais – Theodoru Papalouku ir Milošu Teodosičiumi.

„Theodoros Papaloukas buvo magas su kamuoliu. Milošas Teodisičius, Eurolygos MVP, irgi su kamuoliu žaidė magiškai. Jie ne tik protingi aikštėje, bet ir išsilavinę gyvenime bei parodo tau dalykus aikštėje, kurių nė nebūtum pamatęs“, – prisiminimais dalijosi P.Beverley.

Galiausiai šį sezoną „Milwaukee Bucks“ gretose užbaigęs įžaidėjas prisiminė ir Kauno „Žalgirio“ gerbėjams gerai pažįstamą trenerį.

„Jure Zdovcas buvo vienas geriausių trenerių, su kuriais esu dirbęs. Jei darydavau kažką ne taip, jis ateidavo ir pasakydavo man tai tiesiai į akis. Ne iš nepagarbos, o dėl to, jog norėjo savo komandai gero. Jis išmokė, kaip žaisti krepšinį teisingai, – prisiminė P.Beverley, kurį slovėnas treniravo Sankt Peterburgo „Spartak“ komandoje. – Aš buvau MVP, bet jis visuomet prižiūrėjo mane, tarsi būtų mano galinėje kišenėje. Linkėjimai Jurei Zdovcui.“

„Scanpix“ nuotr./Patrickas Beverley
„Scanpix“ nuotr./Patrickas Beverley

P.Beverley atstovaudamas „Spartak“ 2012 metais buvo išrinktas naudingiausiu Europos taurės žaidėju. NBA lygoje jis vertinamas už savo gynybinius sugebėjimus – dukart jis buvo išrinktas į antrąjį simbolinį sezono geriausiai besiginančių žaidėjų penketą, o sykį pateko ir į pirmąjį penketą.

J.Zdovcas treniravo „Žalgirį“ nuo 2021 m. spalio iki 2022 m. balandžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas