Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 04

Neįtikėtinas mūšis: „Olympiakos“ iš D.Motiejūno nugvelbė bilietą į finalo ketvertą

Pirėjo „Olympiakos“ tapo paskutiniąja Eurolygos finalo ketverto dalyve. Sausakimšame Taikos ir draugystės stadione Graikijos grandas 94:88 (11:15, 30:35, 25:22, 28:18) įveikė Donato Motiejūno atstovaujamą „Monaco“ ir seriją iki 3 pergalių laimėjo 3-2.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Pirėjo „Olympiakos“ į Eurolygos finalo ketvertą sugrįžo po penkerių metų pertraukos ir Belgrade dėl 2022-ųjų metų pagrindinio Senojo žemyno titulo varžysis su Stambulo „Anadolu Efes“, „Barcelona“ ir Madrido „Real“ ekipomis.

Nors Eurolygos debiutantė „Monaco“ lengva ranka bilieto tarp keturių stipriausių Europos komandų neatidavė, o dramatišką mūšį stebėjo ir NBA žvaigždė Kevinas Durantas.

Pirmajame kėlinyje taikliais metimais nelijo – po 10 minučių 13:11 pirmavo „Monaco“ krepšininkai, bet vaizdas aikštelėje kardinaliai pasikeitė antrajame ketvirtyje.

Įspūdingomis taškų salvėmis apsikeitė vos po vieną metimą prametę Shaquille'as McKissicas (16 tšk.) ir Parisas Lee (12 tšk.). Netikėtu faktoriumi tapo „Monaco“ puolėjas Yakuba Ouattara, įsūdęs 4 tritaškius ir padėjęs „Monaco“ komandai į ilgąją pertrauką nusinešti pranašumą 48:41.

Neeilinį puolimą parodžiusios ekipos kartu sudėjus per ketvirtį surinko net 65 taškus.

Po ilgosios pertraukos darbo ėmėsi praėjusią vasarą Kauno „Žalgirį“ į „Olympiakos“ iškeitęs Thomasas Walkupas.

Gynėjas pelnė 9 taškus per kelių minučių atkarpą trečiajame kėlinyje, kurią plojimais palydėjo ir tribūnoje sėdėjusi Holivudo žvaigždė Emma Stone.

Ketvirtajame ketvirtyje užvirė įnirtingas mūšis, o pirmaujanti komanda keitėsi daugybę kartų.

Prasidėjus priešpaskutinei mačo minutei 6 taškų persvarą turėjo „Olympiakos“, bet sudėtingą tritaškį pataikė Mike'as Jamesas, taip atgaivindamas svečių viltį.

Kiti M.Jameso bandymai išgelbėti Monako Kunigaikštystės ekipą sėkme nevirto, o tašką padėjo tritaškiu atsakęs Tyleris Dorsey.

Pergalę užuodę „Olympiakos“ sirgaliai švęsti į aikštelės centrą išbėgo likus dar kelioms sekundėms iki mačo pabaigos.

Donatas Motiejūnas rungtynes pradėjo starto penkete – pelnė greitą tritaškį, o vėliau pridėjo ir taiklų dvitaškį. Iš viso vidurio puolėjas iš Lietuvos per 24 minutes pelnė 7 taškus ir atkovojo 4 kamuolius.

Kelyje į finalą „Olympiakos“ susidurs su Stambulo „Anadolu Efes“. Kitame pusfinalyje kausis „Barcelona“ ir Madrido „Real“ komandos.

Finalo ketvertas Belgrade vyks gegužės 19–21 dienomis.

„Olympiakos“: Shaquille'as McKissicas 18 (4/4 dvit., 2/3 trit., 4/4 baud.), Thomasas Walkupas 17 (3/5 trit.), Tyleris Dorsey 16, Kostas Sloukas 15 (5 rez. perd.).

„Monaco“: Mike'as Jamesas 24 (2/10 trit., 10/11 baud., 10 rez. perd.), Yakuba Outtara 15 (5/7 trit.), Parisas Lee 14 (3/5 trit.), Dwayne'as Baconas 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas