Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 09

Nepriimtiną reakciją akcentavęs G.Žibėnas: „Mums pritrūko aukštaūgių“

Triuškinantį pralaimėjimą FIBA Čempionų lygoje patyręs Vilniaus „Rytas“ (1-3) gerokai komplikavo savo šansus patekti į kitą etapą.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Lietuvos čempionai trečiadienio vakarą išvykoje net 27 taškų skirtumu – 72:99 – neprilygo J grupės lyderiui Bonos „Telekom Baskets“ (4-0) klubui.

VIDEO: Telekom Baskets v Rytas Vilnius | Round of 16 Week 4 | Highlights Basketball Champions League 22/23

Kitame mače Manresos BAXI (3-1) išvykoje 77:76 palaužė autsaiderę Stambulo „Bahcesehir Koleji“ (0-4) ir įstūmė „Rytą“ į itin sudėtingą situaciją.

Vilniečiams dabar reikia laimėti abu likusius mačus – išvykoje prieš „Bahcesehir Koleji“ ir namie prieš BAXI (didesniu nei 14 taškų skirtumu) – bei sulaukti BAXI nesėkmės prieš „Telekom Baskets“.

„Sveikinimai Bonos ekipai. Tikrai gera komanda. Tai matyti ir Vokietijos čempionate, ir Čempionų lygoje. Bandėme su jais varžytis. Po dviejų kėlinių buvome arti jų“, – komentarą po rungtynių pradėjo G.Žibėnas.

„Tačiau antroje rungtynių pusėje jie geriau rinko kamuolius, bėgo greičiau nei mes. Šiose rungtynėse mums tikrai pritrūko ūgio“, – pabrėžė vilniečių strategas, turėjęs verstis ne tik be traumuoto Evaldo Kairio, bet ir Jarvio Williamso, su kuriuo klubas išsiskyrė prieš pat mačą.

„Neturėjome kai kurių aukštaūgių. Mus tai tikrai paveikė. Nepajėgėme kontroliuoti kovos dėl atšokusių kamuolių. Ir puolime, ir gynyboje. Tai buvo tikrai svarbus faktorius, nes varžovai antraisiais šansais pelnė 22 taškus. Tai labiausiai ir nulėmė rungtynes“, – tęsė G.Žibėnas.

„Aš, kaip treneris, esu labai nusivylęs mūsų pasirodymu antroje pusėje. Pasidavėme per anksti. Tai tikrai nepriimtina“, – užbaigė „Ryto“ treneris.

VIDEO: Telekom Baskets v Rytas Vilnius - Press Conference | Basketball Champions League 2022/23

„Pradėjome be energijos. Buvome per minkšti puolime, o jiems leidome pelnyti lengvų taškų greitose atakose. Grįžome antrajame kėlinyje, tikrai solidžiai besigindami ir gerai puldami“, – teigė Martynas Echodas.

„Tačiau antroji pusė buvo siaubinga. Visiškai neturėjome energijos. Jie įveikė mus kovoje dėl atšokusių kamuolių, bėgo greičiau nei mes. Nesugebėjome užpulti. Iš mūsų pusės tai buvo siaubingos rungtynės“, – pridūrė „Ryto“ aukštaūgis.

Artimiausią susitikimą vilniečiai žais šį sekmadienį Lietuvos krepšinio lygoje išvykoje prieš Kauno „Žalgirį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas