Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 06

„Nesustabdomą“ žalgirietį išskyrusi Italijos spauda: „Žalgiris“ juokėsi paskutinis

Italijos žiniasklaidos didieji leidiniai skyrė dėmesio Eurolygos rungtynėms Bolonijoje, kur Kauno „Žalgiris“ pranoko „Virtus“ krepšininkus 82:79.
Bolonijos „Virtus“: Tornike Šengelija
Bolonijos „Virtus“: Tornike Šengelija / „Scanpix“ nuotr.

Eurolygos sezono pradžia nekeitė Italijos gyvenimo ritmo, sprendžiant pagal svarbiausias naujienas Italijos laikraščiuose ir naujienų portaluose.

Imigrantų krizė, masinių demonstracijų Romoje laukimas dėl išaugusių kainų ir paskui infliaciją nespėjančių atlyginimų, siaubinga rusų ataka Charkive, nusinešusi pusšimčio ukrainiečių gyvybes.

Apie tai savo skaitytojus informavo Italijos spaudos milžinai, o sporte kaip visada karaliavo futbolas ir Turino derbio tarp Turino „Juventus“ bei „Torino“ (kuriam atstovauja Gvidas Gineitis) anonsai.

Bet ir krepšinis Bolonijoje sulaukė dėmesio – „Virtus“ ir „Žalgirio“ rungtynes aprašė didieji Italijos naujienų ir sporto portalai, išskyrę rungtynių didvyrius.

„Virtus“ žavėjo su Mickey ir Cordinier, bet paskutinis juokėsi „Žalgiris“, – skelbė „Gazzetta dello Sport“ antraštė.

Didžiausias Italijos sporto dienraštis apibendrino aiškiai: „Banchi treniruojama komanda pirmavo tris kėlinius pirmajame Eurolygos sezono mače, bet buvo įveikta mačo finiše.“

Tai buvo pirmosios žalgiriečio gynėjo Keenano Evanso rungtynės Eurolygoje po sausio 5 dieną nutikusios Achilo sausgyslės traumos. Amerikietis gynėjas pelnė net 25 taškus, o „Gazzetta“ jį pavadino „nesustabdomu“.

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas

Būtent K.Evanso metimais rungtynių pabaigoje „Žalgiris“ vėl atsidūrė priekyje, pirmą kartą nuo pirmo kėlinio į lyderio poziciją sugrįžęs likus žaisti 3 minutes.

„Pabėgimai, sugrįžimai, gražios atkarpos. Ir nusivylimas, kad nepavyko pabaigti šių lenktynių. Kova tarp „Virtus“ ir „Žalgirio“ vyko nenutrūkstamai, bet galiausiai lietuviai atsidūrė viršuje, – rašė „Gazzetta dello Sport“. – „Virtus“ Eurolyga prasidėjo nusivylimu: Mickey 18 taškų ir Isaia Cordinier 9 rezultatyvių perdavimų neužteko pergalei.

Banchi komanda tris kėlinius laikėsi priekyje, bet buvo įveikta per paskutinį ketvirtį, nes „Žalgiris“ visada liko kovoje, net ir didžiausios krizės momentais.“

„Scanpix“ nuotr./Bolonijos „Virtus“: Isaia Cordinier
„Scanpix“ nuotr./Bolonijos „Virtus“: Isaia Cordinier

„Gazzeta dello Sport“ krepšinį analizuojantis Danas Petersonas, buvęs legendinis „Virtus“ ir Milano „Olimpia“ klubų treneris rašė: „Po velnių,

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas