Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 03

Nuovargį po nesėkmės Vokietijos sostinėje pabrėžęs Jure Zdovcas: „Nesu nusivylęs“

Pirmus keturis tarpusavio mačų istorijoje Vokietijos sostinę Kauno „Žalgiris“ paliko nuleistomis galvomis. Šią atkarpą pernai nutraukė Martinas Schilleris su kompanija, bet austro sėkmės Jure Zdovco auklėtiniams ketvirtadienio vakarą „Mercedes-Benz“ arenoje pakartoti nepavyko.
LKL rungtynės „Neptūnas“ – „Žalgiris“
LKL rungtynės „Neptūnas“ – „Žalgiris“ / Erikas Ovčarenko/BNS

Kauno „Žalgiriui“ beveik pavyko išlipti iš 17 taškų duobės ketvirtajame kėlinyje, tačiau galiausiai pergalę 82:74 šventė pastaruoju metu žibanti Berlyno ALBA.

„Nesu nusivylęs. Mes kovėmės ir labai stengėmės, rodėme energiją. Pabaigoje buvome per vieną gerą gynybinę atgal, jog gal net pasiektume pergalę. Pabaigoje mums kiek trūko energijos, nes buvome pavargę po antradienio mačo. Sveikinimai ALBA komandai su pergale“, – sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Tris pergales, kurių paskutinioji buvo pasiekta antradienį Graikijoje prieš Atėnų „Panathinaikos“, iškovojęs slovėnas J.Zdovcas nusprendė rungtynes pradėti su pastaruoju metu vėl suolo gale atsidūrusiu Mareku Blaževičiumi.

Pirmąjį ketvirtį su sirena uždarė ir dvikovos rezultatą ties 24:24 išlygino sudėtingas per varžovo rankas atliktas Luko Lekavičiaus dvitaškis.

Rusijos klubų suspendavimo dėka šansus dėl atkrintamųjų atgavusi Berlyno ALBA svečius iš Lietuvos ėmė smaugti antrajame kėlinyje.

Metimo su sirena scenarijus pasikartojo ir antrojo kėlinio pabaigoje, kai komandas į rūbines išlydėjo Pauliaus Jankūno tritaškis iš aikštelės krašto – 30:44. Bet prieš tai – Artūro Milaknio uždaryta tuščia aštuonių minučių „Žalgirio“ atkarpa ketvirčio starte, kai Berlyno krepšininkai per šį laiką surinko 13 taškų.

Buvusią savo komanda, kurioje rungtyniavo 2019-2020 metų sezone, žudęs Tyleris Cavanaugh pelnė 10 taškų per trečiąjį ketvirtį, o po dviejų dūrių iš toli iš eilės J.Zdovco kariauna buvo priartėjusį per vieną metimą – 50:53. Vis dėlto ALBA kėlinį užbaigė pelnydama šešis taškus iš eilės.

zalgiris.lt nuotr./Tyleris Cavanaugh
zalgiris.lt nuotr./Tyleris Cavanaugh

Per tris pirmąsias ketvirtojo kėlinio minutes – galinga aukščiausio Eurolygos žaidėjo Christo Koumadje gynyba bei keturi šeimininkų taiklūs tolimi metimai iš tiek galimų, kurie pakėlė ALBA persvarą iki triuškinamos – 71:55.

Net tris tritaškius per šią atkarpą realizavo rezultatyviausias karjeros rungtynes (17 taškų) žaidęs Johannesas Thiemannas, iki tol šį sezoną tolimus metimus realizavęs vos 24,1 proc. tikslumu.

„Mums pastaruoju metu žaisti yra labai smagu. Pergalė Vokietijos taurėje suteikė pasitikėjimo, kurį rodome ir Eurolygoje, – po mačo sakė J.Thiemannas, kurio atstovaujama komanda laimėjo stipriausiame Senojo žemyno turnyre laimėjo jau trečią kartą iš eilės. – Pirmą tritaškį pataikiau laisvas, bet varžovai toliau vis tiek nerodė pagarbos man prie tritaškio linijos, tad pavyko pataikyti dar du.“

Dėka po varžovų krepšiu monstravusio Josho Nebo „Žalgiriui“ deficitą buvo sumažinęs iki 73:77, bet tuomet pramesti baudų metimai ir sunkūs Luke'o Sikmos dvitaškis bei Jaleeno Smitho tritaškis metimai lėmė nutrūkusį Kauno komandos pergalių ruožą – 74:83.

„Mes gerai kovėmės dėl atšokusių kamuolių ir kontroliavome didžiąją dalį rungtynių, tik pabaigoje turėjome kiek problemų. Tai buvo raktas į pergalę. Mes sumažinome klaidų skaičių (8), saugojome kamuolį bei visas 40 minučių kovėmės ir rodėme visą energiją, – kalbėjo ALBA treneris Israelis Gonzalezas, šio vakaro rungtynėse neturėjęs trijų krepšininkų. – Džiaugiuosi jaunų žaidėjų įsitraukimu. Jie drasūs, jie žaidė gerai, rodė didžiules pastangas ir tobulėjimą, o tai yra svarbiausia. Mums svarbu, kad jauni žaidėjai iki sezono pabaigos rodytų tobulėjimą.“

„Svarbu, jog sustabdėme įsismarkavusį „Žalgirį“. Jie atvyko su gera nuotaika po pergalingos serijos ir žaidė puikiai. Jie nepasidavė, rodė charakterį, labai svarbu, jog atstovėjome ir išlaikėme persvarą, – sakė vienas ALBA lyderių Maodo Lo. – Ši pergalė yra labai svarbi. Ji suteikia mums duoda pajausti gerą ritmą. Gera laimėti, tai duoda pasitikėjimo savo jėgomis. Turime ties tuo ir toliau statyti savąjį žaidimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas