Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 30

Okupantų šalies kryptį pasirinko dar vienas Eurolygos žaidėjas

Ketvirtadienį sutartį su Rusijos klubu sudarė „Barcelona“ komandoje iki šiol žaidęs Kyle'as Kuričius, o penktadienį į Ukrainą bombarduojančią šalį pasuko ir Amatho M'Baye kelias.
Amathas M'Baye
Amathas M'Baye / Scanpix/IMAGO/PanoramiC nuotr.

Stambulo „Anadolu Efes“ komandoje praėjusį sezoną žaidęs 33-ejų prancūzas pasirašė vienerių metų sutartį su Maskvos CSKA.

Jis nebus vienintelis prancūzas Rusijoje – nuo 2022 m. vasario 24-osios karą prieš Ukrainą vykdančioje šalyje rungtyniauja ir Thomas Heurtelis bei Louis Labeyrie.

„Esu laimingas galėdamas tapti legendinės organizacijos dalimi ir atrasti naują lygą“, – prisistatydamas Maskvoje apie Rusijos armijos komandą ir VTB lygą sakė A.M'Baye.

Pastaraisiais metais jis žaidė ir Prancūzijos rinktinėje – 2019 m. iškovojo pasaulio čempionato bronzą, o pernai – Europos pirmenybių sidabrą.

Vis dėlto dabar puolėjui durys į nacionalinę komandą gali užsiverti. Prancūzijos krepšinio federacija jau anksčiau išreiškė poziciją, jog Rusijoje žaidžiantys krepšininkai neturėtų atstovauti rinktinei.

A.M'Baye praėjusį sezoną Eurolygoje vidutiniškai rinko po 7 taškus ir 2,8 atkovoto kamuolio. Turkijos čempionate jo rodikliai buvo solidesni – 12,1 taško ir 5,3 atkovoto kamuolio per susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas