Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Olympiakos“ pasirinkęs E.Fournier atsisakė žaisti J.Valančiūno klube: „Nebenorėjau to“

Pirėjo „Olympiakos“ sudrebino krepšinio rinką iš NBA prisiviliodami Evaną Fournier. Daug metų stipriausioje planetos krepšinio lygoje praleidęs prancūzas padėjo parašą ant dvejų metų 4,5 mln. eurų kontrakto ir grįžo į Europą. Krepšininkas trečiadienį vėlai vakare nusileido Pirėjuje, o ten jį sutiko didžiulė gerbėjų minia.

Portalui „L'Equipe“ E.Fournier atskleidė, kad turėjo ne vieną pasiūlymą iš NBA.

„Turėjau kontaktą su keliais pretendentais į NBA titulą. Ypač su „Milwaukee Bucks“. Visgi tai nevirto realybe. Taip pat buvo dvejų metų pasiūlymas iš komandos, kuri manęs nedomino. Ji paprašė manęs būti jaunų žaidėjų mentoriumi. Nebenorėjau to“, – sakė krepšininkas.

„L'Equipe“ žurnalistas Yannas Ohnona atskleidė, kad ta komanda, kurios pasiūlymo prancūzas atsisakė, buvo Jono Valančiūno atstovaujama „Washington Wizards“.

Suprasti akimirksniu

  • E.Fournier žaidė NBA nuo 2012 metų, atstovavo penkiems klubams.
  • Ryškiausias prancūzo etapas buvo „Orlando Magic“ komandoje, kurioje žaidė 2014-2020 m., o tarp jų buvo keturi sezonai, kai E.Fournier taškų vidurkis svyravo tarp 17-20 taškų.
  • Pastarieji metai „New York Knicks“ ir „Detroit Pistons“ gretose 31 metų prancūzui buvo blankesni, praėjusį sezoną „Pistons“ jis pelnė po 7,2 taško.
  • 198 cm ūgio snaiperis yra ilgametis Prancūzijos rinktinės žaidėjas, padėjęs komandai iškovoti 6 medalius svarbiausiose tarptautinėse varžybose, tarp jų ir du sidabro apdovanojimus olimpinėse žaidynėse.

„Prasidėjus olimpinėms žaidynėms viską atidėjau į šalį, bet jau galvojau apie grįžimą į Europą. Norėjau patirti kažką stipraus vietoje, kuri dega, ir mano atsakymas buvo šimtaprocentinis taip, – apie derybas su „Olympiakos“ kalbėjo E.Fournier. – Norėjau patirti daugiau tokių dalykų NBA, bet tik keturis kartus patekau į atkrintamąsias. Aišku, ne viską galiu kontroliuoti.

Po olimpinių žaidynių savo agentui pasakiau, kad noriu pokyčių. „Olympiakos“ buvo mano prioritetas. Visgi žaidimas Graikijoje buvo mano antrasis variantas, nes norėjau grįžti į Prancūziją. Bet klubai nebuvo susidomėję, todėl greitai išbraukiau šį variantą.“

Artėjantį etapą „Olympiakos“ klube E.Fournier sieja su didžiuliais lūkesčiais.

„Aš noriu laimėti Eurolygą, – pareiškė krepšininkas. – Man patinka, kad tai ne į superžvaigždes orientuotas klubas, kuriame daug žaidimo be kamuolio, komandinio darbo vertybės, kova, pergalės. Norėjau finalo ketverto krepšinio, bet ne iki ekstremalumo, kaip „Barcelona“ su Šarūnu Jasikevičiumi. Turiu savybę prisitaikyti prie daugelio dalykų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas