Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 30

Pabaiga: legendinis Pau Gasolis kabina sportbačius ant vinies

41-erių Pau Gasolis deda tašką šlovingoje savo krepšininko karjeroje. „Barceloną“ treniruojantis Šarūnas Jasikevičius prieš sezoną sakė, kad P.Gasoliui jo komandos durys – visada atviros, bet legendinis aukštaūgis nusprendė visiems laikams pakabinti sportbačius ant vinies.
Pau Gasolis
Pau Gasolis / Euroleague.net nuotr.

Apie tai praneša ispanų žurnalistas Lucas Saezas-Bravo iš „El Mundo“. Taip pat ir Ispanijos sporto milžinas „Marca“. Priduriama, kad oficialiai apie sprendimą baigti krepšininko karjerą P.Gasolis praneš per spaudos konferenciją spalio 5 dieną.

Praėjusį sezoną į Eurolygą sugrįžęs P.Gasolis su „Barcelona“ nukeliavo iki pat finalo. Vidutiniškai per 9 minutes katalonas pelnė po 4,6 taško (50 proc. trit.) ir atkovojo po 2,4 kamuolio.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius

P.Gasolis šiemet dar žaidė ir Tokijo olimpiadoje. 41-erių veteranas rinko po 6,5 taško ir 4,8 atkovoto kamuolio, bet išpildyti paskutinės svajonės – laimėti olimpinį auksą, jam nepavyko. Ispanai ketvirtfinalyje krito nuo amerikiečių.

Dar praėjusiame tūkstantmetyje profesionalo karjerą pradėjęs P.Gasolis net 18 sezonų rungtyniavo stipriausioje pasaulyje krepšinio lygoje NBA. Jis dukart tapo NBA čempionu (2009 ir 2010 m.) su Los Andželo „Lakers“ klubu.

Dar daugiau titulų jis iškovojo su Ispanijos rinktine: sykį tapo pasaulio čempionu (2006 m.), tris – Europos čempionu (2009, 2011 ir 2015 m.), dukart laimėjo olimpinį sidabrą (2008 ir 2012 m.) bei sykį – olimpinę bronzą (2016 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas