Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 15

Pagalba L.Dončičiui: Slovėnijos rinktinėje Kaune žais amerikietis

Į Kauną po kelių savaičių atvyksiantis Luka Dončičius savo pašonėje veikiausiai turės amerikietį. Pranešama, kad Slovėnijos pasą netrukus gaus ir į olimpinį atrankos turnyrą atvykti turėtų Mike'as Tobey.
Mike'as Tobey
Mike'as Tobey / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Eurohoops“ žurnalisto Chema De Lucaso teigimu, 26-erių „Valencia“ puolėjas ketina prisijungti prie L.Dončičiaus ir komandos draugo Ispanijos klube Klemeno Prepeličiaus, kuris taip pat atstovaus Slovėnijai kovoje dėl bilieto į Tokiją.

Antrą sezoną Eurolygoje užbaigęs M.Tobey pajėgiausiame žemyno turnyre vidutiniškai rinko po 9,6 taško ir 5 atkovotus kamuolius. ACB lygoje jo rodikliai buvo panašūs – 9,8 taško ir 4,3 sugriebto kamuolio.

2016 m. profesionalo karjerą pradėjęs 213 cm ūgio krepšininkas 2016-2017 m. sezone bandė įsitvirtinti ir NBA bei gynė „Charlotte Hornets“ garbę, bet sužaidė tik du mačus ir didesnę laiko dalį praleido G lygos komandoje „Greensboro Swarm“.

2017 m. jis persikėlė į Europą ir be „Valencia“ dar žaidė Tenerifės „Iberostar“ klube.

Slovėnijos rinktinė Kaune vyksiančiame olimpiniame atrankos turnyre žais vienoje grupėje su Angolos ir Lenkijos krepšininkais. Kitoje grupėje rungtyniaus Lietuva, Pietų Korėja ir Venesuela. Iš šių šešių ekipų bilietą į Tokiją iškovos tik viena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas