Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 20

Panevėžio „Lietkabelio“ kelyje – paskutinis tikras Europos krepšinio artistas

Era, kurioje atletiškumas užima svarbų vaidmenį, Serbijos krepšinio magą Milošą Teodosičių galima įrašyti į raudonąją knygą, rašo portalas „Euro Hoops“. Išskirtinius Bolonijos „Virtus“ įžaidėjo sugebėjimus trečiadienio vakarą Europos taurės aštuntfinalyje iš geriausių vietų išvysti galės Panevėžio „Lietkabelis“.

„Jei mylite krepšinį, bet nesimėgaujate Milošo Teodosičiaus žaidimu, jūs tiesiog prieštaraujate pats sau“, – rašo „Euro Hoops“ žurnalistas Aris Barkas.

Galima nemėgti 35-erių Serbijos krepšinio žvaigždės, kurio sustabdymu strategiją bando sudėlioti Panevėžio „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas, bet jo talentas – nenuginčijamas.

VIDEO: Testas: ar gali skaityti žaidimą kaip Milošas Teodosičius?

Dabartinėje krepšinio eroje dominuoja atletiški krepšininkai, bet esminis rodiklis yra efektyvumas. Milošas Teodosičius neturi modernaus atletiškumo apibrėžiančių standartų, bet neeilinė nauda „Virtus“ komandai atsispindi skaičiuose.

Prieš mėnesį 35-ąjį gimtadienį paminėjęs veteranas pirmauja Europos taurėje pagal rezultatyvius perdavimus – vidutiniškai 9,3 per mačą. Visų laikų rikiuotėje – 5,9 rezultatyvaus perdavimo ir antroji vieta, į priekį užleidžiant tik Mike'ą Greeną (vid. 6,2 rez. perd.).

Eurolygos turnyre serbas pagal rezultatyvių perdavimų vidurkį (vid. 4,8) yra aštuntoje pozicijoje, iš viso atlikęs 1126 komandos draugų taškais pasibaigusius perdavimus.

Jei sudėtume rezultatyvius perdavimus Eurolygoje ir Europos taurėje, M.Teodisičių (1490) lenka tik Nickas Calathesas (1660), Vassilis Spanoulis (1607) ir Sergio Rodriguezas (1547).

Žinoma, žaidėjo didybė atsispindi ne tik skaičiuose. Pagrindinis raktažodis – efektyvumas.

Tai atsispindi situacijose, kai reikalai nesiklosto lengvai ir palankia eiga.

2009-aisiais metais, kai Pirėjo „Olympiakos“ svarstė išnuomoti M.Teodosičių, tuometis treneris Dušanas Ivkovičius įkalbėjo savininkus brolius Angeolopoulus pakeisti sprendimą.

Pastarieji teigė, jog įžaidėjas yra lėtas gynyboje, ypatingai darydamas žingsnius į šoną, o D.Ivkovičiaus atsakymas tapo nemirštančia klasika: „Milošo žingsniai į šonus yra lėti, nes jis turi didelius kiaušinius.“

„Scanpix“ nuotr./Milošas Teodosičius
„Scanpix“ nuotr./Milošas Teodosičius

Tai yra teisybė, sako A.Barkas, kiek pamiršdamas serbo prisvilusius blynus Eurolygos pusfinaliuose ir finaluose, bet M.Teodosičius turi Dievo dovaną.

Įžaidėjas aikštelėje mato dalykus, kaip geba vienetai. Jis žvelgia keliais žingsniais į priekį ir neišpildomas situacijas padaro išpildomomis.

Kam atlikti paprastą perdavimą, kai galima sukurti kažką unikalaus? Koks tikslas sužaisti rungtynes nieko nenustebinus, net komandos draugų? Kodėl palikti nepatenkintas tribūnas ir neduoti jiems peno kažką prisiminti visą likusį gyvenimą?

Sporto istorijoje yra buvę vos keli tokie menininkai. Milošo Teodosičiaus kontraktas baigsis 2023-ųjų metų, o iki to laiko jis nori „Virtus“ klubą ištraukti į Eurolygą.

Faktas yra vienas – jis viską darys savu stiliumi, kaip tikras artistas.

VIDEO: PIKENROLAS: Paulius Motiejūnas – apie Rusijos klubų likimą, absurdišką baudą ir L.Kleizos kritiką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas