Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 02

PAO į miltus sumalę graikai: „Tapome žaislu „Žalgirio“ rankose“

Kauno „Žalgiris“ pasiekė trečią pergalę iš eilės Eurolygoje, legendinėje OAKA arenoje nepalikdamas jokių prošvaisčių Atėnų „Panathinaikos“ komandai.
Joffrey Lauvergne'as
Joffrey Lauvergne'as / zalgiris.lt nuotr.

„Žalgiris“ Graikijos sostinėje nė sekundei neleido suabejoti savo pranašumu ir jau po pirmojo kėlinio pirmavo net 29:10, dviženklę persvarą išlaikydamas ir likusią susitikimo dalį.

„Panathinaikos“ buvo nudegintas „Žalgirio“, – rašo graikų sporto naujienų portalas sport-fm.gr. – Išduotas savo prastos gynybos, „Panathinaikos“ leido „Žalgiriui“ pasijusti patogiai OAKA arenoje ir laimėti 96:83, nugalint PAO jau antrą kartą šiame sezone.“

Atėnų klubas rungtynėse prieš Lietuvos čempionus neturėjo krūvos žaidėjų, o svarbiausios netektys buvo Ioannis Papapetrou bei Stefanas Jovičius. Po traumos dar pilnai neatsigavęs Okaro White'as rungtyniavo kiek daugiau minutę.

„Panathinaikos“ turi keletą problemų, bet jo pasirodymas prieš „Žalgirį“ vis tiek buvo nuviliantis. Skaudžių pralaimėjimų sąrašas šį sezoną tik plečiasi“, – savo komandos neteisino sdna.gr.

„Galima sakyti, kad „Panathinaikos“ taip ir neatėjo į rungtynes su „Žalgiriu“, kuris primetė savo taisykles nuo pirmos minutes ir lengvai laimėjo 96:83“, – pridūrė novasports.gr.

Po šio pralaimėjimo PAO su 7 pergalėmis ir 18 nesėkmių vis dar lenkia „Žalgirį“ (6-19) lentelėje, bet graikai jau laukia pragariško sezono pabaigos.

„Po to, kaip pasisuko šis sezonas, „Panathinaikos“ tiesiog laukia jo pabaigos, nes kasdien psichologiškai skęsta vis labiau. Tik tokie vakarai, kaip prieš „Žalgirį“, gali inicijuoti permainas komandos viduje“, – rašo sports24.gr.

„Panathinaikos“ atliko stebėtojo vaidmenį ir žiūrėjo į „Žalgirio“ vakarėlį“, – apibendrino sport-fm.gr.

„Žalieji“ leido „Žalgiriui“ atrodyti lyg atkrintamųjų komandai ir už tai brangiai sumokėjo. Galutinis rezultatas net pilnai neatspindi rungtynių, – saviškius kritikavo sdna.gr. – „Panathinaikos“ neturėjo sudėties, plano ir nusiteikimo kautis, taip tapdamas žaislu „Žalgirio“ rankose.“

„Žalieji“ leido „Žalgiriui“ atrodyti lyg atkrintamųjų komandai.

Be kritikos „Panathinaikos“ ekipai, graikai skyrė pagiriamųjų žodžių ir solidžiai atrodžiusiam ir iš Eurolygos dugno bandančiam lipti „Žalgiriui“.

„Žalgiris“ iki šių rungtynių pelnydavo po 70,1 taško, bet Atėnuose sugebėjo įmesti 76 per tris kėlinius. Svečiai absoliučiai kontroliavo rungtynes nuo pirmos minutės“, – išskyrė sdna.gr.

„Žalgiris“ pasivaikščiojo OAKA, labiausiai dėl to, kad nesulaukė pasipriešinimo, bet ir dėl puikaus pataikymo. Svečiai pataikė 61,9 proc. dvitaškių ir 42,3 proc. tritaškių ir vos nepasiekė 100 taškų arenoje, kurioje kadaise buvo žaisti pragariškai sunku“, – rašė sport24.gr.

Daug dėmesio graikai skyrė rungtynėse žibėjusiems žalgiriečiams, pirmiausia – Edgarui Ulanovui ir Joffrey Lauvergne'ui.

„Ulanovas ir Lauvergne'as buvo tie, kurie tempė lietuvius į priekį. Lietuvis buvo Kauno atakų lyderis, nuostabiais pataikymo procentais pelnydamas 22 taškus, o prancūzas atliko nuostabų darbą, pelnydamas 17 taškų ir atkovodamas 12 kamuolių“, – rašė sport-fm.gr, atiduodamas šiems žaidėjams rungtynių MVP nuopelnus.

„Puikus Edgaro Ulanovo pasirodymas. „Panathinaikos“ neturėjo žaidėjo trečioje pozicijoje, galėjusio sustabdyti lietuvį, kuris šį sezoną renka po 6,8 taško, bet OAKA darė ką norėjo, pakartodamas karjeros taškų rekordą“, – rašė sdna.gr.

Bene vienintelis PAO žaidėjas, sulaukęs žiniasklaidos pagyrų buvo Nemanja Nedovičius, vien per trečiąjį ketvirtį surinkęs 16 taškų ir laikęs graikus rungtynėse.

„Bet akistata Nedovičius prieš „Žalgirį“ ilgai tęstis negalėjo“, – pabrėžė sdna.gr.

Graikų žiniasklaida išvedė ir paralelę tarp antradienį „Panathinaikos“ žaidėjų vilkėtos aprangos spalvos ir komandos sezono.

„Juoda, kurią PAO žaidėjai vilkėjo pirmą kartą šį sezoną, buvo spalva, kuri dominuoja šį sezoną per daugelį Eurolygos vakarų, bet nesugeba visko užmaskuoti“, – rašė sport24.gr.

Graikų spaudoje atsirado vietos ir gražiam „Žalgirio“ komandos gestui prieš rungtynes, kai starto penketo žaidėjai skambant Eurolygos himnui laikė savo rankose Ukrainos, kurią šiuo metu puola Rusija, vėliavą.

„Lietuviai laikė Ukrainos vėliavą, parodydami savo požiūrį, kurį jie demonstruoja nuo pirmo karo momento, – rašė sdna.gr. – Be to, vėliau jie vėliavą pasikabino už atsarginių suolo.“

Sport-fm.gr dar pridūrė, kad žinutę pasiuntė abiejų komandų žaidėjai.

„Visi laikė plakatus su prieš karą Ukrainoje nukreiptomis žinutėmis“, – teigė graikų žiniasklaidos kanalas.

Graikijos žiniasklaida citavo ir „Panathinaikos“ trenerį Dimitrį Priftį, kuris pasisakė apie karą Ukrainoje.

„Nesvarbu, ar mes būtume ukrainiečiai, ar rusai, ar amerikiečiai, ar lietuviai, ar turkai – visi mes esame vienodi prieš Dievą. Mes esame broliai, kaip sako mūsų religija. Tačiau kai kurie žmonės, turintys tam tikrų interesų, įtraukia kitus į karo kančias. Žmonės kaunasi dėl pinigų ir žemės. Planetos užteks mums visiems“, – sakė Atėnų klubo strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas