Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 15

Paskelbtas Europos taurės dalyvių sąrašas sukėlė nepasitenkinimą: „Tai gėdinga“

Europos taurės organizatoriams pirmadienio popietę paskelbus 24 kito sezono turnyro dalyvių sąrašą apsidžiaugė ne visi. Už borto likusios Baro „Mornar“ komandos prezidentas sprendimą neįtraukti Juodkalnijos ekipos į antrojo pagal pajėgumą žemyno turnyro sudėtį pavadino „gėdingu“.
Baro „Mornar“ negavo vietos kito sezono Europos taurėje
Baro „Mornar“ negavo vietos kito sezono Europos taurėje / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Europos taurė

Paraišką žaisti turnyre pateikęs klubas vietos Europos taurėje negavo, nors jame žais trys kitos Adrijos lygos komandos – Belgrado „Partizan“, Podgoricos „Budučnost“ ir Liublianos „Cedevita Olimpija“.

Jei pirmąją ir antrąją vietą Adrijos lygoje sustabdžius sezoną užėmusių Belgrado ir Podgoricos komandų įtraukimas į dalyvių sąrašą nieko stebinti neturėtų, tai Slovėnijos sostinės ekipos vardas sąraše gerokai supykdė „Mornar“ prezidentą Džordžije Pavičevičių.

Tiek „Cedevita Olimpija“, tiek „Mornar“ dėl koronaviruso anksčiau laiko užbaigus sezoną buvo pasiekusios po 13 pergalių ir pralaimėjusios po 8 kartus, tačiau teoriškai aukštesnę vietą užėmė Baro komanda, laimėjusi abejas tarpusavio rungtynes.

Galiu pasakyti tik vieną žodį – gėdinga.

Tad žvelgiant vien iš sportinio principo, vietą Europos taurėje turėjo gauti ne Slovėnijos, o Juodkalnijos klubas.

„Šis sprendimas yra gėdingas. Jeigu būtų priimtas sprendimas palikti visas komandas iš praėjusio sezono, kaip tai padaryta Eurolygoje, nepasakyčiau nė žodžio, tačiau dabar galiu pasakyti tik vieną žodį – gėdinga, – pasipiktinęs kalbėjo Dž.Pavičevičius. – Garantuoju, kad jei būtume „Cedevita Olimpija“ vietoje, atiduotume savo vietą turnyre komandai, kuri to nusipelnė aikštėje. Šiuo atveju ta komanda yra „Mornar“.“

Pyktį liejęs juodkalnietis po tokio Europos sprendimo net sudvejojo dėl tolesnio dalyvavimo Adrijos lygoje – esą tai vis tiek nėra vertinama sportiniu principu.

„Kalbėsime apie tolesnį dalyvavimą Adrijos lygoje, kadangi nežinau, ar verta žaisti turnyre, kuriame niekas nevertina tavo pasiektų rezultatų“, – sakė „Mornar“ prezidentas.

Europos taurės valdybos sprendimas jį dar labiau nuvylė dėl to, kad Baro ekipa iki šiol neteikė paraiškos žaisti FIBA Čempionų lygoje, likdama ištikima Eurolygos organizacijai.

Primename, kad vietas kito sezono Europos taurėje gavo 24 klubai, tarp jų – ir vienintelė to siekusi LKL ekipa Panevėžio „Lietkabelis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas