Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 28

Paslapties šydas nuimtas: 4 priežastys, lėmusios „Barcelona“ ir Šaro skyrybas

„Barcelona“ sirgaliai toliau bando suvirškinti naujieną, jog Šarūnas Jasikevičius nebėra šios komandos treneris. ACB titulas ir vėliau sekę abiejų pusių pareiškimai sufleravo bendradarbiavimo tęstinumą, tačiau netikėti įvykiai užbaigė Šaro epochą bei pradėjo Rogerio Grimau erą.

Šarūno Jasikevičiaus išvykimą nulėmė kebli finansinė „Barcelona“ situacija, bet tai nebuvo vienintelis veiksnys, turėjęs įtakos lietuvio istorijos pabaigai „Palau Blaugrana“ arenoje.

Ispanijos sporto žiniasklaidos giganto „Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguetas analizuoja, kokie nesutarimai per šiuos trejus metus buvo tarp „Barcelona“ klubo ir Šaro.

1. Finansinė situacija

„Mundo Deportivo“ šaltiniai klube teigia, jog Šarūnas Jasikevičius buvo geriausiai apmokamas treneris Europoje, pagal uždarbį stipriai atsiplėšęs nuo antros vietos.

Lietuvio atlyginimas praėjusį sezoną prieš mokesčius siekė 3,7 milijono eurų, o prie dabartinės „Barcelona“ finansinės situacijos toks kąsnelis klubui buvo neįkandamas. Apie susidariusią situaciją Šaras buvo informuotas prieš kelias savaites.

Pasak „Mundo Deportivo“, pradžioje Šaras teigė dirbsiantis už 20 proc. dabartinio atlyginimo, jei jam bus pristatytas geras sporto projektas, tačiau „Barca“ lietuviui pasiūlė didesnį pasiūlymą – apie 40–45 proc. buvusio atlygio. Tai – apie pusantro milijono eurų su mokesčiais.

Š.Jasikevičius atmetė šį variantą, pateikdamas klubui pageidaujamą sumą, kuri, pasak „Mundo Deportivo“, buvo gerokai didesnė, tai labai nuvylė „Barcelona“ vadovybę, tad ji nusprendė nutraukti bendradarbiavimą.

Klubo vadovybė mano, jog pirminis Šaro situacijos supratimas apie „Barcelona“ finansinę būklę buvo suformuotas iš gandų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Šarūnas Jasikevičius

2. Kontrolė ir galia

Pagal savo būdą Šaras siekė kontroliuoti viską. „Mundo Deportivo“ teigia, jog treneris iš Kauno pats kontaktavo su kitų komandų žaidėjais ir agentais visoje Europoje, tokiu būdu negerbdamas klube esančios tvarkos ir darbų pasiskirstymo.

„Jis norėjo būti treneris, generalinis vadybininkas ir krepšinio sekcijos prezidentas vienu metu“, – rašo Jose Ignacio Huguetas.

„Barcelona“ norėjo padėti pamatus naujiems santykiams, kurie atsispindėtų pagal hierarchiją klube, tačiau Šaras su tuo nesutiko.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir „Barcelona“ krepšininkai
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir „Barcelona“ krepšininkai

3. Žaidėjų valdymas

Per trejus metus Katalonijos sostinėje Š.Jasikevičius turėjo nesuskaičiuojamą konfliktų su žaidėjais skaičių. Rietenos rungtynių metu, vieša kritika po pralaimėjimų (niekad neprisiimant kaltės), blogi žodžiai per treniruotes...

Klubas bandė pakeisti Šaro kursą, bet lietuvio ketinimai keistis visada trukdavo labai trumpai. Nemažai „Barcelona“ žaidėjų šiandien yra laimingesni negu buvo praėjusią savaitę.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius

4. Komandos sudėtis

Šaras turėjo savo žaidimo filosofiją, vadovybė – kitokią. Iki šiol buvo dirbama pagal trenerio viziją, bet tai baigėsi po trijų nusivylimų Eurolygos finalo ketverte.

Strategas visada ieško žaidėjų, kurie tiktų jo sistemai, kartais „ne“ tardamas labai viliojantiems variantams. Naujausias pavyzdys – Kevinas Punteris, dėl kurio „Barcelona“ nenorėjo pasiduoti, nes tiki, kad tokie krepšininkai atneša Eurolygos trofėjus.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – kas laukia Šaro ir P.Motiejūno Barselonoje?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas