Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Patirtį tarp JAV žvaigždžių įvertinęs buvęs žalgirietis prakalbo apie dėmesį iš NBA

Nigelas Hayesas-Davisas pasitinka šeštąjį karjeros sezoną Eurolygoje, kuris bus jau ketvirtas šalia stratego Šarūno Jasikevičiaus. Buvęs Kauno „Žalgirio“ legionierius vasarą dalyvavo žvaigždėmis nuspalvintoje Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) rinktinės stovykloje bei buvo sulaukęs NBA klubų dėmesio.

Puikiai sirgaliams iš Lietuvos žinomas Šaro auklėtinis praėjusią vasarą sulaukė NBA žvaigždyno liaupsių.

„Jis turi pakankamai talento, kad žaistų NBA. Nigelas tai parodė JAV rinktinėje stovykloje, jis tai demonstravo NCAA ir Eurolygoje. Tikiuosi, kad jis sulauks savojo šanso. Svarbiausia, kad Nigelas visada mėgaujasi žaidimu, kad ir kas nutiktų. Jis sunkiai dirba ties savo žaidimo gerinimu. Tikiuosi, kad greitai jį išvysiu NBA“, – apie dvejus metus Kauno „Žalgiryje“ žaidusį Nigelą Hayesą-Davisą sakė NBA superžvaigždė Kevinas Durantas.

Praėjusiame sezone Eurolygos taškų rekordą (50) per vienerias rungtynes užfiksavęs 29-erių metų krepšininkas tarpsezoniu sulaukė neeilinio kvietimo – galimybės dirbti su Paryžiaus olimpinėms žaidynėms besiruošiančia JAV komanda.

N.Hayesas-Davisas turėjo galimybę mėnesį laiko praleisti su tikru NBA žvaigždynu – K.Durantu, LeBronu Jamesu, Stephu Curry, Joeliu Embiidu ir kitais.

„Tai buvo tik kartą gyvenime pasitaikanti proga. Tai buvo geriausios trys savaitės mano gyvenime, – portalui „Euro Hoops“ prieš sparčiai artėjantį Eurolygos sakė N.Haysas-Davisas. – Nepamenu, jog kada būčiau buvęs laimingesnis. Viskas nuo saulėtekio iki saulėlydžio buvo nuostabu. Esu labai laimingas ir dėkingas už šią patirtį. Viskas buvo tobula – buvimas stovykloje, dalykai, kuriuos išmokau, atmosfera, kelionės su komanda. Yra žmonių, kurie sumokėtų daugybę pinigų, kad gautų tokią patirtį. Tai buvo nepamirštama patirtis. Labai džiaugiuosi, kad įamžinau didžiąją dalį to, ką patyriau. Galimybė dalintis tuo ir žiūrėti tai dar kartą ateityje man bus labai ypatinga.“

„Scanpix“/AP nuotr./Nigelas Hayesas-Davisas
„Scanpix“/AP nuotr./Nigelas Hayesas-Davisas

Po 13,8 taško praėjusiame Eurolygos sezone rinkęs ir į pirmąją simbolinę sezono komandą išrinktas N.Hayesas-Davisas atskleidė, jog tarpsezoniu metu buvo sulaukęs NBA klubų dėmesio.

„Galiausiai kontrakto pasiūlymo nesulaukiau, o to priežastis nėra svarbi. Visada buvau toks, kuris koncentruojasi į kontroliuojamus dalykus. Jaučiu, kad padariau viską bandydamas parodyti savo sugebėjimus, bet kartais įvykiai nesiklosto tau palankia linkme, – kalbėjo N.Hayesas-Davisas. – Galbūt tai (likimas Stambule) yra geresnis dalykas man. Panašų procesą praėjau prieš metus, tuomet grįžau ir pagerinau Eurolygos rezultatyvumo rekordą. Mes nežinome, ką visata man yra paruošusi šįmet, bet viską pamatysime kartu.“

Liepos pabaigoje N.Hayesas-Davisas sudarė naują trejų metų sutartį su Stambulo „Fenerbahče“, galiosiančią iki 2027-ųjjų metų.

„Priežastis likimo Stambule yra paprasta – nepasirašiau sutarties su NBA klubu. Kai kurie dalykai gyvenime yra paprasti, o tai yra paprastas atsakymas, – apie sprendimą likti Stambule sakė N.Hayesas-Davisas. – Aš visada kartojau, kad noriu būti arti šeimos ir savo draugų NBA. Noriu būti geriausia savo versija. Šį sezoną stengsiuosi iš paskutiniųjų, kad būčiau geriausias Nigelas, koks tik galiu būti.“

Vida Press nuotr./Nigelas Hayesas-Davisas
Vida Press nuotr./Nigelas Hayesas-Davisas

Darbas su NBA žvaigždėmis neadekvačių sparnų prieš Eurolygos sezoną „Fenerbahče“ puolėjui neužaugino.

„Nenoriu būti žaidėju, kuris nesiskiria su kamuoliu. Noriu pagerinti savo savijautą iki labai aukšto lygio. Noriu statyti geresnes užtvaras ir rinkti po 6-7 kamuolius rungtynes. Noriu koncentruotis į dalykus, kuriems reikia daug energijos ir ištvermės. Noriu gerinti savo žaidimą, – sakė N.Hayesas-Davisas. – Niekada nebuvau toks, kuris visada norėtų turėti kamuolį savo rankose. Lygoje turime talentingų įžaidėjų, kuriems reikia padėti komandoms valdant kamuolį ir renkant taškus. Siekiant būti efektyviam, man nereikia to. Aš nenoriu to daryti. Aš jau kalbėjau apie medžiotojo mentalitetą su savo treneriu Charlie. Kiekvienoje atakoje žiūriu, ką man yra paruošusi varžovų gynyba – ar tai būtų teisingas metimas, o gal perdavimas laisvam komandos draugui. Charlie man atsiuntė Michaelo Jordano atkrintamosiose varžybose pelnytų 45 taškų vaizdo įrašą. Rinkdamas šiuos taškus M.Jordanas vos vieną kartą kamuolį į parketą sumušė daugiau nei tris kartus. Kai Michaelas sulaukdavo kamuolio, jis atlikdavo greitą metimą.“

N.Hayesas-Davisas jau du kartus yra žaidęs Eurolygos finalo ketverte. Abu kartus – vadovaujant Š.Jasikevičiui.

Pirmąjį kartą tarp keturių stipriausių Senojo žemyno komandų N.Hayesas-Davisas pateko 2022-aisiais metais su „Barcelona“, antrą kartą – praėjusį pavasarį su „Fenerbahče“. Abu kartus amerikiečiui nepavyko prasmukti į turnyro finalą.

„Mano požiūris yra toks – vėl noriu būti finalo ketverte. Tinkamiausias dalykas tam – dirbti iš paskutiniųjų. Vasara ir pasiruošimo etapas būtent tam ir yra skirtas. Turiu daryti viską, kas yra būtina, kad žaisčiau aukščiausiu lygiu, kai sezonas prasidės. Svarbiausias dalykas, kurio galiu tikėtis – būti sveikam sezono pabaigoje, o komandos draugam – pajusti savąjį žaidimo ritmą. Kai ateina atkrintamosios varžybos, visos komandos žino, ką kiekvienas žaidėjas gali, tad kažkuo nustebinti yra sudėtinga. Tai yra priežastis, kodėl sveikata yra toks reikšmingas faktorius. Kiekviena komanda turi tą patį tikslą, o po 8-9 mėnesių matysime, kas pasieks tą tikslą“, – sakė N.Hayesas-Davisas.

VIDEO: PIKENROLAS: M.Balčiūno triumfas, L.Kleizos dilema ir „Žalgirio“ klaustukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas