Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 05

Patys italai pila kritiką „Virtus“ ir „Žalgirio“ mačo arenai: „Eurolyga čia negali vykti“

Jau šį vakarą Eurolygoje startuosiantis Kauno „Žalgiris“ sezono atidarymo mačą žais legendinėje „PalaDozza“ arenoje.
Patys italai baisisi kokioje arenoje šįvakar vyks „Žalgirio“ ir „Virtus“ rungtynės
Patys italai baisisi kokioje arenoje šįvakar vyks „Žalgirio“ ir „Virtus“ rungtynės / „Virtus“ klubo, X.com ir E.Ovčarenko/15min nuotr.

Prieš 67-erius metus pastatyta arena mena didžiąsias Bolonijos krepšinio pergales ir netgi yra tituluojama „mažuoju Madisonu“ – dėl panašumų į krepšinio Meka vadinamą legendinę „Madison Square Garden“ Niujorke.

„Tačiau yra krūva skirtingų priežasčių, kodėl Eurolygos kovos čia nebegali vykti“, – kategoriškai rašo Cesare Milanti iš „Eurohoops“.

Italų žurnalistas dalinasi ir vaizdo įrašu iš „PalaDozza“ užkulisių.

Tunelis, kuriuo šįvakar į aikštę žengs „Žalgirio“ ir Bolonijos „Virtus“ krepšininkai, ar žiniasklaidos sienelė, prie kurios komentarus prieš ir po rungtynių dalins žaidėjai bei treneriai, primena statybų aikštelę.

„Atrodo, kad čia niekas nekeista jau daugybę metų ir situacija išlieka tokia pati sezonas po sezono“, – piktinasi C.Milanti.

„Sena arena turi savo istoriją, prisiminimus ir emocijas savo sienose, tačiau jeigu jomis nesirūpini, tada staiga atsiduri visiškai kitame pasaulyje nei, pavyzdžiui, tame, kuri esame įpratę matyti Lietuvoje, „Žalgirio“ arenoje“, – tęsia italų žurnalistas.

„Mes visi mylime krepšinį tokioje istorinėje vietoje, kur gali kvėpuoti Eurolygos atsidavimu („devotion“ yra lygos šūkis, – past.). Tačiau kažkas turi pasikeisti. Dėl visų gerovės: dėl žaidėjų, komandų ir žurnalistų. Ir labiausiai – dėl Bolonijos“, – reziumuoja C.Milanti.

Vos už kelių minučių nuo Bolonijos centro įsikūrusioje „PalaDozza“ arenoje „Virtus“ žais tik sezono pradžioje – čia atvyks „Žalgiris“, Berlyno ALBA ir Belgrado „Crvena zvezda“.

„Virtus“ šiuo metu statosi naują areną, kuri duris turėtų atverti kitų metų pabaigoje arba 2025-ųjų pradžioje.

Įprastai namų mačus „Virtus“ žaidžia „Segafredo“ arenoje, talpinančioje beveik 10 tūkst. sirgalių. Joje vyko ir praėjusio sezono mūšis, pasibaigęs „Žalgirio“ pergale 87:77, tačiau visą šį spalį „Segafredo“ arena yra užimta konferencijomis.

„PalaDozza“ tribūnose telpa beveik perpus mažiau – 5,5 tūkst. žiūrovų, o visus savo namų mačus čia vis dar žaidžia kitas garsus Bolonijos klubas „Fortitudo“, rungtyniaujantis antrajame Italijos divizione.

Pasak C.Milanti, moterų „Virtus“ krepšinio komanda, vakar debiutavusi moterų Eurolygoje toje pačioje „PalaDozza“ arenoje, „dėl esamų sąlygų“ atsisakė čia žaisti kitą Italijos lygos susitikimą.

„Žalgirio“ ir „Virtus“ dvikova Bolonijoje šįvakar vyks 21:30 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas