Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 12

Po J.Embiido neigiamo atsakymo – Prancūzijos pyktis: „Tai mums kainavo laiko ir energijos“

Prancūzijos krepšinio federacija neslepia nusivylimo dėl NBA žvaigždės Joelio Embiido pasirinkimo atstovauti Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) rinktinei.
Joelis Embiidas
Joelis Embiidas / „Scanpix“ nuotr.

Ant 29-erių metų 213 cm ūgio „Philadelphia 76ers“ lyderio Joelio Embiido stalo gulėjo trijų federacijų pasiūlymai – gimtojo Kamerūno, Prancūzijos ir JAV, o galiausiai jis pasirinko vilkėti pastarosios rinktinės marškinėlius.

Vidurio puolėjas į Paryžiaus olimpines žaidynes kitą vasarą atvyks su JAV komanda, o Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas Jeanas-Pierre'as Siutatas neslepia gailesčio, jog nacionalinė komanda išvis verbavo šią NBA žvaigždę, kadangi tai kainavo daug laiko ir energijos.

„Susitikome su Joeliu ir Borisu Diaw (Prancūzijos rinktinės vadovu) vakarienės metu 2022-ųjų kovą. Mes niekada neieškojome Joelio ir niekada neprašėme, jog jis pasirinktų mus, – portalui „L'Equipe“ pasakojo Jeanas-Pierre'as Siutatas. – Tai buvo Joelio prašymas, o mes ėmėmės šio reikalo. Aš esu nusivylęs, kad ties šiuo klausimu mes išeikvojome tiek laiko ir energijos. Mums nereikėjo to daryti ir iniciatyva nebuvo mūsų. Galiausiai, viskas yra baigta ir paliekame šią situaciją praeityje.“

2022-aisiais metais Prancūzijos pilietybę gavęs J.Embiidas galutinį atsakymą šios šalies krepšinio federacijai pateikė spalio 10-ąją dieną.

„Man patiko visi trys variantai – Prancūzija, Kamerūnas ir JAV, – savo laiške rašė J.Embiidas. – Myliu savo gimtinę, bet aš tikrai noriu žaisti olimpinėse žaidynėse. Tai yra mano tikslas ir svajonė. Pridėkime tai, jog mano sūnus gimė Amerikoje ir aš esu šioje šalyje praleidęs labai daug laiko. Mano šeima, mano sūnus ir galimybė atstovauti JAV... Kaip ir minėjau, myliu savo šalį, bet labai noriu žaisti olimpinėse žaidynėse.“

Praėjusį sezoną J.Embiidas buvo išrinktas NBA lygos MVP. Jis vidutiniškai rinko po 33,1 taško, 10,2 atkovoto kamuolio, 4,2 rezultatyvaus perdavimo, perimtą kamuolį ir 1,7 blokuoto metimo.

VIDEO: PIKENROLAS: istorinis D.Zavacko ėjimas, „Ryto“ paieškos ir K.Evanso sugrįžimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas