Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 04

Po kritikos Europos čempionams – kandus slovėnų atkirtis LKF vadovui

Europos čempionams slovėnams įgėlęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas sulaukė atsako. Apie vieno LKF vadovų žodžius pasisakė ir slovėnų krepšinio garsenybė Radoslavas Nesterovičius.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Slovėnijos rinktinės sėkmė vis dar skamba po pasaulį, tačiau panašu, kad dar ne visi susitaikė su slovėnų aukso medaliais“, – į M.Špoko žodžius kandžiai sureagavo tinklalapis „Times“.

LKF generalinio sekretoriaus žodžius pasigavo mažai Slovėnijos žiniasklaidos kanalų. Prie to prisidėjo vietinis skandalas – dėl vėluojančių mokėjimų teisėjams gali būti atidėtas Slovėnijos krepšinio lygos startas.

Galbūt taip jis kalba dėl didžiulio nusivylimo Lietuvos rinktinės rezultatu ir ieško būdų, kaip nukreipti dėmesį kitur?

Tačiau nuotaikos Slovėnijoje panašios – jie piktokai sureagavo į lietuvio žodžius, kad slovėnų auksą aptemdė amerikiečiui Anthony Randolphui prieš Europos čempionatą suteikta Slovėnijos pilietybė ir faktas, kad slovėnus treniravo serbas Igoris Kokoškovas.

„Taip, gražus žaidimas, fantastinė komanda, bet pamirštame, kad tiek treneris, tiek žaidėjas, vienas lyderių, nebuvo slovėnas. Manau, tai aptemdo ir deda šešėlį, – LKF TV vaizdo konferencijoje drąsiai kalbėjo M.Špokas. – Man daug gražiau buvo žiūrėti, kaip iki tos sėkmės nebedaug pritrūko Latvijos rinktinei, kurioje buvo visi latviai, nė vieno natūralizuoto. Tai buvo šimtaprocentis latvių produktas. O čia toks su atspalviais.

Mums tai nesuprantama. Aš esu priešininkas. Arba darome bendrą Europos rinktinę ir tada nereikia ir tų nacionalinių rinktinių, nes identiteto nelieka. Su pagarba Randolphui, jis neturi nieko bendro su Slovėnijos krepšiniu. Kokosičius (Igoris Kokoškovas – red.) yra serbas, tad irgi neturi nieko bendro su Slovėnijos krepšiniu. Ta pergalė būtų daug saldesnė, jei ji būtų be natūralizuotų žaidėjų.“

„Scanpix“ nuotr./Anthony Randolphas ir Mindaugas Špokas
„Scanpix“ nuotr./Anthony Randolphas ir Mindaugas Špokas

Slovėnai tai priėmė kaip pavydą. Jie svarstė, kad galbūt M.Špokas taip sureagavo apimtas nevilties dėl Lietuvos rinktinės rezultatų – mūsiškiai iš Europos čempionato pasitraukė dar aštuntfinalyje.

„Gan radikalios mintys. Galbūt taip jis kalba dėl didžiulio nusivylimo Lietuvos rinktinės rezultatu ir ieško būdų, kaip nukreipti dėmesį kitur?“ – svarstė „Košarka“.

„Lietuvos krepšinio federacijos vadovas diskreditavo slovėnų auksą“, – rašo „Žurnal 24“.

Slovėnijos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus Radoslavo Nesterovičiaus atsakymas buvo paprastas.

„Aš laukiau tokios kritikos, tačiau šią taisyklę sugalvojo ne Slovėnija, o FIBA. Mes ja tiesiog pasinaudojome“, – sakė Slovėnijos krepšinio garsenybė.

Pagal FIBA taisykles, kiekviena rinktinė gali natūralizuoti vieną žaidėją iš kitos šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento