Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 24

Po „Ryto“ nesėkmės Vengrijoje S.Smithas plakė save, o G.Žibėnas pagyrė varžovus

Vilniaus „Ryto“ (2-4) žygis Europoje baigėsi pralaimėjimu Vengrijoje. Rungtynėse dėl garbės Giedriaus Žibėno auklėtiniai 81:86 nusileido pirmąją pergalę FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etape iškovojusiai Sombathėjaus „Falco“ (1-5) ekipai.
Giedrius Žibėnas ir Vaidas Kariniauskas
Giedrius Žibėnas ir Vaidas Kariniauskas / FIBA.com nuotr.

„Pirmoje rungtynių pusėje žaidėme kartu, padėdami vienas kitam ir susikrovėme persvarą. Nedidelę, bet vis tiek persvarą. Kontroliavome juos gynyboje“, – pabrėžė G.Žibėnas.

VIDEO: Falco Szombathely v Rytas Vilnius - Highlights | Basketball Champions League 2021-22

„Rytas“ antrojo kėlinio pabaigoje turėjo 7 taškų pranašumą (42:35), tačiau po didžiosios pertraukos prarado iniciatyvą. Užsidegę šeimininkai sykį vienos atakos metu blokavo net tris vilniečių metimus.

„Esu nusivylęs, kaip mes gynėmės antroje rungtynių pusėje. Pradėjome kalbėti ne vienas su kitu, o su teisėjais. Padarėme klaidų, kurios baigėsi jų greitomis atakomis“, – tęsė G.Žibėnas.

FIBA.com nuotr./„Ryto“ sirgaliai Sombathėjuje.
FIBA.com nuotr./„Ryto“ sirgaliai Sombathėjuje.

„Žinoma, „Falco“ yra gera komanda, ypač gerai žaidžianti namuose. Jie užuodė kraują ir nusipelnė šios pergalės“, – pridūrė „Ryto“ strategas.

9 rezultatyvius perdavimus komandos draugams atlikęs ir 8 taškus pelnęs vilniečių įžaidėjas Speedy Smithas po rungtynių dėl pralaimėjimo kaltino save.

FIBA.com nuotr./Speedy Smithas
FIBA.com nuotr./Speedy Smithas

„Turiu prisiimti didelę dalį atsakomybės. Nežaidžiau taip gerai gynyboje, kaip turėčiau žaisti. Varžovai tuo pasinaudojo. Jei būčiau šiek tiek tvirčiau žaidęs gynyboje, galbūt mes būtume laimėję. Mano pastangos nustato toną visai komandai, todėl esu nusivylęs savo gynyba šį vakarą“, – dėl nesėkmės save plakė S.Smithas.

Sezoną Europoje baigęs „Rytas“ kitas rungtynes žais šį sekmadienį, namuose Lietuvos krepšinio lygoje su Kauno „Žalgiriu“.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas