Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po Šaro – prasčiausias „Barcelona“ sezonas: „Laukia pokyčiai“

„Barcelona“ krepšinio sezonas baigėsi be titulų, kai Katalonijos komanda pralaimėjo Madrido „Real“ klubui Ispanijos lygos pusfinalio serijoje. O tai reiškia, jog tikrai bus permainų, bent jau taip žada komandos sporto direktorius Juanas Carlosas Navarro. Trijų žaidėjų sutartys baigiasi, bet pokyčių gali būti ir daugiau. Ar jie palies ir Barselonos ekipai atstovaujantį Roką Jokubaitį?
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Barcelona“ era be Šarūno Jasikevičiaus žymi nuviliančius metus.

Kai Lietuvos krepšinio treneris vadovavo Katalonijos klubui 2020-2023 metais, per tris sezonus „Barca“ dukart tapo Ispanijos čempione ir laimėjo dvi taures.

„Naujasis projektas, pirmasis sezonas, ėjęs po Mirotičiaus ir Jasikevičiaus eros, baigėsi be jokio trofėjaus“, – pabrėžė „Mundo Deportivo“, kai sekmadienį Barselonos krepšininkai baigė sezoną, pralaimėję 0-3 pusfinalio seriją ACB pirmenybėse Madrido „Real“.

Akivaizdu, kad atsakomybė tenka klubo vadovams, nes ir Eurolygoje rezultatai nepagerėjo – su Šaru „Barca“ tris kartus pasiekė finalo ketverto turnyrą, o su naujuoju treneriu Rogeriu Grimau suklupo ketvirtfinalyje.

„Turime imtis permainų, nes nepasiekėme mūsų sezono tikslų. Turime atlikti pokyčių, kad būtume labiau konkurencingi. Praėjome gerą sezoną Eurolygoje, bet pralaimėjome per penktąjį mačą ketvirtfinalyje, o tiksliau – per tris paskutines minutes. Jei būtume laimėję, daug kas būtų pasikeitę, – po sekmadienio nusivylimo sakė „Barcelona“ sporto direktorius Juanas Carlosas Navarro. – Esame nusivylę sezonu, bet tai – tranzitiniai metai.“

Po tokio sezono trenerio R.Grimau ateitis atrodo miglota komandoje, kuri pratusi laimėti.

„Turime galvoti apie tai ir su juo pasikalbėti. Nėra abejonių, kad tai nėra tik vadovų kaltė, nes ir kai kurie žaidėjai nepateisino lūkesčių. Padarėme pernelyg daug klaidų ir turime iš jų pasimokyti. Negaliu atsakyti dabar, bet bus permainų“, – pakartojo J.C.Navarro.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Roger Grimau
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Roger Grimau

Tai jaučia ir pats R.Grimau, apie kurio galimą įpėdinį Dimitrį Itoudį sudūzgė žiniasklaidos kanalai praėjusią savaitę. Žiniasklaidoje minimos ir dar dvi pavardės: Rusijoje karo metu dirbančio Xavi Pascualio ir slovėno Jakos Lakovičiaus.

Nepaisant Rusijos vykdomo karo Ukrainoje likęs dirbti agresorės šalyje X.Pascualis laikomas favoritu stoti į vairininko poziciją.

51 metų katalonas yra treniravęs Barselonos komandą 2008-2016 metais, o nuo 2020 metų iki šiol vadovauja Sankt Peterburgo „Zenit“.

„Scanpix“ nuotr./Xavi Pascualis
„Scanpix“ nuotr./Xavi Pascualis

Įprastai gerai informuotas apie Barselonos klubo reikalus „Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguet rašo, kad X.Pascualio šansai didžiausi, o vienintelė kliūtis yra pinigai – esą Rusijoje jis uždirba daugiausiai iš visų Europos krepšinio trenerių.

Tuo tarpu R.Grimau dienos atrodo suskaičiuotis.

„Aš turėjau paramą ir ją jaučiau. Bet nesu kvailys. Sezonas nebuvo geras. O dabar žiūrėsime, kas nutiks toliau“, – sakė R.Grimau, paklaustas, ar jautė klubo vadovų pasitikėjimą pastaruoju metu.

Tai buvo sudėtingi metai visam „Barcelona“ sporto klubui, nes ir futbole nusileista pagrindiniam varžovui Madrido „Real“, kuris laimėjo ir Ispanijos čempionatą, ir Čempionų lygą.

Dar nebuvo metų, kad nė Barselonos futbolo, nė krepšinio klubas nelaimėtų titulo.

Dabar laukia sprendimai dėl žaidėjų, kurių „Barcelona“ krepšinio komanda turėjo 14.

Trijų krepšininkų sutartys baigiasi – Oriolio Pauli, Nikolos Kaliničiaus ir Ricky Rubio. Akivaizdu, kad serbas N.Kaliničius neliks Barselonoje, o susitarime su R.Rubio buvo kalbėta, jog po ilgos pertraukos į krepšinį grįžęs 33 metų įžaidėjas pats nuspręs, ar norės žaisti Barselonoje toliau.

„Nežinau, kaip bus dėl kitų metų. Nenoriu skubėti su sprendimu, pirmiausia norėčiau išsivalyti galvą per kelias savaites ir viską pasverti“, – sakė R.Rubio, per pusę sezono rinkęs po 5,3 taško ir 4,2 rezultatyvaus perdavimo per 18 min. vidutiniškai.

Dviejų žaidėjų kontraktai baigiasi 2025 metais, bet manoma, kad abu jie gali palikti ekipą: tai Rokas Jokubaitis ir Oscaras Da Silva.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rokas Jokubaitis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Rokas Jokubaitis

R.Jokubaitis Eurolygoje pelnė po 5,3 taško ir atliko po 2,8 rezultatyvaus perdavimo. Ispanijos čempionate 23 metų lietuvis rinko po 7,1 taško ir 2,6 perdavimo, bet jo vaidmuo sumenko, kai prie komandos prisidėjo R.Rubio.

Per pusfinalio seriją su „Real“ mūsų šalies krepšininkas žaidė tik 4 minutes pirmajame mače, o per likusias dvejas rungtynes treneris paliko jį ant atsarginių suolo.

„Jų ateitis Barselonoje nėra garantuota 100 procentų, o priklausys nuo kito sezono sudėties konfigūracijos ir galimų pasiūlymų“, – rašė „Mundo Deportivo“ apie R.Jokubaitį ir O.Da Silvą.

Pastaraisiais mėnesiais būta pranešimų, jog R.Jokubaičiu domisi Kauno „Žalgiris“ ir Š.Jasikevičiaus treniruojamas Stambulo „Fenerbahče“.

Lietuvį NBA naujokų biržoje yra pašaukęs „New York Knicks“ klubas, kuriame Rokas irgi gali atsidurti prie palankių aplinkybių.

Suprasti akimirksniu

  • „Barcelona“ komandos žaidėjų įsipareigojimai:
  • Baigėsi kontraktai: Nikola Kaliničius, Ricky Rubio, Oriolis Pauli
  • Kontraktai baigiasi 2025 metais: Rokas Jokubaitis, Oscaras Da Silva, treneris Rogeris Grimau
  • 2026 metais baigiasi kontraktai: Alexas Abrinesas, Dario Brizuela, Nicolas Laprovittola, Jabari Parkeris, Tomašas Satoransky, Janas Vesely, Willy Hernangomezas
  • 2027 m. baigiasi kontraktai Jamesas Nnaji, Joelis Parra

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi