Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po sunkiausio karjeros sezono M.Kuzminskas nubrėžė karjeros pabaigos ribą

„Jeigu reikėtų išskirti vieną žaidėją, kuris užsitarnavo AEK sirgalių pagarbą ir palaikymą šiame sudėtingame sezone – tai būtų Mindaugas Kuzminskas“, – interviu su lietuviu pradeda Sportal.gr žurnalistas Christos Tsaltas.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / FIBA.com nuotr.

„Kuzia tapo komandos lyderiu ir demonstravo aukščiausios klasės žaidimą“, – pagyras tęsia minėtas graikų portalas.

Vis dėlto pats M.Kuzminskas neslepia, kad jam pačiam buvo itin sunku.

„Žaidžiu krepšinį jau daug metų ir, be jokios abejonės, tai buvo pats sunkiausias sezonas. Daugybė pralaimėjimų, pokyčių, traumų...“, – atviravo Kuzia, sezoną drauge su AEK klubu baigęs Graikijos čempionato ketvirtfinalyje, kuriame 0-2 neprilygo Pirėjo „Olympiakos“.

Antrąsias rungtynes, vykusias namuose, AEK pralaimėjo net 68:100.

FIBA.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas
FIBA.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas

„Esu nusiminęs dėl rungtynių su „Olympiakos“. Realistiškai, buvo sunku juos nugalėti net ir po sunkios jų serijos Eurolygoje, bet viena yra pralaimėti kovojant. Mes ketvirtajame kėlinyje visiškai nuleidome rankas ir tai liūdina. Nieko dabar pakeisti nebegalime. Linkiu AEK viso ko geriausio, nes ši organizacija to nusipelno“, – cituojamas Kuzia.

34-erių puolėjas šiame sezone Graikijoje vidutiniškai rinko po 18,4 taško, pataikė 42,1 proc. tritaškių ir sugriebė 5,2 kamuolio.

„Tiesą sakant, esu krepšinio beprotis. Stebiu visą statistiką, mėgstu žaisti. Kita vertus, aš mėgstu ir laimėti. Krepšinis yra mano gyvenimas ir pralaimėjimų kartėlis po nesėkmių yra nesmagus jausmas. Sezonas baigėsi ankstokai. Norėjome laimėti kiekvieną mačą, kuriame žaidėme.

Krepšinyje visi mėgsta kalbėti apie tai, kas vyksta aikštelėje. Tačiau ne mažiau svarbu tai, kas vyksta už aikštelės ribų, rūbinėje. Pavyzdžiui, Lietuvos rinkinėje – net ir pralaimėjus, atmosfera išlieka gera. Traumos paveikia komandą. Jos paveikė ir mus“, – sezono reziumė tęsė lietuvis.

Jis ir pats buvo iškritęs iš rikiuotės pusantro mėnesio dėl rankos lūžio.

„Jeigu galėčiau pakeisti vieną dalyką, pakeisčiau tą traumą gruodžio 23-iąją. Rungtynes su „Peristeri“, kuriose susižeidžiau. Iki tol puikiai žaidėme FIBA Čempionų lygoje, buvome vieni iš favoritų, neblogai sekėsi ir Graikijoje...“, – pažymėjo M.Kuzminskas, kurio atstovaujama AEK galiausiai sausai krito Čempionų lygos „Top-16“ etape (0-6).

Komanda ėmė byrėti, buvo atleistas M.Kuzminską pasikvietęs strategas Joanas Plaza, o sezono pabaigoje AEK ištiko visiškas chaosas – vėlavo algos, krepšininkai nesitreniravo, dalis visai išvyko.

Paklaustas, ar norėtų ir toliau likti AEK klube, Kuzia tiesaus atsakymo nepateikė: „Jeigu sprendimas priklausytų nuo manęs, šiuo metu man būtų sunku atsakyti. Pasakysiu diplomatiškai: noriu žaisti normalioje situacijoje, kuri padėtų laimėti ir mėgautis krepšiniu.

Dar turiu 4–5 karjeros metus. Myliu šį sportą. Sezonas baigėsi ir agentas ieškos man darbo. Turėjau pasiūlymų net ir sezono metu, bet norėjau likti, nes nesinorėjo pokyčių sezono metu. Dabar įvertinsiu tai, kas geriausia man ir mano šeimai. Kai aš laimingas aikštelėje, jie – irgi laimingi. Įvertinsiu visas galimybes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito