Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 10

Pokyčius „Ryte“ įvertinęs SIG treneris: „Neaišku, kokia situacija Vilniuje bus gruodį“

COVID-19 pandemija vėl užtildė Prancūzijos krepšinio arenas – Strasbūro SIG Čempionų lygos rungtynėms su Vilniaus „Rytu“ turėjo laiko pasiruošti net dvi savaites. 33-ejų ekipos treneris suomis Lassi Tuovi viliasi, kad treniruotės buvo efektyvios ir pavyks pažaboti sužeistą žvėrį iš Lietuvos.

Tai bus vienintelis SIG mačas lapkritį, kuris vyks tuščioje „Rhenus Sport“ arenoje, įprastai talpinančioje 6,2 tūkst. žiūrovų.

Prieš dvi savaites paskutinės sekundės Bonzie Colsono metimu SIG nužudė Rygos VEF, o dabar jų laukia ketverias rungtynes iš eilės per abu frontus pralaimėjusio Vilniaus „Ryto“ testas.

„Turėti dvi pergales po dvejų pirmųjų rungtynių mums būtų didelis pranašumas, nėra abejonių. Vilnius įsigijo Boatrightą, komandoje buvo ir daugiau pasikeitimų. Neaišku, kokia situacija su „Rytu“ bus gruodį. Ar dabar laimėti prieš juos bus lengviau? Nežinau, vienas dalykas yra aiškus – siekti dar vienos pergalės bus labai įdomu. Turėti dvi pergales būtų labai malonu, toks yra mūsų tikslas“, – sakė L.Tuovi.

33-jų Suomijos rinktinės asistentas praėjusio sezono viduryje SIG vyr. trenerio poste pakeitė ilgametį ekipos ir Prancūzijos rinktinės vairininką Vincentą Collet.

Jei Čempionų lygoje Strasbūro krepšininkai turi vieną pergalę per vienas rungtynes, tai šalies pirmenybėse spėjo sužaisti septynis mačus ir įsirašyti tris pergales.

Prancūzijos klubas nukelia kepurę prieš Lietuvos krepšinio mokyklą. „Ryto“ šešių pergalių seriją pakeitė keturių pralaimėjimų atkarpa, o SIG bijo papulti sužeistam žvėriui į nasrus.

„Jie sezoną pradėjo labai gerai, tačiau pasitaikė problemų, prarado lyderį, – mintimis dalijosi L.Tuovi. – „Rytas“ pralaimėjo kelis mačus ir jaučia spaudimą. Bet krepšinyje viskas greitai gali pasikeisti, ypač tokiame dideliame klube. Per trumpą laiką jie pasirašė du žaidėjus – Ndourą ir Boatrightą. Žinutė yra aiški: komandą stiprinti reikėjo nedelsiant. „Rytas“ turi ginklų. Mačo pradžia bus labai svarbi, mes nenorime pabudinti žvėries.“

Rungtynės tarp SIG ir „Ryto“ – antradienį 19 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas