Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 08

Prancūzijoje – liaupsės nesustabdomam D.Motiejūnui: „Įjungė MVP režimą“

Donatas Motiejūnas sužaidė fantastiškas rungtynes ir tempė savo komandą į pergalę Prancūzijos čempionato rungtynėse, o po susitikimo sulaukė pagyrų lavinos.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Monaco“ prieš kelias dienas dėl traumos neteko lyderio Mike'o Jameso, bet estafetę iš jo perėmė D-Mo.

28 taškai, 9 atkovoti kamuoliai ir 31 lietuvio naudingumo balas lėmė monegaskų pergalę 84:82 prieš kitą Eurolygos komandą Vilerbano ASVEL ir saldų revanšą už skaudų pralaimėjimą paskutinę sekundę Eurolygoje prieš kelias savaites, kai ASVEL pergalę išplėšė Williamo Howardo šūvis iš pusės aikštės.

Geriausią sezono mačą sužaidusiam D.Motiejūnui po rungtynių skriejo liaupsės iš visų pusių.

„Donatas Motiejūnas įjungė MVP režimą. Jis buvo nesustabdomas pirmoje pusėje, pelnydamas 17 taškų, ir darė viską, kad ardytų varžovų gynybą, – rašė oficialus Monako klubo tinklalapis. – Puskabliai, tritaškiai, nusimetimai – Lietuvos centras pademonstravo pilną savo sugebėjimų paletę.“

„Motiejūnas buvo nesustabdomas, – rašo populiariausias prancūzų sporto dienraštis „L'Equipe“. – Buvęs NBA žaidėjas buvo nusiteikęs panaikinti blogus prisiminimus iš Eurolygos. Lietuvos aukštaūgis pademonstravo savo sugebėjimus po krepšiu ir toliau nuo jo ir sužaidė geriausias rungtynes Monake.“

Į pergalę komandą nutempusiam D.Motiejūnui po rungtynių skriejo liaupsės ir iš komandos stratego Zvezdano Mitrovičiaus.

„Donatas sužaidė puikų mačą, jis rungtyniavo labai aukštu lygiu. Bet dabar turime grįžti į ritmą ir galvoti apie tolesnes rungtynes. Netrukus sužinosime, kiek rimta yra Mike'o Jameso trauma“, – po mačo kalbėjo juodkalnietis.

Žiniasklaidos dėmesio po mačo sulaukė ir pats D-Mo. Jis davė interviu pačiame Monako arenos centre.

„Treneris manimi pasitikėjo, o aš bandžiau žaisti kaip galima geriau. Mūsų sudėtį apribojo traumos, turėjome tik aštuonis žaidėjus, bet jauni vyrukai sužaidė puikiai, buvo malonu su jais rungtyniauti. Šios rungtynės bus svarbios jiems norint augti“, – kalbėjo rungtynių herojus.

Po devynių sezonų pertraukos į Europą grįžęs D.Motiejūnas Eurolygoje per 17 su puse minutės renka po 8,2 taško ir atkovoja po 3,5 kamuolio. Prancūzijos čempionate jo rodikliai – 11,9 taško ir 4,4 sugriebto kamuolio per 18,8 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas