Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 02

Prancūzų bokštas žarstė pagyras, o treneris primiršo lietuvio pavardę

Sugėrusi Europos čempionės Slovėnijos antausį, jau antrame žemyno pirmenybių ture Lietuvos rinktinė stos į kovą su pasaulio vicečempionais prancūzais. Turnyro starte irgi pralaimėję prancūzai prieš akistatą su Lietuva žarstė pagyras būsimiems varžovams ir tikino turėsią sužaisti žymiai geriau nei ketvirtadienį, jei nori pasvajoti apie pergalę.

Į mirtininkų B grupę patekę lietuviai ir prancūzai dar nėra atsidūrę ant prarajos krašto, bet be pergalių po pirmojo čempionato turo likusios komandos bus išalkusios šeštadienį, kai stos į kovą antrame mače tarpusavyje.

Jei lietuviai po pralaimėjimo prieš Slovėniją dar galėjo ieškoti pozityvo, tai prancūzai atidarymo mače jo daug nerado – pralaimėjimas 63:76 prieš turnyro šeimininkę Vokietiją turėjo palikti jiems slogų įspūdį.

„Jie buvo labai agresyvūs gynyboje, – apie juos pranokusius vokiečius 15min Kelne sakė Prancūzijos rinktinės bokštas Rudy Gobert'as. – Mes pernelyg dažnai klydome, manau, kad galėjome geriau padaryti ir kai kuriuos dalykus gynyboje, geriau komunikuoti ir būti agresyvesni. Žinome, kad mūsų laukia ilgas turnyras. Turime išnaudoti kiekvienas rungtynes, kad taptume geresniais.“

VIDEO: Rudy Gobert’as: „Nemanau, kad tarp mūsų ir lietuvių yra priešprieša“

Prieš savo pačių rungtynes prancūzai užmetė akį ir į Lietuvos – Slovėnijos akistatą, kurią analizavo ir šiandien.

R.Gobert'as, bendraudamas su Lietuvos žurnalistais, tikino, jog laukė lietuvių pergalės vakarykštėje dvikovoje.

„Abi komandos sužaidė labai fiziškas rungtynes. Rungtynės galėjo pakrypti į bet kurią pusę, Lietuva irgi galėjo laimėti, bet Slovėnija geriau sužaidė paskutines minutes. Maniau, kad laimės Lietuva, o tai tik parodo, kokios aukšto lygio yra šita grupė ir kokia svarbi yra kiekviena ataka bei rungtynės. Šios grupės varžybos mums labai pravers žvelgiant į ateitį, nes būsime sužaidę su trimis ar keturiomis komandomis, kurios gali būti mažiausiai ketvirtfinalyje“, – tikino į „Minnesota Timberwolves“ iš „Utah Jazz“ po mainų šią vasarą persikėlęs 30-metis bokštas.

Jis yra vos kiek daugiau negu mėnesiu jaunesnis už Lietuvos rinktinės vidurio puolėją Joną Valančiūną, su kuriuo jaunimo turnyruose ėmė varžytis dar prieš keliolika metų, o dabar kiekvieną sezoną bent kelis kartus susiduria NBA arenose.

„Prieš Valančiūną žaidžiame nuo 18 metų. Dabar skiriasi tik tai, kad turime vešlias barzdas (šypsosi). Prieš jį visada kovoti sunku, jis labai geras žaidėjas ir dar geresnis, kai žaidžia rinktinėje. Tai visada man būna didelis iššūkis“, – apie būsimą tiesioginį oponentą atsiliepė R.Gobert'as, kuris akistatoje su Vokietija surinko dvigubą dublį (11 taškų ir 12 atkovotų kamuolių).

Paprašytas apibūdinti stipriąsias J.Valančiūno ir kito Lietuvos bokšto Domanto Sabonio savybes, prancūzas pirmiausia paminėjo jų fizišką žaidimą.

„Jie abu labai fiziški, turi gerus įgūdžius. Su visa komanda bandysime apsunkinti jiems gyvenimą ir padaryti taip, kad jiems tektų viską užsidirbti. Jie labai gerai žaidžia kartu, tad mūsų laukia sudėtingas iššūkis“, – sakė 216 cm ūgio bokštas.

VIDEO: PIKENROLAS: didžiulis Lietuvos rinktinės potencialas, bet reikia išmokti laimėti

Lietuvos sirgaliams R.Gobert'as iki šiol yra vienas didžiausių priešų. 2019 metais pasaulio čempionato rungtynėse prancūzas nelegaliai numušė J.Valančiūno mestą kamuolį nuo lanko, bet teisėjai to nepastebėjo ir Prancūzija iškovojo pergalę, leidusią žengti jai į ketvirtfinalį, o Lietuvos žygį Kinijoje užbaigusį.

Vis dėlto R.Gobert'as ypatingos priešpriešos prieš Lietuvą neįžvelgia.

„Nemanau, kad tarp mūsų yra priešprieša. Lietuva labai gera komanda, kuri visada žaidžia dėl medalių. Mes irgi turime tokias pačias ambicijas ir dėl to dažnai susiduriame įvairiuose turnyruose. Vienintelis kartas, kai nežaidėme, buvo praėję metai. Žinome, kad kaskart sutikę Lietuvą, sulauksime aršaus pasipriešinimo“, – sakė vidurio puolėjas.

„Tai labai gera, kieta komanda. Niekada nėra lengva žaisti prieš juos. Jie žaidžia išvien, žinome, kad mūsų laukia didelis iššūkis“, – pridūrė prancūzas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rudy Gobert'as
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Rudy Gobert'as

Savo ruožtu Prancūzijos rinktinės vyriausiasis treneris Vincent'as Collet plačiau pažvelgė į Lietuvos rinktinę bei įvertino jos pirmąsias rungtynes su Slovėnija.

Tiesa, kalbėdamas apie lietuvius, nuo 2009 metų rinktinę treniruojantis prancūzas užmiršo jos naujoko pavardę.

„Manau, kad Lietuva vakar žaidė pakankamai gerai. Manau, kad jie yra nusivylę, nes galėjo laimėti. Jie pirmavo likus kelioms minutėms, bet nelabai gerai sužaidė pabaigą. Tačiau jie buvo labai arti to, kad įveiktų Slovėniją. Manau, kad jie labai gera komanda. Jie pernelyg nepasikeitę, bet su keliais naujokais. Pavyzdžiui, nepamenu jo pavardės... Numeris devintas (žurnalistai priminė prancūzui, kad tai – Ignas Brazdeikis – aut. past.). Taip, Brazdeikis. Jis yra labai stiprus kaip perimetro grandies žaidėjas, o Lietuva taip pat turi ir dominuojančius aukštaūgius Valančiūną ir Sabonį. Puikiai vakar žaidė ir Lekavičius. Manau, kad jie yra geros formos ir mums reikės žaisti kur kas geriau nei vakar, kad turėtume šansą laimėti“, – sakė V.Collet.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vincentas Collet
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vincentas Collet

Paklaustas apie savo komandos žaidimą, specialistas bedė pirštu į stagnatišką puolimą, kuris lėmė, kad prancūzai turnyrą pradėjo pelnydami vos 63 taškus.

„Manau, kad labai blogai žaidėme puolime. Nesidalinome kamuoliu, neišnaudojome erdvių ir laiko, o tai įstūmė mus į sudėtingas situacijas, kai reikėjo žaisti vienas prieš vieną. Galime žaisti ir vienas prieš vieną, bet tam turime būti geriau pasirengę“, – teigė strategas.

Lietuvos ir Prancūzijos akistata vyks šeštadienį 18.45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas