Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 11 04

Prieš dvikovą su „Barcelona“ Darius Songaila akcentavo „Žalgirio“ problemėles

Iš Izmiro pragaro praėjusią savaitę išsivežę antrąją pergalę Eurolygos turnyre Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau šį penktadienį namų arenoje stos į bene sunkiausią šio sezono išbandymą – dvikovą su „Barcelona“ komanda.
Darius Songaila ir Šarūnas Jasikevičius
Darius Songaila ir Šarūnas Jasikevičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Artėjant susitikimui su Katalonijos klubu, „Žalgiris TV“ Eurolygos apžvalgų rubrikos #DėmesysEurolygai metu į pašnekovo kėdę buvo pasodinti treneris Darius Songaila ir krepšininkas Siimas-Sanderis Vene.

Su aukštaūgių grandimi „Žalgirio“ klube dirbantis D.Songaila prisimindamas rungtynes su „Karsiyaka“ ekipa gyrė su savo užduotimis susitvarkiusią, tuomet nukraujavusią žalgiriečių priekinę liniją, kurioje žaidė tik trys iš penkių komandos bokštų. 

„Prieš rungtynes Turkijoje turėjome kelias treniruotes žinodami, kad mums negalės padėti R.Javtokas ir S.Vene. Kitiems krepšininkams buvo laiko pasiruošti žaidimui kitose pozicijose. Izmire turėjome užduotį neduoti varžovams žaisti greitai ir P.Jankūnas su B.Motumu padarė labai didelį darbą“, – kalbėjo D.Songaila.

Į Kauną atvykstanti „Barcelona“ Eurolygoje žygiuoja tokiu pat ritmu kaip ir kauniečiai – dvi pergalės ir viena nesėkmė. Anot trenerio, norint įveikti Xaviero Pascualio auklėtinius teks vengti iki šiol pasitaikiusių „Žalgirio“ komandos žaidimo klaidų bei neįsivelti į varžovų mėgstamą greitą krepšinį.

VIDEO: #DėmesysEurolygai. Į „Žalgirio“ areną atvyksta „FC Barcelona“
 

„Pirmiausiai turime taisyti savo mažas problemėles – klaidų skaičių ir varžovų atkovojamus kamuolius puolime. Negalime sau leisti įsivelti į varžovų greitą, chaotišką puolimą. Pajėgūs varžovų įžaidėjai labai mėgsta kontroliuoti žaidimą, todėl turime jiems paruošti spaudimą ir trukdyti gerai išpildyti derinius“, – galimus kelius į pergalę vardino D.Songaila.

S.Venė: „Dvi pergales, kurias pasiekėme išvykoje, vertinčiau labai gerai. Žaidėme neblogai ir komandos žaidimas vertas aštuoneto.“

„Žalgirio“ arenoje penktadienį pirmą kartą šio sezono Eurolygos rungtynėse pasirodys po traumos pasveikęs Siimas-Sanderis Vene. Estui pirmųjų trijų stipriausio Senojo žemyno turnyro metu teko įvykius stebėti iš šalies ir krepšininkas komandos draugų rezultatus bei žaidimą įvertino palankiai.

„Dvi pergales, kurias pasiekėme išvykoje, vertinčiau labai gerai. Turėjome galimybių laimėti ir pirmose namų rungtynėse. Apskritai, manau, žaidėme neblogai ir komandos žaidimas vertas aštuoneto. – teigė S.Vene. – Esame tokia komanda, kurioje nėra savanaudžių, žaidžiame komandiškai ir gerai ginamės. Kai reikia sugebame žaisti greitai, galime žaisti ir lėčiau.“

Į rikiuotę sugrįžusiam krepšininkui #DėmesysEurolygai laidos metu įvertinti ir kiekvieno iš trijų pirmų Eurolygos susitikimų gražiausius epizodus. Kokį pasirinkimą atliko žaidėjas bei visas žalgiriečių mintis prieš rungtynes su „Barcelona“ žiūrėkite  #DėmesysEurolygai vaizdo reportaže.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas