Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš lenkus atsigriebę 16-mečiai išvengė iškritimo iš A diviziono

Skaudų smūgį Europos čempionato aštuntfinalyje sugėrę Lietuvos 16-mečiai atsitiesė paguodos kovoje. Aivaro Grigaliūno auklėtiniai 98:74 (22:15, 30:16, 22:25, 24:18) nukovė Lenkijos nacionalinę komandą ir užsitikrino mažiausiai 12-ą vietą galutinėje rikiuotėje.

Tuo pačiu tai reiškia, jog kitąmet Lietuvos U16 vaikinų rinktinė ir toliau varžysis Europos čempionato A divizione. Į B divizioną iškrenta 14-16 vietas užimančios komandos.

Penktadienį lietuvių kelyje atsidurs Slovėnijos bendraamžiai. Pergalė šiame susitikime garantuotų bent 10-ą poziciją. Rungtynes tiesiogiai transliuos FIBA „YouTube“ kanalas.

Lietuviai mačą su lenkais pradėjo galingai (9:0), taip iškart pasiimdami rungtynių kontrolę į savo rankas. Antrajame ketvirtyje skirtumas tarp komandų gana sparčiai augo ir pasiekė 20 taškų (41:21).

Po pertraukos kurį laiką žaidimas apsilygino, o prieš ketvirtąjį kėlinį lietuviai vis dar turėjo tvirtus pergalės pamatus (74:56). Galiausiai mūsiškiai darsyk truktelėjo į priekį, išsklaidydami bet kokias abejones dėl rungtynių nugalėtojų klausimo. Paskutinę minutę atotrūkis tapo milžiniškas (98:68), tačiau oponentai dar spėjo jį kiek sušvelninti.

Naudingiausi šįsyk buvo Ignas Štombergas (13 tšk., 9 atk. kam., 6 blk., 23 naud. bal.) bei Neidas Linartas (18 tšk., 8 atk. kam., 23 naud. bal.), kuriam tai buvo geriausias turnyro mačas. Solidžiai pasirodė ir Dovydas Jakštonis (17 tšk., 5 atk. kam., 15 naud. bal.), kuris iki šiol taip pat nebuvo surengęs tokio pasirodymo.

Lietuva: Neidas Linartas 18, Dovydas Jakštonis 17, Emilis Žibūda ir Ignas Štombergas po 13, Tauris Aliukonis 10, Edenas Žilinskas 8, Emilis Prekevičius 7, Gabrielius Kerys 6.

Lenkija: Gabrielis Sularskis 24, Franciszekas Borucinskis-Hrycykas 16, Piotras Losiakas 7, Patrykas Hurynowiczius, Michalas Nagelis ir Bartoszas Folga po 6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas