Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 22

R.Jokubaičiui iškritus iš rikiuotės, „Barcelona“ kviečiasi kitą lietuvį

Savaitgalį naudingiausiai „Barcelona“ komandoje Ispanijos čempionate žaidęs ir 23-iąjį gimtadienį atšventęs Rokas Jokubaitis iškrito iš rikiuotės.
Kasparas Jakučionis
Kasparas Jakučionis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Catalunya“ radijo žurnalistas Ernestas Macia pranešė, kad artimiausiose Eurolygos rungtynėse su Tel Avivo „Maccabi“ nežais ne tik R.Jokubaitis, bet ir Janas Vesely.

Kas tiksliai jiems nutiko – kol kas nepranešama. Mėnesio pradžioje R.Jokubaitis jau buvo praleidęs dvejas rungtynes dėl klubo skausmų.

Vaizdo įrašu iš „Barcelona“ treniruotės pasidalinęs E.Macia pridūrė, kad dėl užpuolusių traumų Rogeris Grimau į pirmąją komandą iš jaunimo sistemos pasikvietė 17-mečius Kasparą Jakučionį ir italą Dame'ą Sarrą.

Pastarasis šiemet jau debiutavo vyrų Eurolygoje – sužaidė minutę su Atėnų „Panathinaikos“, bet pasižymėjo vieninteliu pramestu dvitaškiu.

Jaunimo krepšinyje žibantis ir to paties R.Grimau praėjusiame sezone ugdytas K.Jakučionis vyrų Eurolygoje kol kas dar nėra žaidęs.

Praėjusiame sezone žaidimo laiko Ispanijos čempionate jam buvo suteikęs ir Šarūnas Jasikevičius, o K.Jakučionis pelnė ir pirmuosius taškus, įsirašydamas į „Barcelona“ klubo metraščius.

VIDEO: El debut soñado de KASPARAS JAKUCIONIS | Liga Endesa 2022-23

„Barcelona“ jaunimo komandoje, kuri varžosi ketvirtoje Ispanijos lygoje, K.Jakučionis šiame sezone vidutiniškai renka po 17 taškų, atkovoja 5,6 atkovoto kamuolio, atlieka 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir surenka 20,4 naudingumo balo.

„Barcelona“ ir „Maccabi“ rungtynės ketvirtadienį vyks Belgrade, Aleksandro Nikoličiaus halėje, kurioje dėl karo Izraelyje prisiglaudė Tel Avivo klubas.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas