Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 20

R.Jokubaičiui – MVP skanduotės: „Barca“ fantastiškai iškovojo Ispanijos taurę!

Šarūnas Jasikevičius Ispanijos Karaliaus taurę parsiveš į Kataloniją. Ir dėl to turės padėkoti Rokui Jokubaičiui, kuriam nusilenkė ir Granadoje susirinkusi publika. Lietuvio vedama „Barcelona“ 64:59 (5:19, 13:10, 23:17, 23:13) Karaliaus taurės finalo rungtynėse nukovė principinį varžovą Madrido „Real“.
Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis
Šarūnas Jasikevičius ir Rokas Jokubaitis / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Pirmasis kėlinys tapo košmaru „Barcai“, kuri pelnė vos 5 taškelius, o praleido 19. Antras kėlinys nebuvo rezultatyvus jau abiem ekipoms, tad į pertrauką „Barcelona“ išėjo atsilikdama 18:29.

Trečiajame kėlinyje katalonai dar kiek apkirpo varžovų persvarą, o ketvirtajame jau veržėsi į priekį.

Rokas Jokubaitis buvo puikus. Per pirmąją rungtynių pusę jis per penkias minutes taškų nepelnė ir turėjo -2 naudingumo balus, bet dar kartą parodė savo klasę.

Kai 21-erių lietuvis pelnė dvitaškį su pražanga ketvirtojo kėlinio įkarštyje, tribūnos ėmė skanduoti: „MVP! MVP! MVP!“ Taip sirgaliai atidavė pagarbą talentui iš Lietuvos.

Likus žaisti minutę, „Barca“ buvo priekyje 2 taškų persvara (59:57), bet Sergio Llullas išlygino rezultatą greitoje atakoje. Po Nikolos Mirotičiaus baudų metimų vėl katalonai veržėsi pirmyn (61:59).

Gabrielis Deckas nepataikė iš po krepšio ir, likus žaisti 20 sek., „Barcelona“ persvara padidėjo iki keturių taškų (63:59).

„Dante vietoje Roko? Dante vietoje Roko? Ne, ne, lik, viskas gerai“, – paliko tautietį aikštėje Šaras po minutės pertraukėlės.

Po jos būtent per R.Jokubaičio rankas metė Rudy Fernandezas, bet Rokas apsunkino ispanui gyvenimą ir metimas skriejo pro šalį. Po šio epizodo gynėjas iš Lietuvos pratrūko džiaugsmo emocijomis.

Brandonas Daviesas pataikė vieną baudą iš dviejų, S.Llullas nepataikė tritaškio ir „Barca“ šventė pergalę.

Iš viso R.Jokubaitis per 17 minučių pelnė 12 taškų (2/2 dvit., 2/3 trit., 2/2 baud. met.), atkovojo kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, prarado kamuolį, 2 kartus prasižengė, išprovokavo 2 varžovų pražangas ir surinko 14 naudingumo balų.

Kai Rokas buvo aikštėje, „Barca“ pelnė 9 taškais daugiau nei oponentai.

Tik Nikola Mirotičius buvo rezultatyvesnis – jis pelnė 19 taškų, atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas ir finišavo su 19 naudingumo balų.

„Barcelona“: N.Mirotičius 19, R.Jokubaitis 12, B.Daviesas 10, S.Šanli 9.

„Real“: Th.Heurtelis 10, A.Abalde ir G.Deckas po 8, R.Fernandezas ir S.Llullas po 6.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas