Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 31

R.Jokubaitis žaidė naudingai, o „Barcelona“ Ispanijoje ir toliau neklumpa

Šarūno Jasikevičiams treniruojama „Barcelona“ (8-0) ir toliau nesutinka rimtesnio pasipriešinimo ACB pirmenybėse. Sekmadienio popietę katalonai namuose 79:69 (21:19, 13:15, 23:16, 22:19) sudorojo Fuenlabrados „Montakit“ (2-6) ir iškovojo jau aštuntą pergalę iš tiek pat galimų.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / „Twitter“ nuotr.

Svečiai iš Fuenlabrados dvikovos favoritams priešinosi maždaug du kėlinius, kurių metu ne tik nenusileido oponentams, bet ir pabandė atitrūkti.

Štai autoritetų nepaisantis Kyle'as Alexanderis vienos iš atakų metu kamuolį pagavęs ore jį sugrūdo per Brandoną Daviesą.

„Montakit“ antrojo kėlinuko pabaigoje netgi turėjo 6 taškų persvarą (34:28), tačiau prieš pat žengiant į pertrauką Šaro vyrai rezultatą išlygino.

Į vakarėlį galiausiai prisistatę katalonai antroje žaidimo dalyje įrodė savo pranašumą ir demonstravo ne tik elitinę gynybą, bet ir efektyvų puolimą, kuriame sudalyvauti puikiai sekėsi ir Rokui Jokubaičiui.

Lietuvis ant parketo praleido 19 minučių, per kurias pelnė 11 taškų (4/6 dvit., 1/2 trit.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo, bet taip pat perėmė 1 kamuolį ir surinko 14 naudingumo balų.

Pagal naudingumo balus Rokas savo komandoje nusileido tik amerikiečiui Cory Higginsui (15).

Nugalėtojus į priekį be lietuvio vedė ir dar trys gynėjų linijos krepšininkai, taip pat surinkę dviženklį taškų skaičių.

Kitą savaitę katalonų Eurolygoje lauks labai rimtas Milano „Olimpia“ krepšininkų iššūkis.

„Barcelona“: Cory Higginsas 13 (3/4 trit.), Kyle'as Kuričius 12, Rokas Jokubaitis 11, Nicolas Laprovittola 10

Fuenlabrados „Montakit“: Kyle'as Alexanderis 13 (10 atk. kam., 25 naud. bal.), Kwanas Cheathamas 12 (4/7 trit.), Jovanas Novakas 11, Obi Emegano 10 (7 atk. kam.).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas